Bal Kilo Aldırır Mı?

Bal arısının çiçek ve meyve tomurcuklarından aldığı nektarı polenlemesinin ardından midesinde invertaz enzimi olarak bilinen kimyasal süreçle peteğe dönüşmesiyle oluşan bir besin deposudur. Bal doğada oldukça fazlaca bulunan ve birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan yararlı bir besin kaynağıdır. Özellikle kahvaltılarda hakiki petek balının tüketilmesinin uzmanlarca da kesinlikle önerildiği üzerinde durmak gerekmektedir.

Antik Yunan ve Roma’da Bal 

Günümüzden asırlar öncesine ait antik uygarlıklar bal arısının meydana getirdikleri balı tüketiyor ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıyordu. Nitekim o zaman insanlar doğayla mücadele etmek zorunda kaldıkları için vücut ısısını dengede tutabilmek ve yine vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek açısından bal kilo aldırır mı kullanılıyordu.

Kur’anda Bal

İslamiyet son peygamber Hazreti Muhammed’e gönderilen Kur’an-ı Kerim ile tüm insanlığa tebliğ olunmuştur. Kur’an-ı Kerim’de Nahl Sûresi 68. ve 69. ayetlerinde Allah, bal arısına vahyederek nitelendirilmiştir. Kur’anda da açık bir şekilde geçen bal gerçekten de son derece kıymetli bir şifa kaynağı olarak kutsal kitapta da anılan bir besin deposu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Balın Faydaları

Öksürüğü keser. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Yüksek oranda kalsiyum içermesi yönüyle hafızayı güçlendirir ve yaşlanmayı geciktirir. Bunun yanında bal kilo aldırır mı uykusuzluk, yüksek kolesterol değeri gibi problemleri de ortadan kaldırarak antiseptik özelliği sayesinde yaraların çok daha hızlı bir şekilde iyileşmesine katkıda bulunmaktadır. Ortada duran tüm bu özellikleri neticesinde değerlendirildiği zaman gerçekten de fark yaratan nitelikleri ışığında karşımızdaki yerini korumaya devam ettiğini dikkate almamız gerekmektedir.

Besin Değeri

82 gr karbonhidrat bulunan balda, 82 gr da şeker bulunmaktadır. Ayrıca 52 mg potasyum, 6 mg kalsiyum yönünden de zengindir. İşte bu özellikleri ışığında değerlendirildiği zaman ortada durduğunu dikkate almak gerekir.

Kalorisi

304 kcal değeri bulunan bal kilo aldırır mı tüm özellikleri yönünden düşünülecek olunduğu zaman son derece yararlı bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu nitelikleri ışığında kilo almak isteyenlerin mutlaka kahvaltıda tüketmesi gereken besin deposu özelliğiyle karşımıza çıkmaya devam eden bir besin değeridir.

bal kabağı kilo aldırır mıbal kilo aldırır mıbal kilo aldırır mı canan karataybal kilo aldırır mı uzmantvkaymak bal kilo aldırır mı