2022 En Zeki Burçlar Hangileri?

2022 En Zeki Burçlar Siralamasi Listesi

En zeki burçlar hangisi? Astrolojiye biraz merakı olanların en çok merak ettiği, araştırdığı konular arasında en zeki burçlar geliyor. Bir burcu en zeki yapan özelliği nedir? Burçların zekâ sıralaması neye göre yapılmıştır?

Astroloji temelde yıldız ve doğum haritalarına bakarak kişilerin 12 burçtan birisini almasını sağlamaktadır. Bunlar güneş yani temel burç olarak bilinir ve dahası ay burcu, yükselen burcu gibi farklılıklar da mevcuttur. Peki en zeki burçlar hangileridir? Koç burcu hangi sırada yer alıyor birlikte bakalım.

YouTube video

Burçlar temelde ortak bir havuzda benzer özelliklerin, davranışların toplanmasına sebep olmaktadır. Eğer burcunuza baktığınızda özelliklerini taşımadığını düşünüyorsanız bir de ay burcunuza ve yükselenenize bakmalısınız. Çoğu zaman burcunuz ile birlikte bu özellikleri de taşıyor olabilirsiniz. Günlük hayatta özelliğini taşıdığınız burçların da genel ortalama neticesinde bir zekaya sahip olduğunu astroloji uzmanları belirtiyor.

En Zeki Burç Siralamasi Neye Göre Belirlenir?

En zeki burçlar siralamasi araştırdığınız zaman farklı bilgilere ulaşabilmeniz mümkündür. Öncelikle bu durumun temel sebebi zekanın farklı adlandırılmasından kaynaklanır. Toplum içerisinde her ne kadar zeka denildiğinde akıllara mantıksal, sayısal zeka gelse de zekayı bu kadar sığ tanımlamak mümkün değildir. Zaman içerisinde zekanın tanımı değişmiş ve hatta farklı zeka alanları da ortaya çıkmıştır.

Özellikle zeka tanımlamasında ayrı bir çığır açan Gardner, insanların tam 8 farklı zeka alanına sahip bir şekilde dünyaya geldiğini vurguluyor. Bu sekiz farklı zeka alanı; mantıksal, sözel, sosyal, içsel, müzik, psikomotor, görsel, doğa zekasıdır.

Her birey doğuştan bu zekaların tamamına sahip olarak gelir ancak yaşantılarla birlikte belirli bir zeka alanında (birkaç zeka alanı da olabilir) yoğunlaşmalar olmaktadır. En zeki burçlar hangileridir diye sorduğunuz da tahmin edersiniz ki bu durum giderek karışır.

2021-en-zeki-burclar-hangileri

Zekaların sıralanmasında karışıklığın ortaya çıkmasına sadece Gardner değil aynı zamanda farklı bilim insanlarının ortaya koyduğu zeka türleri de sebep olmuştur. Son zamanların en çok ele alınan ‘duygusal zeka’ kavramı da yeni yeni alışılmış hale gelen bir türdür. En zeki burçlar arasında zeka mantığından yola çıkarak bu yüzden zorluk yaratır.

Dünyadaki tüm insanlar üzerinde bir zeka testi uygulanamayacağından dolayı bilimsel anlamda %100 doğruluk verilemez. Aynı zamanda her burcun belirli bir alanda zekası yüksek elbette olacaktır. Yine de toplum içerisinde sergiledikleri davranışlar neticesinde baskın gelen burçların, 2022 en zeki burç sıralaması sizler için verilecektir. Peki, en zeki burçlar hangileridir?

En Zeki Burç Sıralaması 2022 Listesi| En Zeki Burçlar Hangileridir?

Etrafınızda burcunun özelliğini taşıyan ya da taşımayan ancak zekasıyla sizi kendine hayran edenler olabilir ve hatta bu hayran bırakan kişi siz de olabilirsiniz. Genel olarak kabul gören en zeki burçlar sıralaması:

  • Oğlak,
  • Başak,
  • Kova,
  • Akrep,
  • Yay,
  • Aslan,
  • Koç,
  • Balık,
  • İkizler,
  • Yengeç,
  • Boğa,
  • Terazi olmaktadır.

