Tibet Egzersizi ile Yaza Formda Girin

Tibetli RAHİPLERİN sırları olarak da bilinen Tibet egzersizleri, vücut enerjisini yükselten hem kilo vermek için hem de günü enerjik tamamlamak için kullanılan bir yöntemdir.

1 – Tibet Egzersizi Nedir ?

Tibet Egzersizi ile Corona Virüs Günlerinde Enerjinizi Artırın!

Tibet egzersizi , Himalayalarda yaşayan Peter Kelder tarafından geliştirilen, enerji yükseltme temeline dayandırılmış egzersizler bütünüdür. 5 adımda gerçekleşen Tibet Hareketleri ‘ni tüm dünyaya yine Kelder tanıtmıştır. Tibet’in 5 hareketi olarak adlandırılan egzersiz yöntemi ile hem zinde kalmak hem de kilo vermek mümkündür.

2 – Tibet Egzersizi Nereden Gelir ?

Tibet Egzersizi ile Corona Virüs Günlerinde Enerjinizi Artırın!

Tibetin 5 hareketi Himalaya’nın manastırlarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Hatta 1930’lu yıllara kadar bu özel egzersiz yönteminin faydaları bilinmiyordu. Peter Kelder ‘in önderliğinde tüm dünyaya yayılan bu özel enerji rutini, bireyin çakralarını açarak enerji seviyesini yükseltme etkisi yapıyor. Peki, çakra ne demek ? Çakra, insan vücudunun sahip olduğu enerji noktalarına ya da enerji merkezlerine verilen isimdir. Çakralarda biriken enerjinin artması, vücudun daha zinde ve güçlü olmasını sağlar. Tibet egzersizleri, uzun soluklu ve süreli hareket döngülerinden oluşur.

3 – Tibet hareketleri kilo verdirir mı ?

Tibet hareketleri kilo verdirir mı

Bir tür yoga egzersizi olan Tibet hareketleri kilo verdirir mı ? Tibet yogası ile kilo verilir mi ? Tibet yogası içerisinde herhangi bir diyet programı ya da yeme alışkanlığı değişikliği yoktur. Bu nedenle direk olarak bir zayıflama tekniği olarak adlandırılmaz. Fakat kişinin çakralarını yükseltmesi nedeniyle bireysel olarak tokluk ya da açlık hissi doğru şekilde algılanabilir. Yani, aç değilken gelen yeme isteği tibet egzersizleri ile engellenebilir. Böylece Tibet hareketleri kilo verdirir mı sorusunun cevabı dolaylı yollardan da olsa, ” Evet, kilo verdirir ” şeklinde olur.

4 – Tibet Nefes Teknikleri Nelerdir ?

Tibet de manastırdaki rahiplerin, yıllar geçmesine karşın genç kalmalarını, diri kalmalarını sağlayan özel egzersizleri vardı. Bu egzersizler sayesinde hem sağlıklı kalıyor hem de yılların yıpratıcı gücüne meydan okuyorlardı. Peki bu Tibet nefes teknikleri egzersizleri nelerdir ? Tibet nefes egzersizin duruşu şöyledir:

  • Sol el, sağ elin altında kucakta olacak şekilde bağdaş kurun ve rahatlayın. Rahatlarken sadece zihninize odaklanın. Bu, egzersizden alınacak olumlu sonuç için önemlidir.
  • Kalçada, göbekte, göğüste ve boğazda oluşan enerjiye konsantre olun.  Sağ burun deliğini elinizle kapatın. Sol burundan nefes alın. Çünkü enerji sol burun deliğinden çıkıyor. Bu şekilde nefes alıp verişi üç kez tekrarlayın. Eğer, enerjinin tüm vücudunuzun organlarından geçtiğini düşünürseniz, bu egzersizin daha çok faydasını görürsünüz.

  • Ardından sol burun deliğini kapatın. Sağ burnunuzdan çıkan her nefeste, vücudunuzdaki hastalık ve tüm kötü enerjinin boşaldığını düşünün.
  • Şimdi elinizi burnunuzdan çekin ve kucağınızda tutun. Bu noktada vücuttaki tüm kir, hastalık ve sıkıntıların boşaldığını; yeniden doğmuş bir insan gibi kendinizi düşünün. Nefes almaya devam edin. Rahatlayın ve kendinizi hazır hissettiğinizde egzersizi bitirin.

5- Tibet Egzersizleri Göz

Geçmişten günümüze Tibet egzersizlerinin bir bölümü de gözler ile ilgili yapılmıştır. Son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren televizyon, tablet, bilgisayar vb. aletlerle çok fazla vakit geçirmekteyiz. Bu da gözleri daha çok yıpranmaya ve işlevini sürdürmekte zorlanmasına sebep olmuştur.

Tibet egzersizler göz başlığına dönecek olursak, aşağıdaki görsel üzerinde yapılacak göz egzersizler, gözlerin yıpranmaya karşı dirençli olmasını sağlayacaktır. Hazırlık sürecinde şunlar yapılmalıdır;

  • Eğer takıyorsanız gözlüklerinizi çıkarın
  • Egzersiz sırasında saçların göz önüne  gelmemesi lazım. (Saçlarını arkaya toplayın ve toka takın.)
  • Dik bir şekilde oturun. Resimdeki orta noktayı burun seviyesiyle aynı hizaya getirin.
  • Egzersiz yapılırken, sadece gözlerinizi oynatılmalı.
  • Her hareket 30 saniye boyunca ve sadece gözlerin hareketiyle yapılacak.
  • Mümkünse görseli çıktı olarak kullanın, telefon, tablet vs. odaklanmayı engelleyebilir.
(Tibet Göz Egzersizi Görseli)

Şimdi uygulama aşamalarına geçilebilir. Yapılış aşamaları şu şekildedir;

  • Her iki gözünüzü de, dış çemberin etrafında saat yönünde hareket ettirin.( 30 saniye boyunca)
  • Şimdi ise ilk işlemin tam tersini, yani saatin tersi yönünde, dış çemberin etrafında hareket ettirin. (30 saniye boyunca)
  • Gözleri herhangi bir noktadan, tam çarpraz konumlarındaki noktalar arasında ileri ve geri hareket ettirin.
  • Şimdi ise bu işlemin tersini yapın. Yani başka konumlardaki noktalar arasında aynı hareketi tekrarlayalım.

