Hormon İlaçları Kilo Aldırır mı?

Hormon İlaçları Kilo Yapar mı?

Hormon ilaçları kilo aldırır mı veya hormon ilaçlarının yan etkileri nelerdir gibi pek çok soru soruluyor. Farklı nedenlerle hormon ilacı kullanan kişiler fazladan alınan kilolar yüzünden problemler yaşıyor.Hormon tedavileri genellikle bayanlar üzerinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Özellikle regl ve menopoza sürecinde bu tedavi yönteminden yararlanılır.

Hormon İlaçları Kilo Aldırır mı?

Hormon tedavisi, bir takım testler yapıldıktan sonra problemi olan kişinin vücut salgıları için uygulanan tedavi yoludur.En merak edilen soru olan hormon ilaçları kilo aldırır mı ? Bunun cevabını üzülerek söylemeliyim ki; evet , kilo alımına neden olabilir. Özellikle tiroid bezleri için kullanılan ilaçlarda kilo alımı olabilir.

Dışarıdan takviye amaçlı alınan hormon ilaçları vücutta çeşitli nedenlere bağlı olarak su tutar ve bu da ödemler oluşmasına neden olur. Su toplamaya başlayan vücut için ödem söktürücüler, ilaçlar kullanılmasını tavsiye ederim. Ödem, tedaviniz bittiğinde vücudunuzu terk edecektir.

Hormon İlaçları Kilo Aldırır mı?

Kortizon hormonunun az salgılanması durumunda kişi kilo almak istese de alamayacaktır. Fakat böbrek üstü bezlerinin tedavi edilmesi amacıyla vücuda kortizon verilmesi durumunda bacaklarda, ensede ve karın bölgesinde yağ birikimi meydana gelir. Bu durumda ister istemez kilo alınmasına neden olur.

Hormon tedavisinin bir diğer kilo aldıran yan etkisi de metabolizmayı yavaşlatır. Ve bu da kilo almanıza neden olur. Hormon hapı kullanmaya başlayan kişilerin vücudu, metabolizma olarak bazı hormonların üretimini durdurmaktadır. Kontrolsüz çalışan bu hormonları gözetim altına alırken hiç çalışmayan hormonları ise daha kolay çalışır hale getirmek için bu ilaçlar fayda sağlamaktadır. Bu süreçte kilo sorunun olması dolayısıyla doğal karşılanmaktadır.

Hormon ilaçları her ne kadar ödem de yapsa , kilo da aldırılsa tedavisinin olunması gereklidir. Bu ilaçlar her ne kadar iştahı açsa da fazladan kilo almamak sizin elinizde.

Fazla kilo almamak için yapılabilecekler;

• Yağlı ve tatlı yiyecekler yememeye özen gösterin.

• Günde en az yarım saatlik yürüyüşler yapın.

Ve kesinlikle moralinizi bozmayın bu kiloların sadece tedavi dolayısıyla aldığınızı ve bu esnada aldığınız kiloların geçici olduğunu unutmayın.

Kadınlarda ileri yaşlarda ortaya çıkan durumlardan birisi de menopoz olmaktadır. 3 Adımda Menopoz Belirtileri Nelerdir Kaç Yaşında Başlar yazımıza bakarak bilgi alabilirsiniz.

 

hormon bozukluğu ilaçları kilo aldırır mıhormon düzenleyici ilaçlar kilo aldırır mıhormon tedavisi ilaçları kilo aldırır mımenopoz hormon ilaçları kilo aldırır mı