Patlıcan Kaç Kaloridir?

Fazla kilolardan kurtulmak ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşmak pek çok insanın hayalidir. Bu anlamda televizyonlar, gazeteler, dergiler diyet önerileri ve besin tavsiyeleri ile doludur. Bu bahsedilen besin önerilerinden birisi de patlıcandır.

Vitamin Deposu

Patlıcan, içeriğinde barındırdığı C, K ve B6 vitaminleri sayesinde adeta bir protein hazinesidir. Bunların yanında potasyum, fosfor, folik asit ve magnezyum içermesiyle de zengin besinler arasında oldukça önemli bir yere sahiptir.

Zengin Lif Kaynağı

Lif kaynağı açısından çok zengin bir besin olan patlıcan, bu özelliği sayesinde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Çünkü vücuda giren lif oranı ne kadar çok fazla olursa, doygunluk hissi de o kadar çok artmaktadır. Dolayısıyla, patlıcan tüketildiğinde meydana gelen doygunluk, vücudun daha fazla besine ihtiyaç duymasını engeller ve gereğinden fazla kilo almanın önüne geçer.

Doymuş Yağ Oranı Sıfır ‘0’

Yediklerini eritememekten ya da bölgesel olarak kilo almaktan şikayet edenlerin en önemli sorunlardan bir tanesi yüksek miktarda doymuş yağ tüketmeleridir. Vücutta yer alan fazla suların ve toksin içerikli maddelerin kolayca yerleşebildikleri yağ dokuları, fazla kilolarla mücadele eden kimselerin temel sorunlarından birisi olarak bilinmektedir. Bu anlamda patlıcan, içeriğinde doymuş yağ barındırmaması sayesinde, diyet yapmak isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir besindir. Bunların yanında, en fazla %10 olmak şartıyla, günlük alınan toplam kalorinin bir kısmının da doymuş yağdan oluşması tavsiye edilmektedir. Tıpkı tuz besininde olduğu gibi vücudun bilinçli ve kontrollü olarak belirli bir miktar doymuş yağ tüketmesi sağlık açısından oldukça önemlidir.

Göbek Yağlarına Patlıcan Suyu ile Son

Patlıcanı pişirmenin ya da çiğ olarak tüketmenin yanı sıra suyunu sıkarak içmenin de zayıflama anlamında oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Bu suyun içeriğinde barınan, antioksidanlar, mineraller ve lifler sayesinde özellikle göbek çevresinde yer alan yağların yakılması mümkün olmaktadır. Kilo vermeye karar veren ve bu anlamda yardımcı olacak bir şeyler arayan kimseler için patlıcan ve patlıcan suyu mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdir.

Patlıcan Kaç Kaloridir?

Fazla kilolarından kurtulmak için patlıcan tüketen isteyen bireylerin sorduğu en önemli sorulardan birisi patlıcan kaç kaloridir ifadesidir. Ortalama 100 gr miktarındaki patlıcanın içerisinde 24,9 oranında kalori mevcuttur. Bu özelliği sayesinde diyet yapmak isteyen kişilerin favori besinleri arasında yerini almaktadır.

Patlıcan Kaç Kaloridir?