30 En Korkunç Filmler Listesi ile Cesaretinizi Ölçmek İster Misiniz?

2023 Güncel En Korkunç Filmler Listesi

Sıkıcı ve boş vakitlerinizi en korkunç filmler listesi ile değerlendirmeye ne dersiniz? Film sektörü geçmişten günümüze oldukça gelişmiştir. Uluslararası film sektörü içerisinde oldukça iddialı filmler bulunur. Bunun yanı sıra ülkemiz genelinde de uluslararası arenada yarışabilecek formatlar da mevcuttur. Dilediğiniz zaman cesaretinizi değerlendirebileceğiniz filmlere yazımız ile ulaşabilirsiniz. Tüm zamanların en iyi korku seansı vakti için hazır olun!

2023 Güncel En Korkunç Filmler Listesi

En korkunç izle seçeneği ile internet üzerinde farklı içeriklere erişim sağlayabilirsiniz. Ancak film izleme konusunda en sıkıntılı durum bir karar vermektir. Geçirilecek vakti değerli olan bireyler doğru nokta atışı yaparak izlemeye başlamalıdır. Bu konuda sizler için çok zengin bir içerik sunuluyor. En iyi korku filmi listesi sayesinde film içeriklerine ulaşarak doğru filme karar verebilirsiniz.

1- Karadedeler Olayı

Türk yapımlarına şans vermek isteyenlere en korkunç filmler listesi arasında ilk sırada yer veriyoruz. Karadedeler Olayı 2011 yılında beyaz perde de yerini almıştır. 2011 yılına kadar Türk yapımı farklı denemeler oluşmuştur. Ancak birçok kişinin yaptığı yoruma göre bu film onlar arasında ayrı bir yere sahiptir. Film gerek konusu gerekse çekimi ile büyük bir gerilimi içerisinde bulunduruyor.

En Korkunç Filmler Listesi

Filmi en korkunç korku filmleri listesi içerisinde bulunmasını sağlayan ise gerçek bir konuya dayanmasıdır. Türk yapımı korku filmlerinde bu tarz gerçeğe dayanan senaryolara denk geliyoruz. Filmin konusu incelendiğinde yıllar önce Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesinde geçen yaşantılar görülüyor. İlçede bulunan kişilerin ‘karadedeler’ gördüğü iddası ve hatta kanıtları vardır!

2- Sapık ( Psycho)

En Korkunç Filmler Listesi

En korkunç filmler listesi içerisinde kült filmlere yer verilmezse olmaz! Alfred Hitchcock yapımı Sapık filmi eski zamanlarda vizyona girse de günümüzde hala alıcısını bulmaya devam ediyor. Ünlü film yapımcısının sinemaya farklı alanlarda değer kattığı bilinmektedir. 1960 yılında vizyona giren bu film de onlardan sadece birisidir. Psikozu bulunan bir katilin yaşattıkları ve yaşayacaklarını unutulmaz sahneleri ile izlemeye ne dersiniz?

3- Yaratık (Alien)

Bilim kurgu filmleri geçmişe nazaran çok ciddi gelişmelere sahne olmuş bir kategoridir. Teknoloji ve yazılımların gelişmesi bu alanda ciddi ve iddialı yapımların gelmesine sebep oluyor. Genelde geleceğe dair distopik filmler olarak karşımıza çıkan bilim kurgu filmleri arasındaki Yaratık, gerilim ve korku kategorisinde çok iddialı bulunuyor.

En Korkunç Filmler Listesi

IMDB puanı 8.4 olan film en korkunç filmler listesi içerisinde iddiasını da kanıtlar vaziyettedir. Dünyanın en korkunç filmleri listesi içerisinde bilim kurgu alanından girerek insanlar üzerinde bu tarz bir etki yaratması takdire şayandır. 1979 yılında gösterime giren film, günümüzde hala izleyicileri ile buluşuyor. İleri zamanda ortaya çıkan yaratıklarla insanların arasındaki yaşantıyı konu alıyor.

