Yıl İçinde 1 Kere Profesyonel Cilt Bakımı Yaptırmak Şart mı?

Profesyonel Cilt Bakımı Nedir?

Profesyonel cilt bakımı, yüz için en gerekli işlemlerden biridir. Yılda bir defa yaptırılması şart olmayan bu işlem; kadınlar ve erkekler için hem cilt güzelliği açısından, hem de cildin sağlıklı olması açısından, oldukça büyük bir rol oynuyor. Bu yüzden profesyonel cilt bakımı, yılda belli aralıklarla yapılması gereken bir işlemdir.

Bu cilt bakımını, profesyonel destek almadan da evde yapabilmek mümkün. Evde uygulanabilecek bazı yöntemlerle, sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Fakat, uzmanlar tarafından yapılan profesyonel cilt bakımı, uygun cilt aletleri ve ürünleri barındırdığı için daha çok önerilmektedir. Profesyonel cilt bakımı fiyatları, tercih edilen güzellik merkezine göre değişim gösterebilir.

Profesyonel Cilt Bakımı Nedir?

Genellikle güzellik merkezlerinde kadınların tercih ettiği, profesyonel cilt bakımı nedir ve kimler yaptırabilir merak konusu oluyor. Sağlıklı ve güzel bir cilt için yapılan bu işlemin, gözle görülür bir şekilde etki eden uygulama olduğu bilinmektedir. Yüz sağlığı için çok önerilen, profesyonel cilt bakımı nedir ve kimler yaptırabilir sorusu açıklanacak olursa;

Öncelikle, cinsiyet fark etmeksizin 18 yaş üstü her bireye yapılabilir. Bu işlem, cilt için profesyonel ekipmanlar ve ürünler kullanılarak yapılan bir işlemdir. Yüz bölgesinde yer alan sorunlara yönelik yapılarak, genellikle; siyah nokta temizleme, kuru yada yağlı cildi sağlıklı hale getirme, cildi canlandırma ve cildi gençleştirme gibi iyileştirmeleri barındırır. 

Profesyonel Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Profesyonel Cilt Bakımı

Kendi içinde çeşitlerine ayrılan profesyonel cilt bakımı, kişiye özel olarak yapılmaktadır. Profesyonel cilt bakımı sağlamış olduğu faydalarının yanı sıra, cilde genç bir görünüm kazandırmaktadır. Özel olarak yapılan cilt bakım programı öncesinde, kişinin cilt tipi analizi yapılarak uygulanacak işlemler ve ürünler belirlenir. Bu işlemlerin sonrasında elde edilen, profesyonel cilt bakımı faydaları;

  • Cildin yenilenmesini sağlayarak, ölü deriden arındırır.
  • Gözenekleri derinlemesine temizleyerek, hava almasını sağlar ve sivilce oluşumunu engeller.
  • Cilde parlaklık ve genç bir görünüm kazandırır.
  • Ciltte yer alan kolajen üretimini, bakım takviyesiyle destekler.
  • Lenf drenaj sistemine aktif hale getirerek, cilt bakımı sayesinde kan dolaşımını hızlandırır.
  • Düzenli yapılan profesyonel cilt bakımı sayesinde, cilt kendini sağlıklı bir şekilde yeniler.
  • Yaşın ilerlemesiyle meydana gelen esneklik kaybı önlenir ve esnekliğin sürmesi için işlem yapılabilir.
  • Cildin sebum dengesini korumaya yardımcı olur ve hücre yenilenmesini hızlandırır.

Profesyonel Cilt Bakımı Sıralaması

Yüz bölgesine yapılan profesyonel cilt bakımı sıralaması bir hayli önemlidir. Çünkü, yanlış sıralamayla yapılan işlemde, ciltte istenmeyen olumsuz sonuçlar görülebilir. Örneğin kuruluk, yağlanma veya cilt tahrişi gibi sorunlardır. Bu yüzden yapılan işlemden olumlu sonuç alabilmek için, ürünlerin kullanım sıralamasına ve kullanılacak medikal ürünün önceliğine dikkat edilmelidir.

Doğru sıralamayla profesyonel cilt bakımı için, uzman eşliğinde cildinize uygulama yaptırabilirsiniz. Fakat cilt bakım uygulamasını evde yapmayı planlıyorsanız, önceliğiniz kullanacağınız bakım ürünleri ve onları hangi sırayla yapmayı bilmek olmalı. Gerekli medikal aletleriniz, bakım ürünleriniz ve doğru sıralamayla bakımınızı profesyonelce yapabilmek mümkün. Uygulanması gereken, profesyonel cilt bakımı sıralaması şu şekilde olmalıdır;

 

Profesyonel Cilt Bakımı Uygulanan İşlem Profesyonel Cilt Bakımı İşlem Sıralaması
Makyaj Temizleme Suyu İşlem sıralamasında ilk olarak yer almaktadır.
Yüz Yıkama Jeli Genellikle ilk veya ikinci adımdır, cildin temizlenmesini sağlar.
Peeling 2. adımdır, yüz temizleme işleminden sonra yapılarak ölü deriyi temizler.
Tonik 3. aşamadır, yüz temizleme jeli ve peeling gibi aşamalardan sonra kullanılır.
Cilt ve Yüz Serumu Cilt tonik ve maskeyle, iyice temizlendikten sonra uygulanan 4. adımdır.
Göz Çevresi Kremi 5. adımdır, cilt için gerekli işlemler yapıldıktan sonra uygulanır.
Cilt Nemlendirici Cildin nemini kazanması için en son aşamada uygulanır.

