6 Adımda Bitkisel Bacak Kalınlaştırma Teknikleri Neler?

Evde Bacak Kalınlaştırma Yöntemleri

Bitkisel bacak kalınlaştırma, bazen kilolu olunmadığı hallerde vücudunuzda az ya da fazla olduğunu hissettiğiniz bölgeleri kalınlaştırmak isteyebilirsiniz. Bu bölgeler; basen, alt bacak olabilir. İstenilen bölgeyi doğal yollarla dolgunlaştırma işlemi bazı teknikler ile evde kolayca yapılabilmektedir. Bunun  birçok yolu vardır.

Beslenme alışkanlığınızı değiştirerek ve bitkisel bacak kalınlaştırma işlemine  yarayan egzersizlerle  istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki kas kütlesi bitkisel kür veya kremlerle değil, hareketle, ağırlık çalışmakla olabilecek bir süreçtir.

Bacaklardan Kilo Alma Nedenleri Neler?

Bitkisel Bacak Kalınlaştırma

Her insanın farklı bir metabolizmaya ve vücut tipine sahip olmasına bağlı olarak kilo alma ve verme faaliyetleri de farklılık gösterir. Buna bağlı olarak kilo nedenleri de kişiye göre değişir. Ancak genel olarak baktığımızda bitkisel bacak kalınlaştırma aşamasında  kilo almanın iki temel nedeni bulunur:

  • Yanlış beslenme
  • Yetersiz egzersiz

Fazla karbonhidrat tüketimi, özellikle doğum ve emzirme döneminde biriktirilen enerji depoları, hareketsizlik ya da yanlış egzersizleri uygulamak bacaktan kilo almanın en temel sebeplerini oluşturur.

Bitkisel Bacak Kalınlaştırma İçin Hangi Egzersizler Yapılmalı?

Bitkisel bacak kalınlaştırma hareketleri için  birçok farklı yöntem ve egzersiz mevcuttur. Bu durumda sizin karar vermeniz gereken şey bacaklarınızın hangi bölgesini kalınlaştırmak istediğiniz olmalı. Bu sayede istenen bölgeye uygun hareket ve egzersizler yapmak istediğiniz sonuca ulaşmanız için yararlı olacaktır.

Üst Bacak ve Basen  Kalınlaştırma Hareketleri

Özellikle kadınlarda daha dolgun ve kıvrımlı hatlar her zaman daha çekici olmuştur. Bu sebeple de basen ya da üst bacak dediğimiz bitkisel bacak kalınlaştırma işleminde kilo alımını sağlamak için bazı hareketleri yapmanız gerekir. Bunlar:

Ağırlık  Kaldırmak: Ağırlık kaldırma kas kütlenizi artıracağı için, bacak kalınlaştırma işlemlerinin en etkilisidir. Genellikle spor salonlarında daha kapsamlı çalışmak mümkünse de evde de aynı performansı sağlayacak  bacak kalınlaştırma  hareketleri yapmak olasıdır.

Squat Yapmak: Doğru bilinen bir yanlış olarak squat tek başına bacak kalınlaştırma konusunda size pek bir fayda sağlamaz. Bitkisel bacak kalınlaştırma istiyorsanız  ağırlıkla  beraber squat yapmalısınız.

Front Squat Yapmak: Doğrudan squat yapmaktan çok daha etkili olanıdır. Squat hareketi ağırlığı omuzlara vererek ve ayakların omuz hizasında açılmasıyla yapılan harekettir. Ağırlıkla çalışıldığı için kas kütleniz daha da artacağı için bacaklarınızın ve baseninizin kalınlaşmasına fayda sağlayacaktır.

Valf Prese Leg Makinesinde Çalışmak: Bu makine ayakları ağırlıklı olan kısma dayayarak bacakları çalıştıran bir makine çeşididir. Yine ağırlıkla beraber çalışılırsa daha etkili olur.