4- Cinnet (The Shining)

1980 yılında vizyona giriş yapan Cinnet filmi, en iyi korku filmi listesi için olmazsa olmaz bir markadır! Marka deniliyor çünkü korku filmi araştırmasında bu filme denk gelmemek neredeyse imkansızdır. Stanley Kubrick tarafından kaleme alınan bir kitabın uyarlaması olan film bu alanda en iddialı yapıtlar arasındadır. Korku gerilim alanında tüm zamanların en iyi yönetmen yönlendirmesi ile ortaya çıkan bir yapım karşımıza çıkıyor.

En Korkunç Filmler Listesi

Film başlangıç aşamasında durgun bir görüntü verse de çok kısa süre içerisinde en korkunç filmler listesi içerisinde neden yer aldığını sizler için açıklıyor. Ve bu andan itibaren neredeyse diken üstünde her an gerilim ile izlemeye devam ediyorsunuz. Sadece bir ev içerisinde nasıl bu tarz iddialı bir film çekilir? İşte tüm kanıtı ve inanılmaz oyunculuğu ile Jack Nicholson karşınızda yer alıyor.

5- The Exorcist (Şeytan)

Paranormal olaylardan etkilenen ve bu tarz filmlerin takipçisi olanlara kült bir öneri The Exorcist olmaktadır. En korkunç izle kategorisi altında mutlaka bu diziye denk geleceksiniz. Filmi farklı kılan konusu kadar çekim esnasında kişilerin başına gelenler olmaktadır. Konusu itibari ile ruhani varlıkları barındırması gerçek hayatta bu tarz durumların yaşanmasında merak duygusunu körüklemektedir.

En Korkunç Filmler Listesi

En korkunç filmler listesi sıralamasında ciddi bir yere sahip olan Şeytan filminin çekim esnasında kıyafet hazırlayan asistan vefat etmiştir. Bunun yanı sıra başrol oyuncusunun kolu kırılmıştır. Film çekim esnasında aynı zamanda açıklaması olmayan yangınlarda çıkmıştır. Hesaplanan sürenin çok üzerinde çekimler tamamlanmıştır. Küçük kızın başından geçen paranormal olayların çözümü için uğraşları film süresince izlemekteyiz.

6- Texas Katliamı

Sally ve Franklin kardeşlerinin başından geçen oldukça gergin olaylara film tanık olmaktadır. Kardeşlerin bir sebepten ötürü ölmüş dedelerinin mezarını açması gerekir. Mezara giderken yol üstünde arabalarına aldıkları otostop çeken kişi ise beklenmedik durumların yaşanmasına sebep olacaktır.

En Korkunç Filmler Listesi

Arabada ilerlerken bir çakı ile önce kendisini kesen kişi sonrasında kardeşlerden birisini yaralar. Bunun üzerine arabadan bu normal olmayan kişileri atarlar. Ancak ilerleyen bölümde dedesinin evine gittiklerinde hiç beklemedikleri olayları yaşamaya devam ederler. Üst düzey gerilimli bir film mutlaka şans vermelisiniz.

7- O (It)

Ünlü yazar Stephen King kaleminden ortaya çıkan yapıt en korkunç filmler listesi arasında yer almayı kesinlikle hak ediyor. Daha önce 1977 yılında ilk olarak sinemada yer aldı. Ancak güncel versiyonu 2017 yulında tekrar izleyicilerle buluştu. Burada kitaba nazaran farklılıklar içermektedir. 2017 en korkunç korku filmleri listesi arasında yer almasını izlediğinizde anlayacaksınız.

En Korkunç Filmler Listesi

7 arkadaşın başından geçen olayları film içerisinde görülür. 7 arkadaş okul içerisinde dışlanan bir grubu oluşturmaktadır. Bu grup belirli bir süre sonra hayatın sıkıntılarının yanı sıra palyaço yüzünden yaşanan sıkıntıyı yaşamaya devam edecektir. Korkularını bu palyaço yüzünden yaşamakta bir yandan da kurtulmak için çabalamaktadır.