Gelin birlikte en zeki burçlar sıralaması olarak verilen bu listedeki burçları tek tek ele alalım.

1- En Zeki Burçlar Sıralaması İçinde Birinci: Oğlaklar!

Oğlakların birinci sırayı alması şaşılacak bir durum değildir. Çünkü çalışkanlık denildiğinde akıllara gelen ilk burç mutlaka Oğlak olacaktır. Ayrıca kadınlarda en zeki burç isimlerinden biridir. İş ve öğrencilik hayatında mutlaka başarıyı hedefleyen Oğlaklar, sahip oldukları zeka neticesinde başarıya ulaşacakladır.

Ancak Oğlakların dikkat etmesi gereken bir engel vardır. Çoğu zaman mükemmelliyetçi yaklaşımları ve hırsları, sahip oldukları zekayı ortaya koymakta engel olabilmektedir.

2- Başak

Başak burçları doğuştan zeki 3 burç içerisinde yer almaktadır. En zeki burçlar listesi içerisinde farklı noktalarda sonuncu olarak görebilirsiniz. Ancak Başak burçlarını zeki yapan belirli bir zeka alanı vardır. En yaygın ve gelişmiş zeka alanları mantıksal ve içsel zekaları olmaktadır. Kendilerinin bu alanlarda yaygınlaşmasının temel sebepleri vardır. Peki Başak, en zeki burçlar arasında yer alır mı?

İlki duygusal zekalarından, duygularından ziyade mantıklarının ağır basması olmaktadır. Bununla birlikte Başak erkekleri ve Başak kadınları çok az sayıda dosta sahiptir. Dışsal bir ilişkiden çok içsel zekaları da bu yüzden ağır basıyor. Son dönemin en çok duyulan ismi BionTech aşısının mucidi Uğur Şahin de bir Başak burcudur.

3- En Zeki Burçlar Sıralamasında Üçüncü Sırada: Kova!

2021-en-zeki-burclar-hangileri

En zeki insanlar hangi burç? En zeki burçlar arasında Kovaların bu sırayı almasının temel sebebi, dünya genelinde CEO ya da ülke başkanlarının bu burçtan olmasından kaynaklanıyor. Kovaların yaşadıkları olayları, işleri çok iyi analiz ettiği bilinmektedir.

Bir durumu yönetmek, insanları yönlendirmek ya da planlamak konusunda ihtiyacınız varsa genelde bu işleri Kovalar devralmaktadır. Dünyanın önde gelen ülkelerinde yönetici, ünlü firmalarda CEO olma sebepleri de bundan kaynaklanıyor.

4- Akrep

Lider burç hangisi? En zeki burçlar hangileridir? Akrep kadınları ve erkekleri genellikle cinsel hayatı ve kinci tavırları ile bilinmektedir. Aslında kinci tavırlarından dolayı ele alındığında kendilerinin sosyal zeka konusunda biraz dengesizlik yaşandığı görülüyor. Her ne kadar çevresinde direkt olarak kaynaşacak kadar aktif olsalar da çok kısa sürede çevresindeki birileri ile tartıştığına ve hatta tartışmaya gerek duymadan ‘Çaaat!’ diye ilişkilerini sonlandırdığını görebilirsiniz.

Ancak eğer bir Akrep burcunun gerçekten canını sıktıysanız kinci tavırlarından dolayı çok detaylı planlar yaparak sizden bunun öcünü alabilecek zekaya sahip olduğunu unutmayın!

5- Yay

Yay burçlarının en zeki burçlar arasında farklılığını ortaya koyan davranışları zekaları ve başarılarını çok rahat bir şekilde elde etmesidir. O kadar rahat tavırları, plansız hareketlerine denk gelip bir zeka gösterisi görmeyi umut etmeyebilirsiniz. Ancak özellikle görsel zekalarına denk geldiğinizde hayran kalabilirsiniz. Kendileri ciddi anlamda bu alanda uzman denebilecek düzeyde ilerlemiştir.