1 – Profesyonel Cilt Bakımı Analiz Nedir?

Profesyonel cilt bakımı analizi sayesinde, bireyler doğru bir şekilde bakım ürünleri kullanır ve besin tüketiminde bilinçlenir. Cilt analizleri için genellikle; 3D analiz, sebum ölçer, mikroskobik inceleme ve kan tahlili gibi işlemler aracılığı ile bilgi sağlanır. Bunlar sayesinde, cilt hakkında bilimsel kanılara varılabilir.

Bunun yanı sıra gerekli ilaç, bakım ürünü ve besin tüketimi gibi alanlarda da doğru yönde desteklenebilmesi sağlanır. Cilt analizi ile birlikte; hassas, kuru cilt, yağlı cilt ve karma cilt olarak sınıflandırma yapılır. Bu sınıflandırma üzerine, gerekli tedavi veya cilt bakımı yapılmaktadır.

2 – Cilt Temizleme Nasıl Yapılır?

Parlak ve kusursuz bir cilt için, en önemli işlemlerden birisi de yüz temizliğidir. Profesyonel cilt bakımı içinde en başta yer alan bu işlem, günlük rutininizde de yapmanız gereken bir uygulamadır. Günlük hayatınızda, her gün sabah ve akşam olmak üzere, cildinize uygun ürün ile yıkayarak temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Cildiniz için seçmiş olduğunuz tonikle yıkama işlemi yapıldıktan sonra, havluyla yüzünüzü kurulayınız. Seçmiş olduğunuz tonik, cilt tipiniz için uygun mu veya içerisinde bulunan maddelere alerjinizin olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer cilt tipinizin ne olduğunu bilmiyorsanız, güzellik merkezlerinden cilt analizi yaptırabilirsiniz. Doğru bakım ürünüyle yüzünüzün daha ışıltılı ve canlı kalmasını sağlarsınız. 

3 – Peeling ve Buhar Aşaması

Profesyonel Cilt Bakımı

Cilt temizliğinin en önemi aşaması peeling ve buhar aşamasıdır. Profesyonel cilt bakımı sıralamasında yer alan bu işlem, yüz temizleme jelinden sonra uygulanır. Genellikle buhar temizliğinden sonra da uygulanan peeling işleminin, cilde birçok faydası bulunmaktadır. Güzelliğinizi ve ışıltınızı ortaya çıkarmanızı sağlayan bu işlem;

Yüz bölgesinde cilt bariyerini temizleyerek, cildi ölü deriden arındırır. Gözenekleri derinlemesine temizler ve cildi nemlendirmeye yarar. Bu etkenleri sayesinde, cilt kendini daha kolay şekilde yenileyerek canlı bir görünüm kazanır. Bunların yanı sıra, cildin pürüzlü ve yağlı görünümü de azaltır.

Cilde faydası saymakla bitmeyen peeling, sadece yüz bölgesinde değil sırt bölgesine de yapılabilmektedir. Kullanımı ise, haftada 2- 3 olmak üzere tonik veya buhar yardımıyla temizlenmiş cilde uygulanır. Uygulandıktan sonra cilt için isteğe bağlı, serum veya nemlendirici gibi ürünlerle desteklenebilir.

4 – Cilde Maske ve Serum Uygulaması

Cildin parlak ve canlı kalmasını sağlayan etkenlerden biri de maske ve serum kullanımıdır. Özellikle yüz bölgesine yapılan cilt temizlikleri sonrasında, kullanılan serum cilde sağladığı faydasıyla adından çokça söz ettirmektedir. Maske veya peeling gibi uygulamalar genellikle temiz bir cildin ardından yapılır.

Tonik veya jel ile temizlenen cilde, bir miktar uygulanılan maske sonrasında tekrar su yardımıyla temizlenir. Yapılan maskenin ardından, serum veya vitamin uygulanarak cildin onarılması ve hücrelerin yenilenmesi sağlanır. Bu aşamada en önemli etken, tercih edilen serum veya vitamindir.

Kişinin seçmiş olduğu vitaminin, ciltte kullanılabilir olması ve cildin ihtiyacı olan vitamini kullanması önemlidir. Yoksa yapılan işlemden gözle görülür bir netice alınamaz. Bunun yanı sıra, maske sonrasında yapılan serum da bir hayli önemlidir. Yani, tercih edilen serumun kalitesi ve içeriği göz önünde bulundurularak, masaj yoluyla tüketilmeli.  