8- Se7en (Yedi)

Brad Pitt ve Morgan Freeman’ın başrolü olduğu film en korkunç filmler listesi içerisinde farklı bir yere sahiptir. Film içerisinde korkudan daha çok gerilim ve merak duygunuz artacaktır. Başroller film içerisinde iki deedektifi oynamaktadır. Bu dedektifler, bir seri katilin izini sürmeye devam etmektedir.

En Korkunç Filmler Listesi

Ölümlerin birbiri ile bağlantısını çözmek adına uğraş gösteren dedektifler bu konuda oldukça zorlanacaktır. Çünkü katil bu konuda kolay kolay bir ipucu vermemektedir. Kısa süre sonra katilin İncil’de geçen 7 büyük günaha sahip kişileri öldürdüğü görülmektedir. Filmin sonu ise neredeyse hiç tahmin edilmediği şekilde bitecek ve sizi büyük bir şoka sokacaktır. Dünyanın en korkunç filmler listesi içerisinde yer almasa da gerilim ve merak konusunda mutlaka şans vermeniz gereken yapıtlardan birisidir. Beyazperde içinde tarihi yerini alıyor.

9- 28 Gün Sonra

2002 yılında vizyona giren film iki farklı bölüm ile kişilerin karşısına çıkıyor. Akıl almaz bir şekilde ortaya çıkan bulaşıcı hastalık insanların farklı bir formata bürünmesine yol açtı. Bunun sonucunda değişime uğramak istemeyen bireyler sağlığını korumak adına çabalamakta aynı zamanda bu değişmiş insanlara karşı savaşmaya çalışmaktadır.

En Korkunç Filmler Listesi

Bir kaçış filmi olmasının yanı sıra en korkunç filmler listesi olarak anılmasında hem makyaj ile ortaya koyulan insan değişimleri hem de senaryo etkili olmaktadır. Bir an da ortaya çıkan saldırıların yanı sıra bireylerin kaçış odaklı yaşamları korku filminde olması gereken gerilimi sürekli aktif kılmaktadır. Güncel filmler arasında bulunmaya devam etmektedir.

10- En Korkunç Filmler Listesi| Paranormal Activity Serisi

En korkunç korku filmleri listesi içerisinde bir seri mi istiyorsunuz? Üstelik gerçekçilik sizin için önem mi taşıyor? O zaman mutlaka Paranormal Activity serisine şans vermelisiniz. Korku filmleri arasında ismini mutlaka duyabileceğiniz öneriler arasında yer alıyor. Her film farklı bir ev içerisinde değişik yaşantıları izleyicilerin karşısına sunuyor.

En Korkunç Filmler Listesi

En iyi korku filmi listesi kategorisinde anılmasının sebebi ise ev içerisinde yer alan izleme kameralarına kayıt edilen ‘gerçek’ görüntüler olmasıdır. İzlediğiniz de akıl almaz olaylara bizzat şahit olacaksınız. Ailelerin başından geçen olaylar oldukça ürkütücü çoğu zaman korkunç olmaktadır. Sanki ailenin yanında olaya şahit olmanın yanı sıra bizzat yaşıyormuş hissine kapılmanız da mümkündür.

11 – Thanksgiving

En Korkunç Filmler Listesi

Şükran gününde gün yüzüne çıkan seri katil, Massachusetts’teki küçük bir kasabaya gelir. Katil, kasabanın sakinlerinden bir hindi oyma tahtası yapmak istemektedir. Bu amacına ulaşmak için karşısına çıkan herkesi, yemeğin sunumu olarak kullanmaya ve öldürmeye hazırdır. En yeni gerilim filmleri arasında yer alarak 2023 yılında vizyona giren bu film, en korkunç filmler listesi içinde de bulunmaktadır.

12 – Martyrs (İşkence Odası)

En Korkunç Filmler Listesi

IMDb yüksek gerilim filmleri içinde yer alan Martyrs ile, korkmaya hazır olun! Martyrs 2008 yılında vizyona giren en meşhur korku filmleri arasında yer alarak, çok beğenilen korku filmlerindendir. Fransa’da kaybolan bir kız çocuğunun, başına gelen korkunç olayları izlerken, gizemin ve gerilimin hazzını alacaksınız.