6- Aslan

2021-en-zeki-burclar-hangileri

En havalı burç ne? Aslan burçlarının temelde zekaları çok ileri olsa da sahip oldukları beğenmişlik, üstün görmekten dolayı çevresinden takdir almasına engel olur.  Halbuki liderlik vasıfları çok yüsek olan aslanlara bir arkadaş çevresi ya da iş grubu oluşturduğunuzda mükemmel bir düzenleme, planlama yapabileceğini görebilirsiniz. Zekaları yönetme ve planlama konusunda çok gelişmiştir. Bu nedenle Aslanlar en zeki burçlar arasında yer alabilir.

7- Koç

En zeki burçlar hangisidir? Analitik zekadan daha çok sanatsal zekaları ile ön plana çıkan burçlar arasında Koçlar bulunur. Koç burçları, kendilerini ön planda tutmayı severler. Ancak bunu bir kendini beğenmişlik ile yapmazlar.

Daha çok sahip oldukları gerçek özellikleri Koç burcu zekası ile ortamda doğal şekilde ortaya çıkar. Aynı zamanda çoğu zaman toplumun oluşturduğu kurallar dışında hareket etmesi ile bağımsızlığı ile de göz önündedirler. Ayrıca koç burcu en kurnaz burç isimleri arasında yer almaktadır.

8- Balık

En zeki burçlar arasında duygusallık, empati ve hatta daha çok sempati denildiğinde akıllara ilk olarak Balık burçları gelir. Balıkların adeta gözyaşları hazırda duruyor! Çoğu bireyin normal karşıladığı olaylara karşı dahi sempati duyarak duygusallaşmaları, duygusal zekalarından kaynaklanır. Peki, Balıklar en zeki burçlar arasında mıdır?

Duygusal zekaları diğer burçlara nazaran inanılmaz gelişmiştir. Bunun yanı sıra kendisinin ilgilendiği konularda kendini zekaları ile kanıtlamaktadır. BionTech aşı bulucularından Özlem Türeci de Balık burcudur hatta eşi ve aşının ortak bulucusu Uğur Şahin de bir Başak burcudur. Balık ve Başak burcunun anlaşması ise mükemmele yakın derecededir!

9- İkizler

2021-en-zeki-burclar-hangileri
En Zeki Burçlar

Dengesiz diyerek ayrıştırılan İkizler var ya söz konusu ticaret ve yenilikçi fikirler olduğunda bir yıldız gibi parlar! Kendileri her ne kadar değişik ruh, duygu aleminde olsa da bu işlerine gelecek şekilde ortaya çıkar. Nasıl mı? Bir sorun ile karşılaştıklarında sürekli değişen duyguları veya düşünceleri sayesinde çok yaratıcı fikirler ortaya çıkar. Öyle ki dünya genelinde bilim insanlarının İkizler burcu olduğunu da görebilirsiniz.

10- Yengeç

Gariplerin burcu Yengeçler çoğu zaman bir acınası duruma sokulsa da en zeki burçlar siralamasi arasında belirli konularda kendilerini çok net kanıtlayabilmektedir. Hatta öyle ki, Yengeç erkekleri sessiz sakin görünse de alttan alta çapkınlıkları ile bilinirler. Arkadaşlarına karşı da yaptığı ince şakalarda zekasını en iyi şekilde ortaya koyar. Çalışma konusundaki devamlılığı, istekliliği kendilerinin zeka konusunda etkili olduğunu gösteriyor. Duygusal zekalarının yanı sıra görsel zekaları yine ön plandadır.

11- Boğa

Boğa burçları denildiğinde akla gelen temel özellikler: Para ve yemek. Peki bunun zeka ile ne alakası var? Şöyle ki parayı sevmeleri ve sürekli harcamaları aslında planlama yapmasına ve kazanma adına ticari zekalarının gelişmesine sebep oluyor. Yemek konusunda ise her ne kadar çok yeseler de onlar için görsellik çok önemlidir. En zeki burçlar içerisindedir. Bu yüzden görsel zekalarının da geliştiğini söylemek mümkündür.

