Başak Burcu Uğurlu Taşı ve Özellikleri Neler?

Başak Burcu Uğurlu Taşı Hangisi?

Başak burcu uğurlu taşı her burca iyi ve faydalı gelen taşlar olduğu gibi başak burçlarının da bazı taşlara karşı hassasiyeti ve etkileşimi yüksektir. Bu taşlar özellikle başak burcunun karakteristik özellikleri ile de doğru orantılıdır elbette.

Başak burcu uğurlu taşı seçilirken özellikle hassas noktalar, beklentiler ve daha fazlası göz önüne alınmalıdır. Başak burcunun özelliklerine bakılıp hangi taşın başak burcu için uygun olduğu araştırılabilir ya da bu yolla en doğru seçim yapılabilir.

Başak Burcu Özellikleri Nelerdir? Başak Burcu Uğurlu Taşı Nelerdir?

Başak Burcu Uğurlu Taşı

Oldukça pratik ve zeki olan başak. Burçlarının en belirgin özellikleri çok ince eleyip sık dokumalarıdır. Başak burcu insanlar detaycı ve titiz olmaları ile ön planda olurlar ve bu özellikleri sayesinde birçok konuda başarıyı yakalarlar. Genel özelliklerine bakılacak olursa

Başak Burcu Genel Özellikleri
Yönetici Gezegeni

 

Merkür

 

Şanslı Sayı

 

5

 

Grup Toprak / dişi

 

Genel özelliklerine bakıldığında dişi olmasıyla özellikle başak burcu uğurlu taşı arasında ay taşı, sitrin, pembe kuvars, ametist ve kalsedon taşları sayılabilmektedir.

Kişisel özellikleri ile taşların uyumunu bağdaştırmak için öncelikle başak burcu özelliklerine hâkim olmak gerekir. Başak burcu kişisel özellikleri;

  • Yardımsever özellikleri ön plandadır. Birçok kişinin hayatına dokunmayı severler.
  • Düzenli ve titizdirler. Bu düzenleri hayatın her alanı için geçerlidir. İş hayatlarında disiplinli ve planlı oluşları iş hayatındaki başarıyı beraberinde getirmektedir.
  • İletişim yetenekleri oldukça kuvvetlidir. Yeni tanıştıkları insanlarla oldukça hızlı iletişim kurarlar ve çevrelerinde çok sevilirler.
  • Dışardan ilk bakışta soğuk bir kimlikleri vardır. Onları tanıdıkça ne kadar sıcak kanlı olduklarını anlayacaksınız.
  • Ev hayatları oldukça düzenlidir ve misafir ağırlamaktan çok hoşlanırlar.
  • Başak burçları maddi olarak kendilerini her zaman güvende hissetmek isterler. Her zaman kenarda zor günler için ayırdıkları bir miktar paraları vardır.
  • Genel olarak neşelidirler. Hayat dolu oluşları çevrelerindeki insanlar tarafından hayranlık uyandırır.

Bu özelliklerle beraber başak burcu uğurlu taşı nedir diye düşünülecek olursa akla gelecek taşların da özelliklerini ve başak burcuna etkilerini incelemek doğru olacaktır. Bu taşlar ve özellikleri

1 – Ay Taşı ve Başak Burcuna Etkileri Nelerdir?

Ay taşı 925 ayar gümüş ayarlanabilir yüzük tene temas eden tasarımı ile ay taşının tüm etkilerini bedeninizde hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu taşın özellikleri başak burcu kişilerde daha aktif görülebilmektedir. Tabii ki bu etkiler burç dışında birçok faktöre bağlı olarak değişir.

Başak burcu uğurlu taşı olan ay taşının genel özelikleri arasında başak burcunun birçok kişisel özelliğine hitap eden özellikleri vardır. Elbette ki her burçtan insan istediği ve enerjisine ihtiyaç duyduğu her doğal taşı kullanabilir. Ama ay taşının başak burcu uğurlu taşı olması ve etkileşimini arttırdığı yönünde inançlar vardır.

  • Başak burcu uğurlu taşı olan ay taşı dişil enerji ile anılan ve dişil enerjiyi yükselttiğine inanılan bir taştır. Bu sebeple başak burçlarının en sevdiği taşlardandır.
  • Ayrıca her girdikleri ortamda asilliği ile dikkat çeken başak burçları ay taşının aura yükseltme etkisinden de yararlandıklarını söylemek mümkündür.
  • Titiz ve fazla detaycı olan başak burçları bazen bu konuda sıkıntılara düşebilirler. Bu özelliklerini dengelemek için yine ay taşının dengeleyici özelliğinden yararlanabilirler.
  • Fiziksel olarak da fazla detaycı olan başak burçlarının en sık şikayetçi oldukları sorun baş ağrılarıdır. Bu ağrıları ay taşının enerjisi ile hafifletebilirler.
  • Başak burcu uğurlu taşı ay taşı zarafet ve dikkat çekiciliği ile başak burcunun en büyük ilgi odağı olmayı başaran taşların başında gelir.