13 – Get Out (Kapan)

En iyi korku filmleri arasında adından söz ettiren Get Out, bir adam ve kızlarının başına gelebilecek kötülüklere karşı mücadelesini anlatıyor. Kızlarının erkek arkadaşlarına karşı tutumlu bir davranış sergileyen babanın, bir yandan da sürekli müdahaleci bir ebeveyn olması sorun yaratmaktadır. 2017 yılında vizyona giren bu film, en korkunç filmler listesi arasında yer almaktadır.

14 – Cobweb (Örümcek Ağı)

En Korkunç Filmler Listesi

En korkunç filmler listesi arasında adından söz ettiren bu film, ailesiyle birlikte küçük bir kasabada yaşayan Peter’ı anlatıyor. Peter evde yaşadığı tuhaf olayları, ailesinin sırlarından kaynaklı olduğunu düşünmektedir. Yatak odasının duvarlarından sesler geldiğini fark ederek, bu durumu ailesiyle paylaşır. Ailesi bu seslerin onun hayal gücü ürünü olduğunu düşünmesiyle, Peter ailesinin ondan sakladığı sırlarının olduğuna daha çok inanmaya başlar.

15 – Modus Anomali (Ormanda Katliam)

Çocuklarıyla ormanda tatile giden evli çift, her şey seyrinde giderken gelen misafirle şaşkınlığa uğrarlar. Zamanda boşluk oluşurak adam, çocuklarından ve karısından ayrı olduğunu fark eder. Ailesini canlı görebilmek için zamanla yarışması gereken bu adam, ormanda onları aramaya başlar. Sürükleyici gerilim filmleri arasında yer alan, bu muhteşem filmi izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

16 – Elm Sokağında Kabus

En Korkunç Filmler Listesi

Gençlerin garip bir şekilde ölmeye başladığı Los Angeles sokağında, garip şeyler olmaya başlar. İnsanları öldürerek intikam alan Freddy, onları rüyalarında ve gerçek hayatta da öldürmeye devam etmektedir. Kabuslarında gördükleri ve yaşadıkları, uyandıklarında da sürecek. En korkunç filmler listesi arasında yer alan bu gerilim filmine, bir şans vermelisiniz.

17 – Jaws (Denizin Dişleri)

Denizden gelen bir tehlikeyle karşı karşıya kalan Amity adasında, insanlar denizin keyfini çıkarırken dev bir köpekbalığı tarafından vahşice öldürülüyorlar. Şerif Brody ve yakın dostları Quinit’le Hooper, bu köpek balığına karşı savaş açarak işler değişecek. 1976 yılında kurgu ve ses dalında, oscar ödüllü korku filmleri arasında ödül almış ve aday olan bir korku filmidir.

18 – Evil Dead Rise (Kötü Ruh Uyanış)

En Korkunç Filmler Listesi

Ölülerin istilası altında olan kız kardeşler, korku dolu zamanlar yaşamaya başlarlar. Birbirinden uzak olan kardeşler, bu korkunç olanlardan sonra bir araya gelerek yakınlaşırlar. En yeni gerilim korku filmleri içinde yer alan bu film, ayrıca dram türü olarakta film severlerle buluşuyor. 2023 korku filmleri arasında bulunan bu filmi çok beğeneceksiniz.

19 – 15 Cameras

En korkunç filmler listesi içinde yer alan bu film, genç bir çiftin başına gelenleri anlatıyor. Genç çift için mükemmel bir yatırım olarak görünen dubleks evde, her şey ilk başta çok güzel ilerlemektedir. Zamanla bir evden çok daha fazlasının olduğunu farkeden Sky ve Cam, eski ev sahiplerinin gizli kameralarını ve sırlarını öğrenerek, ölümle sonuçlanan olaylar birbirini sıralamaktadır.