6- Tibet’in Pınarı Güzellik İçin

Rahiplerin yıllara meydan okumasını sağlayacak özel tekniklerinden birisi de vücut egzersizleriydi. Tibet egzersizi konusuna geçemeden şunu belirtmemiz gerek; oldukça kolay uygulanabilen bu hareketleri aksatmadan uygulamak gerekir. Yani fayda görmek isteniyorsa, Tibet egzersizi hareketler basite alınmayı her gün düzenli olarak yapılmalı.

  • Birinci Teknik : Ayaklarınızı hafif açarak ayakta dik durun. Avuçlarınız aşağıya bakacak şekilde nefes alarak kollarınızı iki yana açın. Ardından yavaşça saat yönünde kendi etrafınızda dönün. Burnunuzdan nefes nefes almaya devam edin. Hareket çok yavaş geldiyse biraz hızlanabilirsiniz. Durmak istediğinizde baş dönmenizi engellemek için ellerinizi göğüs hizasında birbirine kapatabilirsiniz. Bu sırada da baş parmağınızın tırnağına odaklanarak baş dönmesini engelleyebilirsiniz

  • İkinci Teknik :Eller, vücudun iki yanında ve avuçlar aşağı bakacak şekilde sırtüstü uzanın. Gevşeyerek burnunuzdan nefes alıp verin. Kafanızı kaldırarak çenenizi göğsünüze doğru hafifçe yaklaştırın. Ardından bacaklarınızı yere dik olarak kaldırın. Eğer dik olarak kaldıramıyorsanız dizlerinizi kırarak kaldırın. Ayaklarınızı ve başınızı kaldırırken, burnunuzdan derin nefes alıp, indirirken nefes vermeye özen gösterin.

  • Üçüncü Teknik : Vücudunuzu dik tutarak, dizlerinizin üzerinde durun. Ellerinizi kalçalarınızın hemen altına dayayın, çenenizi göğsünüze yaklaştırın. Şimdi burnunuzdan derin nefes alarak, başınızı mümkün olduğu kadar geriye doğru eğin, sırtınızı ve omuzlarınızı arkaya doğru esnetin, nefes alın. Başlangıçtaki pozisyona geri dönerken, şimdi başınızı, omzunuzu ve kollarınızı ön tarafa esnetin, çenenizi göğsünüze yaklaştırın nefes verin

  • Dördüncü Teknik :Bacaklarınızı ileriye doğru olacak şekilde uzatıp L şeklinde yere oturun. Ayaklarınız hafif aralık olsun ve elleriniz yere değecek şekilde olsun. Çenenizi göğsünüze doğru eğin. Burnunuzdan derin nefes alarak, başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin. Kollarınızı düz tutarak, ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken, dizlerinizi kırın, gövdenizi yere paralel şekilde havaya kaldırın, burnunuzdan nefes alın.

  • Beşinci Teknik : Göbeğinizin üzerine uzanın ve kollarınız dik, avuçlarınızı yere bassın. (Yogadaki kobra pozuna benzer şekilde) Başınızı çok hafif, mümkün olduğu kadar geriye yatırın. Burnunuzdan derin nefes alarak, ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan, kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters “V” şekli meydana gelsin. (Yogada, aşağı bakan köpek pozuna benzer şekilde.) Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.

7- Tibet Egzersizi Faydaları

Bu hareketlerin sağlığa iyi geldiği biliniyor. Fakat vücudun hangi bölgesinde, ne tür yararları olduğu pek bilinmiyor. Vücuttaki Tibet egzersizi faydaları şu şekildedir;

  • Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve güçlenmesi üzerinde olumlu etkisi vardır. Özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemlerindeki belirtileri hafifletiyor
  • Cinsel organları (Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de dahil olmak üzere) lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi bulunmaktadır. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir.
  • Sinüs tıkanıklığı için burun deliklerini açıcı bir etkisi vardır.

  •  Cinsel organları onarıyor ve gençleştiriyor.(Tiroit bezlerini, böbrek ve böbrek üstü bezleri,  sindirim sistemi organlarını ve rahim de dahil)
  • Bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertlikler üzerinde olumlu etkisi vardır.
  • Dolaşım sistemini geliştirerek varisli damarlar ve bas ağrılarına iyi geliyor.
  • Ayrıca tüm hareketleri düzenli olarak uygulamak, tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.

Tibet egzersizi bu ve benzeri organların üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Ancak şunu unutmayın, bu egzersizler aksatılmadan, düzenli bir şekilde yapılmalı.

8- Tibet Yüz Yogası ,Tibet Egzersizi

Tibet yüz yogası, daha çok cildinde olumsuz görüntüler oluşmasını istemeyenler tarafından merak edilmektedir. Vücudun her bir bölgesi için egzersiz bulunduğu gibi, yüz için de çeşitli egzersizler bulunmaktadır. Bu hareketler daha çok gerginleştirme ve sıkılaştırma hareketine dayanır. Uygulanması için herhangi bir alete de gerek yoktur. Kendi ellerinizle yüzünüzde sıkılaştırmak istediğiniz yere uygulama yapabilirsiniz.

çakra ne demekKilo VermekPeter Kelder