2 – Başak Burcu Uğurlu Taşı Ametist

Ametist taşı başak burcu ile sık sık anılan bir taştır. Çoğu zaman kadın takılarında mor rengini gördüğümüz ışıl ışıl ve göz alıcı güzelliği ile ametist taşının enerjisi de tabii ki başak burçlarını oldukça etkiliyor. Başak burcu taşı kolye, yüzük, bileklik olarak bulabileceğiniz ametist taşının en çok tercih edilen formu ametist 925 ayar gümüş bileklik olanıdır.

Başak burcu uğurlu taşı olan ametist taşının etkilerini ve başak burcu ile uyumunu incelerseniz siz de başak burçlarının bu taşı neden tercih ettiklerini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

  • Ametist taşının negatif etkilerden uzaklaştırma enerjisi başak burçlarının hayat dolu enerjisi ile örtüşmektedir. Başak burçlarının bu taşı en çok tercih etme sebeplerinden birisi budur.
  • Burç taşları arasında en çok ametist taşının anılma sebebi ise diğer taşlara göre daha fazla olumlu enerji yansıtmasıdır. Ametist taşını üzerinde taşıyan kişi çevresinden de negatif enerjiyi uzaklaştırmayı başarabilir.
  • Başak burcu uğurlu taşı olan ametist başak burçlarının odaklanma özelliklerini arttırırlar. İş hayatında oldukça fazla yararı bulunabilir.
  • Ametist başak burcu dışında aynı zamanda yay burcu taşları olma özelliği taşımaktadır. Yay burcunun başak burcu ile ortak özelliklerini baz alırsanız bu rastlantı pek de imkânsız değildir.

3 – Başak Burcu Uğurlu Taşı Kalsedon

Başak burcu taşı ve rengi takı olarak kalsedon 925 ayar gümüş bileklik en uygun seçim olacaktır. Bu seçimde kalsedon taşının etkilerini de bilmek sizin için faydalı olabilir kalsedon taşının başak burcu ile uyumuna detaylı bir şekilde buradan bakabilirsiniz.

  • Başak burcu mükemmeliyetçiliğine karşı zaman zaman nazar değdiğine inanır. Kalsedon taşının hem kötü enerjileri uzaklaştırma hem de nazardan koruma özelliği ile başak burcu oldukça faydalı bir etkileşim yaşar.
  • Metabolizma hızlandırma ve dengelem özelliği vardır. Bu da başak burcu kadının her zaman formda olma isteğini en çok karşılayan doğal taştır.
  • Başak burcu uğurlu taşı olan kalsedon taşı başak burcunun finansal yaşamında hedeflerine ulaşmasını sağlar.

4 – Başak Burcu Uğurlu Taşı Pembe Kuvars

Başak burcu uğurlu taşı olan diğer bir önemli taş ise pembe kuvarstır. Pembe kuvars bilindiği gibi aşk taşı olarak anılır. Başak burçları her ne kadar dışardan ağır başlı görünse de aşk hayatında oldukça romantiktir. Pembe kuvars taşının belli başlı özellikleri başak burçları tarafından oldukça etkili bir şekilde kullanılır.

  • İkili ilişkilerde oldukça başarılı olan başak burçları pembe kuvars 925 ayar gümüş kolye etkisi ile daha da sevecen olabilirler.
  • Ayrıca ikili ilişkilerde pembe kuvars taşının etkisini sıklıkla kullanırlar.
  • Evlilik hayatlarında ve çevreleri tarafından oldukça sevilen ve hayranlık uyandıran başak burçları pembe kuvarsın dişilik özelliğini de alırlar. Her ikisi birleştiğinde olduğundan daha güçlü ve çekici bir başak burcu ortaya çıkar.

5 – Sitrin Taşının Başak Burcuna Etkisi

Başak burcu uğurlu taşı olan sitrin taşının en önemli etkisi elbette ki maddi yöndedir. Para taşı olarak bilinen sitrin taşının etkileri;

  • Finansal konularda özgürleşmenize yardımcı olur. Başak burçlarının maddiyata verdiği önem sonucu sitrin taşına merakları artmıştır.
  • Olaylara daha mantıksal yaklaşan başak burçları her zaman kendilerini maddi yönden güvende hissetmek isterler. Bu sebeple sitrin taşının para çekme özelliğini kullanmak isterler.

Başak Burcu Uğurlu Taşı Hakkında Merak Edilenler

Başak burcu uğurlu taşı hakkında bilgi sahibi olurken bu taşları nasıl kullanmanız gerektiği hakkında aklınıza sorular gelebilir. Bu soruların cevapları ilginizi çekebilir.

1 – Başak Burcunun Uğurlu Rengi Nedir?

Başak burcu daha çok toprak ve sarı tonlarını severler bu sebeple bu renkte olan doğal taşlara da oldukça meraklıdırlar. Başak burcu uğurlu taşı güzel bir hediye olabilir.

2 – Başak Burcu Ne Tür Hediye Sever?

Düzenli ve titiz hayatları ile bilinen başak burçlarına hediye edilebilecek en güzel şey düzenleyiciler ve ajandalar olabilir. Bunun yanında enerjiye de çok inandıkları için kişisel özelliklerine bağlı olarak uğurlu taşını hediye edebilirsiniz.

3 – Başak Burcunun Özel Gücü Nedir?

Başak burcunun özel gücü hırslı ve tuttuğunu koparan bir yapıya sahip olmasıdır. Kafasına koyduğunu her şartta yapar ve uygularlar.