Taze Bezelye Kaç Kaloridir?

Düşük Kalorili Bezelye

Baklagiller familyasına ait olan bitkilerden birisi de bezelyedir. Bezelye terminolojik olarak “plantae” familyasına ait bir bitki olup mayıs-haziran döneminde hasat edilmektedir. Yetişme döneminde bol su isteyen bitki türü olgunlaşma döneminde sıcak ve kurak iklim koşulları istemektedir. Ana vatanı Batı Asya olup bunun yanı sıra Avrupa kıtasının birçok ülkesinde de yaygın olarak yetişmektedir.

Faydaları

  • Kalp-damar hastalıklarının önüne geçmede doğal tedavi yöntemi olarak bezelye tüketilmesi hekimler tarafından önerilir. Çünkü içerisinde oldukça zengin olarak yer alan lif nedeniyle kalp ve damar tıkanıklıklarını kesinlikle önler.
  • B1 vitamini yönünden de zengin olması nedeniyle iştah açar, uyku problemlerinin de kesinlikle önüne geçer.
  • Yine lif yönünden zengin olması nedeniyle “bezelye”nin yararlarından biriside olarak kolesterol düzeyini düşürerek kalp krizi geçirme olasılığını azalmasıdır.

Besin Değerleri

Bunun yanı sıra bezelyenin besin değerleri hakkında da detaylı bir şekilde bilgi vermek gerekir. Bezelye taze olarak 81 kalori değerindedir. Bunun yanı sıra içerisinde 0,1 gr’ı doymuş yağ olmak üzere 0,4 gr yağ bulunur. 14 gr karbonhidrata sahip olup 5 gr protein bulunmaktadır. Yine kalsiyum yönünden de zengin olup 25 mg kalsiyum 6 gr şeker, 33 mg magnezyum değerlerine sahiptir.

Bezelye Yemeğinin Kalorisi

Bir Porsiyonu Kaç Kalori

Kalsiyum, protein ve de vitamin yönünden zengin olan bezelye kalori bakımından değerlendirilecek olunursa bezelye yemeğinin bir porsiyonunun tam 180 kalori olarak karşımıza çıktığını kesinlikle dikkate almamız gerekmektedir. Bununla beraber çok sert olmayacak şekilde yumuşak da olmayacak şekilde buharı üstünde pişirilirse hem tadından yenmez hem de gerçekten de içeriği yönünden zengin olan besin değerlerinden birisi olarak karşımıza çıkar.

Zeytinyağlı Bezelye Yemeğinin Kalorisi

Konservede dondurulmuş olarak saklanan bezelyenin yemekte kullanıldığı sıklıkla karşımıza çıkıyor. Özellikle bezelye kaç kalori denildiği zaman zeytinyağlı bezelye yemeğinin gerçekten de önde geldiğini dikkate almamız gerekiyor. Bu yönden 100 kalori olarak karşımıza çıkan zeytinyağlı bezelyenin her yönden kalp-damar hastalıklarından uyku düzensizliğine, kabızlık sorunlarından kan değerlerinin düzensizliğine varıncaya kadar birçok noktada yardımcı olmaya devam ettiğini söylemek gerek.

bezelyebezelye kaç kalori