20 – Heretic

En Korkunç Filmler Listesi

Sophie’nin ölülerle iletişim kurabilmek için kullandığı gizli yöntemleri anlatan, sürükleyici korku filmine muhakkak göz atmalısınız! En korkunç filmler listesi arasında yer alarak izleyiciler tarafından çok beğenilen Heretic, izleyiciyi etkisi altında bırakarak bilinmeyen bir dünyaya kapı açıyor. Korku filmi severlerin merakla izleyeceği bu film, zamanın nasıl geçtiğini sizlere fark ettirmeyecek!

21 – Disco İnferno

En korkunç filmler listesi arasında yer alan bu film, genç çiftin başına gelenleri ele alıyor. Genç çift Los Angeles’ın disko salonunda eşsiz bir dans için hazırlanmaktadır. Fakat, dans pistini alevlendirmeyi isterken bir yandan da doğmamış çocuklarını isteyen, karanlık bir ruhla yüzleşmeyi beklekler. Sürükleyici hikayesiyle heyecana hazır olun.

22 – Satanic Hispanic

En Korkunç Filmler Listesi

Hayatta kalarak yaşamış olduğu korkunç olayları anlatan genç, El Paso’da polislerin ev baskınında karşılaştıkları ölüleri anlatıyor. Evin içinde birtek Gezgin’in sağ kaldığını ve neler yaşadığını sorgu odasında anlatarak, büyük bir gizem başlamaktadır. En korkunç filmler listesi arasında yer alan bu film, izlenmeye değer bir heyecan veriyor.

23 – Beaten To Death

En Korkunç Filmler Listesi

Güçlü bir hikayeye yer veren Beath To Death, en korkunç filmler listesi içinde bulunan korku filmlerindendir. Jack karakterinin yaşamış olduğu deliliği ve insanlarla verdiği, zorlu mücadelesini anlatıyor. Bu mücadele Jack’in fiziksel ve zihinsel olarak verdiği savaşta yıpranmasına neden oluyor. İzlerken etkileneceğiniz konusuyla, sizleri içine çekecek.

24 – The Astral Woods

Bir yaşam sigortası dolandırıcılığına kanarak, ormanın derinliklerinde bir kulübede terk edilen kadının hikayesine ortak olacaksınız. Kocası tarafından bu dolandırıcılığa dahil olan kadın, hayatında büyük bir dönüm noktasını yaşamaktadır. Gizemlerle dolu olan kulübede, hayatta kalmanın yolunu ve sırları öğreniyor. En korkunç filmler listesi içinde yer alan bu film, hem korkuyu hemde duygusal yoğunluğu yaşamanızı sağlıyor.

25 – Wolfkin

En Korkunç Filmler Listesi

Martin’in saldırgan davranışlarından rahatsız olan anne, ölmüş kocasının karanlık bir tabiatı olan Lüksemburg’daki ailesini ziyaret ederek oğlunun değişeceğini düşünmektedir. Fakat, Martin’in onlar gibi olacağını anlayan anne, yanıldığını çok geç fark etmektedir. Oğlunun geleceği için, zorlayıcı bir mücadeleye giren annenin hikayesi, psikolojik gerilim filmleri arasında yer alan en iyi filmlerdendir.

26 – Fecr

Fecr, en iyi korku filmleri arasında en çok adından söz ettiren, en iyi korku gerilim filmleri arasında yer alan isimlerden biridir. Gezmeyi seven bir ailenin, yolculuk esnasında dinlenmek için durakladıkları bir köyde, yaşayacakları olumsuzluklar ve bu köyden çıkmak için ödeyeceği bedellere şahit olacaksınız. Korkunç ve kabus dolu olayları anlatan filme bir şans vermelisiniz!

27 – Dampyr

En Korkunç Filmler Listesi

Yarı insan yarı vampir olan Harlan Draka, henüz ne olduğunun bilincinde değildir. Kendini insan olarak bilen yarı vampir, bu özelliğini korkunç gecenin efendisini yok etmek için savaşırken fark edecektir. Güçlerini çok sonradan fark vampirin başına gelenleri anlatan bu hikaye, en korkunç filmler listesi içinde beğenerek izleyeceğiniz bir film!

