Makyaj Bazları Ne İşe Yarar? | 5 Adımda Öğrenelim

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazları ne işe yarar biliyor musunuz? Klasik ve basit bir makyaj yapmak için dahi olsa makyaj bazlarını kullanmak gerekli midir? Kafalarda daha farklı tarzlarda sorular mevcut olmakla birlikte hepsine birer cevap bulmaya çalıştık.

Makyaj bazı kullanımının önemi nedir ve kullanılmadığı takdirde ne gibi sorunlar teşkil etmektedir? Makyaj yapmak aslında hem keyifli hem de tam detayları ile yapıldığında biraz zahmetli olabilmektedir.

Biz de bu yazımızda kadın dünyasının derinine inmek istedik. Makyaj yapan pek çok kişinin makyaj bazı kullandığı bilinmektedir. Peki, bu makyaj bazı nedir ve ne işe yaramaktadır? Gelin, hep beraber makyaj bazı kullanımını ve çeşitlerini inceleyelim.

Makyaj Bazı Nedir?

Makyaj Bazları Ne İşe Yarar

Makyaj bazları ne işe yarar diye düşünüldüğünde aslında ne olduğuna dair de bir fikrimiz olmaktadır. Makyaj bazları henüz makyaja başlanılmadan önce makyajın ciltte kalıcı olmasını sağlayacak ürünlerdir.

Makyaj başlangıcında makyajın uzun süre ciltte kalmasını sağlayan ve ayrıca cildin görünümünü istenildiği şekilde düzelten bir üründür. Aslında bakacak olursak cildin canlı ya da mat görünmesini sağlayan “likit makyaj” denilen ürünlere makyaj bazı denilmektedir.

Daha önce de söylediğimiz gibi makyaj bazı makyajın ilk adımında uygulanmaktadır. Şunu söylemek tam yerinde olacaktır ki bu bazlar, fondöten ve cilt arasında koruyucu bir bariyer işlevi görmektedir.

Makyaj bazı, fondötenin yaratacağı pürüzlüğü önlemek konusunda da oldukça yeterli bir üründür. Haliyle ciltteki var olan sivilce, leke ve delik gibi kusurların da giderilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda bazın üzerine kullanılacak ürünlerin daha kolay bir şekilde cilde uygulanmasını da sağlayabilmektedir.

Makyaj Bazları Ne İşe Yarar? Makyaj Bazı Gerekli Mi?

Makyaj bazı ne işe yarar ve gerçekten her makyaj uygulamasında makyaj bazı gerekli mi? Makyaj bazlarını kullanmadan cildimize makyaj ürünlerini uyguladığımızda herhangi bir sorun oluşturur mu?

Makyaj yapmanın asıl amacı elbette ki güzel ve canlı görünmektir. Bir diğer amacı ise pürüzsüz bir cilt görünüme sahip olmaktır. Bazı kullanmadaki en önemli sebeplerden bir tanesi de özellikle kuru ciltlerdir.

Kuru cilde sahip kişiler çıplak cilde fondöten uyguladığında ne yazık ki ciltte pul pul bir dökülmeye maruz kalacaktır. Bu durumda da yapılan makyaj dağılacak ve güzel bir görünüm elde edilemeyecektir. Öyle ki yağlı ciltler de bu sorunu yaşayabilir.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Şimdi asıl merak edilene gelelim. Makyaj bazları ne işe yarar açıklamasını yaptıktan sonra nasıl kullanıldığına dair bilgi vermek isteriz. Hatta bunun için sizlere adımlar göstermek istedik.