12- Terazi

2021-en-zeki-burclar-hangileri

Terazi burçlarının en zeki burçlar sıralaması içerisinde en sonda olduğuna bakmayın! Kendileri sembollerindeki terazi dengesine ulaşabilmek için aslında çok çaba ve zeka harcamaktadır. Karşılaştıkları olay doğrultusunda hayatlarını, duygularını düzene sokmak için çok ince planlara gömülür. Bu yüzden analitik zekalarını belli etmeseler de alttan altta kullandıkları biliniyor.

En Zeki Burçlar Sıralaması 2020 Nasıldı?

2020 yılı her ne kadar yakın zaman dilimi olsa da sıralama içerisinde belirli değişikliklere sebep olabilmektedir. Birkaç burcun geçmişe nazaran sıralamasını değiştirdiği bu yüzden görülür. 2020 yılında en zeki burçlar sıralaması:

  • Akrep,
  • Kova,
  • Yay,
  • Aslan,
  • Koç,
  • Balık,
  • İkizler,
  • Yengeç,
  • Boğa,
  • Oğlak,
  • Terazi ve
  • Başak olmaktadır.

En Başarılı Burç Hangisidir?

En zeki 5 burç dışında en başarılı burç hangisi diye merak ediyorsanız size tek bir isim söyleyebiliriz: Oğlaklar! Oğlaklar her iki sıralamada da birinci sıraya yerleşiyor. Çünkü sahip oldukları çalışkanlık ve hırs neticesinde alan içinde kendilerini en iyi şekilde belli ediyor. Başarı da sahip oldukları çalışkanlıkları neticesinde ortaya çıkıyor. Peki en zeki burçlar hangileridir?

En Aptal Burç Var mıdır?

Aptallık neye göre kime göre belirlenir? Zekanın en azından ölçülmesi adına belirli ölçekleri bulunsa da ve hatta en zeki burçlar listesi oluşturulabilse de en akılsız burç  ya da en salak burç olarak bir burcu belirtmek imkânsızdır. Çünkü her burcun kendisinde yetenek, başarısı ya da zeka alanı mevcuttur.

En Karakterli Burç Hangisidir? En Zeki Burçlar

2021-en-zeki-burclar-hangileri

En zeki burçlar hangisi? Karakter olarak sahip oldukları özellikleri en iyi ortaya koyan, büyük zorluklara karşı dahi yıkılmayan burçlar mevcuttur. İnsanlar yaşanan olaylara karşı ortak yanıt vermezler. Bu yüzden karakter açısından farklılık ortaya çıkar. En karakterli burçlar listesi:

  • Akrep,
  • Başak,
  • Aslan,
  • Koç olarak ilk dört belirleniyor.

En Güzel Burç Sıralaması Nasıldır?

Güzellik göreceli bir durumdur. Ancak çekicilik konusunda en çok dikkat çeken bazı burç kadınları mevcuttur. Çekicilik denildiğinde ilk olarak akıllara Akrep kadınları gelmektedir. Akrep kadınlarını sırasıyla; Koç kadınları, Balık kadınları ve İkizler kadınları takip eder.

En Tehlikeli Burçlar Hangileri? En Zeki Burçlar

En zeki burçlar listesi sonrası en son olarak en tehlikeli burçları sizler için sunuyoruz. FBI tarafından geçmiş suçlar ve bu suçu işleyenlerin burçları araştırılarak bir liste oluşturulmuştur. Listenin başında ise sürpriz bir isim bulunuyor. En tehlikeli burçlar: Yengeç, Boğa, Yay, Koç, Oğlak, Başak, Terazi, Balık, Akrep, Kova, Aslan ve İkizler olarak sıralanmıştır.

YouTube video

Burçlar inananlar için hayatı düzenleyici, karar verici bir konumdadır. Hatta beslenmelerin de burçlara göre yapılabildiğini biliyor musunuz? Burçlara Göre Diyet kategorimizde öncelikle birden fazla yazıyı bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Burca Göre Beslenme Önerileri ile Yazın Yıldızı Siz Olun yazımıza bakarak bilgi alabilirsiniz.

Yoruma kapalı.