Kekik Suyu Zayıflatır Mı ? Kekik Suyu Faydaları Nelerdir?

Kekik suyu zayıflatır mı sorusu son günlerde kilo vermek isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Oldukça keskin ve güzel bir kokusu olan kekiği mutfaklarımızda sık sık kullanırız. Yağ yakıcı özelliği sayesinde düzenli kullanımda kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Özellikle yaz aylarında fazla kilolardan kurtulmak amacı ile birçok beslenme ve diyet programı uygulanmaktadır. Diyet programları uygulanırken bitkisel ürünlerin de zayıflamaya olan etkisi atlanmaması gerekecek kadar büyüktür. Kekikten başka yağ yakıcı özelliği bulunan tarçın, karanfil, hardal tohumu gibi bitkisel ürünleri programınıza dahil ederek programınızı daha etkili hale getirebilirsiniz.

kekik suyu zayıflatır mı

Vücudumuzda bulunan bölgesel kilolar bir bölgede fazladan yağ birikmesinden kaynaklanmaktadır. Kilo problemlerinden en can sıkıcı olan da bölgesel kilolardır. Bu kilolardan kurtulmanınsa en güzel ve en sağlıklı yolu yağ yakıcı özelliği bulunan bitkilerden yararlanmaktır.

kekik suyu zayıflatır mı

Kekik suyunu düzenli bir şekilde kullandığınız takdirde hem sağlığınızı olumlu yönde etkiler hem de kolay ve kalıcı kilo vermenize yardımcı olur. Böylece kekik suyu zayıflatır mı sorusunun cevabına süreç içerisinde kendiniz şahit olmuş olursunuz.

kekik suyu zayıflatır mı

Vücutta bulunan fazla yağların yakımını kolaylaştırırken aynı zamanda da metabolizmanın daha hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kekik suyunu kullanmaya başlamadan önce uzman bir diyetisyene danışarak da kullanmaya başlayabilirsiniz. Antioksidan bakımından zengin olan kekik aynı zamanda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu A vitamini ihtiyacını da karşılamaktadır.

kekik suyu zayıflatır mı

Eğer sizler de sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermeye karar verdiyseniz kekik suyundan gönül rahatlığı ile yararlanabilirsiniz.

Kekik Suyu Zayıflatır Mı ? Kilo Vermeye Olan Katkısı

kekik suyu zayıflatır mı

Kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra tüketildiği takdirde kan dolaşımını da hızlandırmaktadır. Son zamanlarda özellikle vücutta bulunan bölgesel yağlanmalara çözüm olarak sık sık kekik suyuna başvurulmaktadır. Zayıflama süreci ciddi katkıları olan kekiğin aynı zamanda sindirimi kolaylaştırdığı da bilinmektedir.

kekik suyu zayıflatır mı

Sindirim sisteminin sorunsuz hale gelmesi de yine kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Çünkü herhangi bir problem olmayan sindirim sisteminde vücut çok rahat bir şekilde yağ yakımı gerçekleştirebilecek ve kilo verme süreci kolay hale gelecektir.

Kekik Suyu Nasıl Yapılır

kekik suyu zayıflatır mı

Kekik suyu zayıflatır mı sorusunun ardından en çok merak edilen sorulardan biri de kekik suyu nasıl yapılır sorusudur. Kekik suyunun yapılışı oldukça kolaydır. Yapım aşamasını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine 2 su bardağı su ekleyelim.
  • Daha sonra da küçük bir tencerenin içerisine de 2 ya da 3 tutam taze kekik koyalım.
  • Sonra da küçük olan tencereyi geniş olan tencerenin içerine koyun.
  • Tencerenin kapağını da ters bir şekilde koyabilirsiniz.
  • Sonra o suyu orta dereceli ateşte 1 saat boyunca kaynatın.
  • Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra kekik suyumuz hazır olmuş olacaktır.

Kekik Suyu Zayıflatır Mı ? Kekik Suyu Ne Zaman Tüketilmeli?

kekik suyu zayıflatır mı

Kekik suyu zayıflatıcı bitkisel ürünler arasında en etkili olanlardan biridir. Kekik suyunu ara öğünlerde açken tüketmek daha etkili olacaktır. Bu karışımı tükettikten sonra da yaklaşık 1 saat herhangi bir şey yememeniz gerekmektedir. Günde 1 fincandan fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Aksi takdirde bazı mide problemlerine yol açabilmektedir.

a vitaminidiyet programlarıkaranfilKekik suyukekik suyu zayıflatır mı