Muscoflex Krem Ne İşe Yarar? Muscoflex 0.25 Krem Fiyatı

Muscoflex Ne İşe Yarar?

Muscoflex krem nedirMuscoflex krem ne işe yarar gibi sorular sık sık araştırılmaktadır. Zira doktor gözetiminde çok sık verilen bir kremdir.

Muscoflex krem günümüzde on altı yaş üstü birçok hasta için reçetelenmektedir. Reçete edilen bu ilacın başta kemik olmak üzere kas rahatsızlıklarını giderici özelliği bulunmaktadır.

Muscoflex etken maddeleri arasında; diklofenak sodyum ve tiyokolşikosid bulundurmaktadır. Bahsedilen bu iki etken madde dışında elbette yardımcı etken maddeleri de içerisinde barındırmaktadır. Tüm bunlarla birlikte muscoflex ne işe yarar sorusu da merak edilmekte.

Farklı hastalık durumlarında önerilen bu kremin kullanım alanı da buna bağlı olarak çok geniştir. Ancak evde bulunan bir krem ya da ilk kullanım öncesi ‘Muscoflex krem ne işe yarar?’ ya da ‘Muscoflex krem fiyat nedir?’ gibi araştırmalar doğmaktadır.

İşte bahsedilen Muscoflex 0.25 krem ne için kullanılır? Hakkında merak edilen diğer soruların cevapları!

1- Muscoflex Nedir? Muscoflex Ne İşe Yarar?

Günümüzde satışa sunulan tıbbi ilaçlar arasında yer almaktadır. Sadece Muscoflex olarak adlandırmak yanlıştır çünkü kremi, duo jel formatı da bulunmaktadır.

İki ana etken maddesi ile birlikte yardımcı etken maddeleri sayesinde kişinin kas ve kemik rahatsızlıklarını gidermek adına kullanılan bir kremdir. Diğer kremlerden farklı olarak özellikle iltihaplı alanlar için de kullanılabilmektedir.

Beyaz-sarımtrak bir renk arasında bulunmaktadır. Yoğunluğu jel kadar akışkan değildir daha katıdır. Kokusu rahatsızlık verecek bir boyutta da değildir. Eczanelerde farklı boyutlarda satışa sunulsa da en yaygın Muscoflex 0.25 krem gramajıyla bulunur. Muscoflex ne işe yarar?

2- Muscoflex Ne İşe Yarar? Muscoflex Krem Ne için Kullanılır, Muscoflex Krem Ne İşe Yarar?

Eczanelerden satın alınan ya da doktor tarafından reçetelenen Muscoflex krem ne için kullanılır sorusuna çeşitli cevaplar verilebilmektedir. Zira birçok konuda faydası olduğu görülmektedir. Muscoflex Duo krem faydaları arasında:

A- Muscoflex Kas Gevşetici Krem

Kasların aşırı çalışması ya da tam tersine hareket etmemesine bağlı olarak sık sık ağrı oluşmaktadır. Ağrı ile birlikte aşırı kasılmalar ve buna bağlı olarak kramplar da görülebilmektedir.

Oluşan kas gerilmesini ortadan kaldırabilmek adına kas gevşetici olarak doktorlar tarafından verilmektedir. Kısa sürede kasların daha rahat hale gelerek alanın rahatlamasına yol açar.

B- Muscoflex Ne İşe Yarar: Muscoflex Boyun Tutulması için Kullanılır

Yanlış yatma ya da soğuk almaya bağlı olarak boyun tutulmaları sık sık yaşanmaktadır. Oluşan boyun tutulması hareket kabiliyetini kısıtlar.

Sadece hareket etmemek değil aynı zamanda ciddi bir ağrı ve acı da yaratmaktadır. Başta ofis ve masa başı çalışanlarda sık görülen bu durum için krem Muscoflex krem kullanılabilir.

Boyunda tutulma ve ağrı hissedilen alana uygulanıp ufak bir masaj yapılarak geçmesi sağlanabilir. Üstelik sadece boyun değil bel tutulması için de denenebilir. Peki, muscoflex ne işe yarar?

C- Bacak ve Kol Kasların Gerilmeler

Spor esnasında başta olmak üzere günlük yaşamda da aşırı kas gerilmesi ciddi bir acı yaşatmaktadır. Profesyonel sporcuların bile çok sık başına gelen bir durumdur.

Oluşan kas kasılmalarını ortadan kaldırmak ve acıların dinmesini sağlamak amacıyla krem denenebilir. İleri düzey kas sorunlarına çözüm bulmasa da hafif bir kasılmaya karşı işinizi kolaylaştıracaktır.

D- Omurga ve Kemik Ağrıları için Muscoflex Krem Etkilidir

Omurga ve iskelet sisteminde oluşabilecek bazı rahatsızlıklar ağrı yaratır. Başta skolyoz, kemik erimesi olmak üzere bu hastalıkların ağrı yaratması hastalar için oldukça zorlayıcıdır.

Oluşan kemik hastalığını gidermek konusunda etkili olmasa da mevcut ağrıyı dindirmek ve ağrı kesici özelliği yaratmak için tercih edilebilir. Ağrı oluşan bölgeye uygulama yapılabilir.