  1. Gerek dermatolog gerekse makyaj ürünleri satan kişiler tarafından cilt tipinizi tespit etmelisiniz. Eğer ki yağlı bir cilde sahipseniz matlaştırıcı bir baz kullanmanız gerekecektir. Bunun aksine kuru bir cilde sahipseniz nemlendirmeniz gerecektir. O nedenle cildinizi daha yağlı gösterecek bir makyaj bazını tercih etmelisiniz.
  2. Makyaj bazını uygulamadan önce cildiniz kesinlikle ılık su ile yıkanmış olmalıdır. Ayrıca daha iyi bir görünüme sahip olmak için günlük cilt temizliğinize de dikkat etmelisiniz.
  3. Makyaj bazını elinizle veya fırça yardımı ile cildinize uygulayabilirsiniz. Bu noktada da önemli olan bir diğer nokta ise ellerinizin ve yahut fırça kullanıyorsanız fırçanızın temiz olması gerektiğidir.
  4. Pürüzsüz bir cilt ve yüzde dalgalanma olmadan makyajınızı sonlandırmak isteyeceksiniz. Bu nedenle makyaj bazını cildinizin her noktasına eşit bir şekilde dağıtmalısınız.
  5. Makyaj yaparken biraz sabırlı olmak gerekir. Bir önceki işlem cilde oturmadan diğer adıma geçmek makyajın karışmasına sebebiyet verecektir. Bazı sürdükten sonra yaklaşık 2 dakika boyunca sabitlenmesini beklemelisiniz. Ardından fondöten ve kapatıcıyı uygulayabilirsiniz.

Makyaj Bazları Ne İşe Yarar? Makyaj Bazı Tek Başına Kullanılır Mı?

Makyaj bazları ne işe yarar konusunda kadınların sorularından bir tanesi bu bazların tek başına kullanılıp kullanılamayacağıdır.

Evet, makyaj bazı tek başına kullanılabilmektedir. Bazın üzerine rimel ve ruj işlemlerini de uygulayabilirsiniz. Tek başına makyaj bazı ile günlük makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

En İyi Makyaj Bazı Hangileridir?

En iyi makyaj bazı ile cilt sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Her makyaj bazı sizin cildinize iyi gelmeyebilir. Bunun yanında her üretilen makyaj bazlarının içeriği de orijinal olmayabilir.

Makyaj bazları ne işe yarar başlığında da bahsettiğimiz gibi cildin pürüzlü halini yok edecektir. Sizin kaliteli bir ürün kullanmanız makyajınızın da kalitesini arttıracaktır. Bu aşamada sizlere 4 seçenek sunacağız.

  • Matlaştırıcı: Yağlı cilde sahiplerin kullandığı bir baz türüdür. Ciltteki yağı emmesiyle birlikte cildinize matlık katacaktır.
  • Aydınlatıcı: Soluk, mat, yorgun ve donuk cilt yapısındaki kişiler bu tarz ürünleri tercih etmelilerdir.
  • Çizgi Düzeltici: Cildinizde var olan derin çizgileri, gözenekleri ve kırışıklıkları yok eder.
  • Pürüzsüzleştirici: Gözeneklerdeki leke, çıkıntı ve pürüzleri yok edebilmektedir.

Makyaj Bazı Yerine Ne Kullanılır?

Makyaj ürünlerine harcayarak geliriniz olmayabilir. Daha doğal ürünler ile cildinize bu uygulamaları yapmak isteyebilirsiniz. Bizler de sizlere birkaç organik baz ürünü önereceğiz.

Günlük kullanılan nemlendirici kremler, aloe vera jeli ve limon suyunu cildinize uyguladığınız zaman makyajınızı yapabilirsiniz. Hatta limon suyu yağlı ciltlerin mat görünmesini sağlayabilmektedir.

Tüm bunların yanında makyajınızı uygulamadan önce cildinizin temiz olması gerektiğinden bahsetmiştik. Peki, bunun için hangi işlemleri uygulayabileceğinizi biliyor musunuz? Maya maskesi ne işe yarar yazımız ile cildinizi temizleyebilir ve ardından yeniden makyaj bazı ne işe yarar yazımızı inceleyebilirsiniz. Bu sayede daha sağlıklı makyaj bazı uygulaması yapabileceksiniz.

En iyi makyaj bazımakyaj bazı gerekli mimakyaj bazı nedirMakyaj Bazı Yerine Ne Kullanılır