5 – Cilt İçin Nemlendirici ve Güneş Kremi Kullanımı

Profesyonel Cilt Bakımı

Cilt bakımı aşamasının, en önemli unsurlarından biri de nemlendirici ve güneş kremi kullanımıdır. Genellikle nemlendirici, bakım sonrası kullanılsa da güneş kremi her mevsim kullanılması gereken bir cilt ürünüdür. Cilt bakımı sonrasında, cildin nemini tekrar kazanması için kullanılan nemlendiriciler genellikle kuru ciltlere ve karma ciltlere yapılmaktadır.

Doğru tüketilmeyen nemlendirici, ciltte yağlanma da yapabilmektedir. Bu yüzden cilt tipine uygun nemlendirici kullanmak ve tüketim miktarı çok önemlidir. Güneş kremi ise, her bireyin tüketmesi gereken cilt bakım ürünüdür. Güneş kreminde en önemli unsur, içeriği ve kalitesidir.

Çünkü bir çok güneş kremi ciltte; yağlanma, kızarıklık veya sivilcelenme gibi yan etkileri barındırıyor. Bu yüzden, kullanmış olduğunuz güneş kreminin ve nemlendiricinin cilt tipinize uygun ürünler olduğuna dikkat etmelisiniz. Güneş kremini, güneşe çıkmadan önce yeterli miktarda parmak uçlarınızla yedirerek kullanabilirsiniz. 

Evde Profesyonel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için, sadece doğru besin tüketimi  yeterli olmamaktadır. Ne yazık ki stres, hastalık, güneşe maruz kalma gibi olumsuz durumlarla karşılaşıldığında, cilt kendini zaman zaman bozabiliyor. Yüz bölgesinde meydana gelen sivilcelenmeler, siyah noktalar veya güneş lekeleri için bakım ürünleri kullanarak cildinizde iyileştirmeler sağlayabilirsiniz.

Peki evde bu iyileştirmeleri nasıl sağlayabilirsiniz? Evde yapılan cilt bakımıyla istenilen olumlu sonucu alabilmek için, bir takım unsurlar yer alıyor. Bu unsurlara dikkat edildiğinde, cildinizde gözle görülür iyileşmeler meydana gelecektir. Cilt bariyerinizde en önemli unsur, cilt tipinize uygun ürünleri kullanmaktır. Cilt tipinize uygun olmayan ürünler kullandığınızda, istenmeyen olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Cilt tipinize göre almış olduğunuz ürünleri evde kullanırken; ilk önce yüz jeli veya tonik, daha sonra peeling, sonra yüz serumu ve nemlendirici olmak üzere bakımınızı yapabilirsiniz. Uygulamış olduğunuz bakımı düzenli yaptığınızda, cilt bariyenizde düzelmeler ve iyileşmeler görebilirsiniz. Bu rutinin yanı sıra, C- E vitamini gibi vitaminlerle de bakımınızı destekleyebilirsiniz.

Profesyonel Cilt Bakımı Sık Sorulan Sorular

Profesyonel cilt bakımı uygulaması hakkında en çok merak edilen sorular ve yanıtları;

1 – Profesyonel Cilt Bakımı Neleri Kapsıyor?

Profesyonel cilt bakımında neler yapılır ve neleri kapsıyor merak konusu olmakta. Uzman tarafından yapılan cilt bakımında; tonik, peeling, maske, serum ve vitamin gibi bakımları kapsamaktadır. Cilt analizi yapıldıktan sonra, kişiye özel ürünler belirlenir ve işlemler yapılır. Bu işlemler kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. 

2 – Profesyonel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Güzellik merkezlerinde yer alan bu cilt bakımı, medikal aletler ve bakım ürünleriyle yapılmaktadır. Kişinin cilt analizi sonrasında, yapılacak işlemler ve kullanılacak medikal aletler belirlenir. Mikro akım cihazı, dermaplaning cihazı, mikro iğneleme cihazı, temizleme cihazı gibi medikal aletler yardımıyla; tonik, peeling, maske ve serum gibi cilt bakım uygulaması yapılmaktadır.

3 – Medikal Cilt Bakımı Kaç TL?

Güzellik Merkezi’nde cilt bakımı fiyatları tercih edilen kurumdan kuruma değişmektedir. Hastanede cilt bakımı veya kliniklerde bulunan cilt bakım fiyatları, yapılan işleme göre belirlenir. Yapılan işlemin yanı sıra seans sayısı da göz önünde bulundurulur. Genellikle güncel fiyatları, zamlarla birlikte değişim gösterse de belirlenen fiyatlar, kurumlar tarafından zaman zaman indirime de girebilmektedir.

4 – Profesyonel Cilt Bakımı Ne Demek?

Dış etkenlerle meydana gelen ciltteki olumsuzluklar, belli bir süre sonra artış göstermektedir. Cilt bariyerinde meydana gelen bu olumsuzlukların tedavisi için yer alan alternatiflerde, profesyonel bakım uygulaması da yer alıyor. Profesyonel bakım, ciltteki olumsuzlukları medikal aletlerle ve bakım ürünleriyle derinlemesine iyileştiren bir uygulamadır. Düzenli aralıklarla yapıldığında, olumlu sonuç veren bir işlemdir.