Alt Bacak Kilo Aldırma Hareketleri

Alt bacaklarınız üst bacaklarınıza göre inceyse, alt bacak kaslarını daha hacimli göstermek için hangi egzersizler size uygun önce bunu araştırmalısınız. Herhangi bir sağlık sıkıntınız yoksa bitkisel bacak kalınlaştırma egzersizleri için şu hareketleri yapabilirsiniz:

 

  • Önce ayaklarınızı birbirine yaklaştırın ve elinize beş kiloluk ağırlık alarak durun.
  • Ardından parmak ucunuzda yavaşça yükselip geri inin.
  • Bu hareketi 10 – 15 set halinde yapın.(Standing Leg Curl)
  • Düzenli olarak rampada koşun .
  • Gün içinde hareket ederken bacaklara ağırlık bağlayın.

Bitkisel Bacak Kalınlaştırma İçin 6 Adım Yöntemi

 

Bacak kalınlığı; doğal vücut şekli, yağ oranı, genetik, beslenme ve spor yapmama gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Doğuştan ince bacaklarınız varsa  bitkisel bacak kalınlaştırma için bu  6 adım yöntemiyle kendinizi daha mutlu hissedeceğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

1 . Adım : Kalın bacaklara sahip olabilmek için öncelikle bacaklarınızdaki kas miktarını artırın. Kaslı bacaklar normalden daha kalın gözükürler. Sağlıklı kas yapmak için de proteince zengin gıdalar ( et, süt, yumurta…) tüketin.

2 . Adım:  Günlük kalori alımına dikkat edin. Fazla kalori demek daha kalın bacak demektir. Diyetisyeniniz almanız gereken kaloriden fazlasını size söyleyecektir.

3 . Adım: Kas yapan aerobik egzersizlere yoğunlaşın. Uzun mesafe koşuları bacakları inceltirken, kısa mesafe koşuları bacakları kalınlaştırır. Bunun yanında bisiklet, yüzme de kas oluşumunu destekler.

4 . Adım : Kas yapan vücut geliştirme egzersizleri yapın. Ellerinize 2.2 kg’ lık dambıllar alarak  dimdik ayakta durun ve parmak uçlarınızın üstünde bekleyin.

5 . Adım : Uylukları çalıştırmak için squat yapın. Omurganız düz olacak şekilde durun ve bir bankta oturur gibi bedeninizi alçaltın. 10 tekrardan en az iki set yapın . Ardından kalkın ve büyük bir adım atın. Yani bağımsız ayağınız diğerinden bir adım önde olsun. İki dizinizi kırarak vücudunuzu alçaltın. Her iki bacak için de 5 kez tekrar edin.

6 . Adım : Bitkisel bacak kalınlaştırma  için Kettlebells egzersizleri yapın. İki ayağınızın da yanlarına yani yere Kettlebells spor malzemesini yerleştirin. Dizlerinizi bükün, sırtınızı dik tutarak ağırlıkları kaldırın ve tekrar dik konuma gelin. Bunu 5 kez tekrar edin.

Bitkisel Bacak Kalınlaştırma Aşamasında Tüketilmesi Gereken Besinler

Bitkisel bacak kalınlaştırma için öncelikle yapılması gereken şey besin değerinin yükseltilmesidir. Bu iki aşamada gerçekleşir. İlk olarak alınan kaloriyi artırmak, ikinci olarak ise kalorinin kaliteli olmasına dikkat etmektir. Bitkisel bacak kalınlaştırma için kızartılmış ya da dondurulmuş yağ içeren yemekler yemeyin. Onun yerine daha besleyici olan meyve, et ,süt, süt ürünleri, kuruyemiş, sebze tüketin.

Bitkisel bacak  kalınlaştırma sürecine dair diğer uygulama ise sık yemektir. Sıklaşan öğünlerde, protein, karbonhidrat, kalori dengesini kurarak daha sağlıklı ve hızlı kilo  alabilirsiniz.