E- Muscoflex Adet Ağrısına İyi Gelir mi? Muscoflex Ne İşe Yarar?

Regl döneminde kas kasılmalarına bağlı olarak ciddi ağrı yaşayan milyonlarca kadın bulunmaktadır. Bu aşamada regl döneminde Muscoflex jel işe yarar mı merak ediliyor. Normal şartlarda kas gevşetici olduğundan ağrıları dindirmesi beklenir. Fakat kullanılacak bölge genital organ değil, kasık bölgesi ve alt karın olmalıdır. Peki, Muscoflex duo jel regl döneminde nasıl kullanılır?

Fakat ağrıyı kesin olarak çözeceğine dair bir bilgi bulunmaz. Zira ilacın üretilme amacı regl ağrıları değildir. Ayrıca kadının yaşadığı ağrı kas kasılması sebebiyle değil yumurtalık sorunları, kist gibi farklı sebeplere dayanabilmektedir. Dayanılmaz regl ağrıları için uzman doktora görüşerek buna göre hareket etmeniz daha doğru olacaktır.

3- Muscoflex Nasıl Kullanılır? Ağrı Kesici Krem Muscoflex Kullanım Talimatı

Muscoflex krem prospektüs içerisinde nasıl kullanılacağının talimatları verilmektedir. Hasta tarafından ağrı ya da kas gerilmesinin bulunduğu alana fındık büyüklüğüne hafif hareketlerle uygulaması yapılır. Krem tamamen deriye yedirildikten sonra etkisi için beklenir. Muscoflex ne işe yarar?

Burada hastaların Muscoflex krem nasıl kullanılır sorusundan ziyade nasıl kullanılmaması gerektiğine dikkat etmesi gerekir. Kişilerin:

  • Ağızdan alınmamalı.
  • Göz ile temasında bol su ile durulanmalı.
  • Açık bir yaraya asla direkt olarak sürülmemeli.
  • Doktor ya da eczacıya danışmadan kullanımına başlanmamalı.
  • Gün içinde sayısız kere kullanılması önerilmez.
  • Hamilelerde ve emziren annelerde doktor gözetimi olmadan kullanılmamalı.
  • 16 yaşın altındaki çocuklarda kullanım tercih edilmemeli.
Muscoflex Krem

4- Muscoflex Yan Etkileri Neler? Muscoflex Krem Yan Etkisi Var mı?

Her ilaç ve kremde olduğu gibi elbette kas gevşetici bu kreminde belirli yan etkileri bulunmaktadır. Yan etkileri herkeste ortaya çıkmadığı gibi oluştuğu durumda kremin kullanımı kesilmelidir.

Sık görülen yan etkileri arasında:

  • Ağız ve dudak bölgesinde şişlik,
  • Aşırı baş ağrısı,
  • Mide bulantısı,
  • Ciltte kızarıklık ve tahriş,
  • Ciltte pul pul dökülme,
  • Sürülen alanda kızarıklık bulunmaktadır.

5- Muscoflex Krem Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Emziren ve hamile adayları tarafından ilaç, krem kullanımı bebeğe zarar vermemesi adına minimuma indirilmiştir. Muscoflex krem doktor gözetimi olmadan asla kullanılmamalıdır. Krem deri altına geçip kana karışabildiği için sakıncalı durumlar yaratabilir.

Her kimyasal ilaçta olduğu gibi bir uzmana danışarak annelerin hareket etmesi daha doğru olacaktır. Emziren anneler aynı zamanda bebeklerinde bu kremi asla kullanmamalıdır. Bu krem 16 yaşından büyükler için tasarlanmıştır.

6- Muscoflex Muadili Ne? Yan Etki Gösterenler Muscoflex Muadili Olarak Ne Kullanmalı?

Olası yan etki gösteren hastaların krem kullanımı hemen kesmesi gerekir. Doktor gözetiminde Muscoflex krem muadili olan ilaçlara yönelebilirsiniz. Kas gevşetici olarak bulunan; Adeleks, Kaserax, Kenfix, Maxrelax, Muscal, Recoside, Tyoflex krem kullanabilir. Peki, muscoflex ne işe yarar?

7- Muscoflex Krem Ne Kadar? 2022 Muscoflex Krem Fiyat Bilgisi

Muscoflex 0.25 krem olacak şekilde satılmaktadır. Elbette ilaçlara gelen zamlardan kendisi de etkilenmiştir. En son 14 Mart 2022 itibariyle fiyatında değişim meydana gelmiştir. KDV dahil fiyatı günümüzde 31 TL 78 kuruştur. KDV dahil olmayan hali 29 TL 43 kuruş olarak hesaplanmıştır.

İlginizi Çekebilir: 5 Maddede Dolorex Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır? 

ağrı kesici krem muscoflexMuscoflexmuscoflex 0.25 kremmuscoflex adet ağrısına iyi gelirmimuscoflex boyun tutulmasımuscoflex kas gevşetici kremmuscoflex kremmuscoflex krem fiyatmuscoflex krem ne için kullanılırmuscoflex krem ne işe yararmuscoflex krem ne kadarmuscoflex muadilimuscoflex nasıl kullanılırmuscoflex ne için kullanılırmuscoflex ne işe yararmuscoflex ne kremimuscoflex nedirmuscoflex yan etkileri