28 – Insidious (Ruhlar Bölgesi)

Seri bir film haline gelen Insidious, en çok izlenen korku filmleri arasındadır. Mutlu bir aile yaşamının küçük çocuklarının kaza sonrası komaya girmesiyle, mutlulukları yok olur. Esrarengiz ve doğaüstü olaylar yaşanmaya başlayan bu evde, artık korku dolu anlar yer alır. 2010 yılında vizyona girerek, eski korku filmleri arasında en iyisi olarak, seriyi devam ettirmiştir.

29 – Mad God

En Korkunç Filmler Listesi

Karanlık ve gerçeküstü bir kabus olan bu film, en korkunç filmler listesi içinde yer almaktadır. Gizemli bir görevi olan Assassin, adeta bir labirent gibi olan çorak arazilerde ilerlemektedir. Bu çorak arazili labirente giren kişiler kolay kolay çıkamamaktadır. Labirentin sonunda, Assassin’i bekleyen ürkütücü ve zalim şeyleri izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. 

30 – Lullaby

Henüz ilk defa anne olan kadının hikayesini ele alan Lullaby, en korkunç filmler listesi arasında yer alıyor. Yeni annenin, eski bir kitapta keşfettiği ninni ile herşey kabusa dönüşür. Söylemiş olduğu ninniyi bir lütuf olarak görmeye başlamasıyla, kadim iblis Lilith’i ortaya çıkarmaktadır. En korkunç filmler listesi içinde adından söz ettiren bu filme bir şans vermelisiniz!

Korku filmlerini Netflix gibi ünlü platformlar üzerinden bulmanız mümkündür. Aynı zamanda Netflix üzerinde sınırsız ve farklı kategorilerde diziler de izleyebilirsiniz. En Duygusal Netflix Dizi Önerileri 2020 listemiz sayesinde bu arayışınıza kolayca çözüm bulabilirsiniz. Mutlaka yazımıza göz atmalısınız!

En Korkunç Filmler Listesi Sık Sorulan Sorular 

Korku filmi severleri tarafından en korkunç filmler listesi hakkında sorular ve yanıtları;

1  – En Korkunç Filmler Listesi İçinde Güncel Filmler Hangileri?

30 farklı filmin yer aldığı en korkunç filmler listesi içinde, farklı yıllara ait yapımlar bulunmaktadır. Genel olarak en korkunç filmler listesi içinde yer alan, güncel filmlere bakıldığında;

Güncel En Korkunç Filmler Listesi  En Korkunç Filmler Listesi Yapım Yılları
Evil Dead Rise 2023
15 Cameras 2023
Heretic 2023
Disco İnferno 2023
Satanic Hispanic 2022
Beaten To Death 2022
The Astral Woods 2023
Thanksgiving 2023
Wolfkin 2022
Dampyr 2022
Cobweb 2023

2 – En Korkunç Filmler Listesi Neye Göre Sıralanıyor?

Aynı türde fakat 30 farklı içeriğin yer aldığı, en korkunç filmler listesi belli bir sıralamaya göre sıralanmamıştır. En korkunç filmler listesi arasında yer alan bu filmler, IMDB Puanı yüksek olan ve çok beğenilen korku filimlerdir.

3  – Gerilim Filmleri En Korkunç Filmler Listesi Arasında Yer Alıyor mu?

Hem gerilim hemde korku türü olan filmler, en korkunç filmler listesi içinde yer almaktadır. En korkunç filmler listesi korku türünün yanı sıra gerilim, dram gibi türleride bir arada bulunduruyor.

4  – En Korkunç Filmler Listesi IMDB Puanı Kaç?

En korkunç filmler listesi IMDB puanı, genel olarak yüksek puanlı filmleri kapsamaktadır. Minimum, 5 IMDB puanın yer aldığı en korkunç filmler listesi, 7- 8- 9 puan ağırlıklı film listesidir.

 

dünyanın en korkunç filmleri listesien iyi korku filmi listesien korkunç filmler listesien korkunç izleen korkunç korku filmleri listesi