Umca Damla Kullanımı Nasıl Yapılır | Kimler Umca Kullanabilir?

Umca Damla Nasıl Kullanılır?

Umca damla kullanımı kış aylarında daha çok yapılıyor. Çünkü Umca solüsyon bağışıklık sisteminin desteklenmesinde etkili ve kış hastalıklarının semptomlarını hafifletiyor. Peki, kimler Umca solüsyon kullanabilir? Umca damla kullanımı nasıl yapılmalıdır? Umca solüsyon nedir? Umca damla yan etkileri nelerdir? İşte, Umca hakkında bilgiler…

Umca Damla Kullanımı Nasıl Yapılır? Umca Nasıl Kullanılır?

Umca damla kullanımı kişiden kişiye göre değişir. Umca’nın nasıl kullanılacağı kişinin yaşına göre farklılık gösterir. Umca prospektüsünde Umca damla kullanımı ile ilgili olarak şunlar bilgiler yazmaktadır:

  • 1 ile 5 yaş arasındaki çocuklar bir gün içinde 3 kez, 10 damla Umca damla içebilir
  • 6 ile 12 yaşın arasındaki çocuklar bir gün içinde 3 kez, 20 damla Umca solüsyon içebilir
  • 12 yaşının üstündeki kişiler bir gün içinde 3 kez, 30 damla Umca içebilir

Umca Damla Ne Kadar Verilmeli?

Umca damla ilaç değildir ancak ilaç kadar etki gösterebilmektedir. Bu sebeple Umca prospektüsünde yaşlara göre belirtilen dozun üzerine çıkılmamalıdır. Dolayısıyla 1-5 yaş arasında 10 damlanın, 6-12 yaş arasının 20 damla, 12 yaş üstünün ve yetişkinlerin de 30 damlanın üzerine çıkmaması tavsiye edilir.

Umca Damla Kaç Saatte Bir Verilir?

Umca damla kullanımı için prospektüste günde 3 defa olarak yapılabileceği yazmaktadır. Dolayısı ile Umca kullananlar sabah, öğle ve akşam olarak rutin oluşturabilir. Bu da Umca’nın bir günde, 8 saatte bir kullanılabileceği anlamına gelmektedir.

Ancak Umca’nın zararlarının söz konusu olmaması için belirtilen damla sayısının üzerine çıkılmamalıdır. Bu solüsyon her ne kadar ilaç olmasa da güçlü etki gösterir.

Umca Kaç Gün Kullanılmalı?

Umca Damla Kullanımı

Umca solüsyon bir ilaç değildir ve bu sebeple kaç gün Umca damla kullanımı için bir yönerge yoktur. Ancak Umca prospektüs içeriğinde bu solüsyonun birkaç günden fazla kullanılmaması gerektiği belirtilmiştir.

Umca damla kullanımı yapan kişiler çoğunlukla soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar nedeniyle bağışıklık istemini güçlendirmek isteyen kişilerdir. Dolayısı ile bu damla da hastalığın birkaç günü kullanılmalı ve daha sonra bırakılmalıdır.

Umca sürekli olarak kullanılmamalıdır çünkü kan sulandırıcı bir etkisi de vardır. Ve pıhtılaşma sorunu olmayan kişiler için kanın hereğinden fazla sulanması istenmeyen etkilere yol açabilir. Örneğin; burun kanaması, Umca damla yan etkileri arasında yer alır. Bu da, bu solüsyonun kan sulandırıcı olarak etki etmesinden kaynaklanır.

Bebeklere Umca Verilir Mi?

Umca damla kullanımı 1 yaş altı bebelerde yapılmaz. Bu durum Umca’nın prospektüsünde açıkça yazmaktadır. 1 yaş üzerindeki çocuklarda da doktora danışmadan kullanılmamalıdır çünkü yan etkiye yol açabilir; çocukların alerjisi olabilir.

Umca Damla Helal Mi?

Umca damla helal sınıfında değildir çünkü Umca içeriğinde bir alkol olan etanol yer almaktadır.

Umca’nın Zararları Var Mı?

Umca’nın zararları bazı kişiler için söz konusudur. Umca damla yan etkileri, umca prospektüs içinde açıkça belirtilmiştir. Umca damla yan etkileri prospektüste şunlar olarak sıralamıştır:

  • Mide yanması ve mide bulantısı
  • Dişeti kanaması
  • İshal
  • Karın ağrısı
  • Burunda kanama

Bu Umca’nın zararları enfeksiyon olan kişilerde ortaya çıkabilir. Ancak herkeste ve her zaman bu yan etkiler görülmeyebilir.

Asıl olarak Umca’nın zararları, Umca solüsyon içeriğinde yer alan maddelere hassasiyeti ve alerjisi olan kişiler için söz konusudur. Bu nedenle Umca solüsyon içeriğindeki maddelere ya da bu maddelerden herhangi birine alerjisi olan kişiler kullanımda bulunmamalıdır.

Umca solüsyon içeriğinde ana etken madde; pelargonium sidoidestir. Ayrıca alkol (etanol) ve gliserol de bulunur. Umca’nın zararları ve alerjisi olan kişiler için yan etkileri şu şekildedir:

  • Dilde, yüzde, boğazda şişme
  • Nefes alamama
  • Kan basıncının düşmesi

Yüzde-boğazda şişme, nefes darlığı ve kan basıncı düşmesi ciddi yan etkilerdir. Eğer Umca kullandıktan sonra bu belirtilerin başladığını gözlemliyorsanız hemen hastanelerin acil servisine başvurunuz.

Umca Solüsyon İlaç Mı?

Umca solüsyon nedir diye baktığımızda bu solüsyonun ilaç kategorisinde yer almadığı görülüyor. Ancak içeriği nedeniyle ilaç gibi etki etmektedir. Bu sebeple bir takviyeden fazlasıdır. Bu nedenle de kronik hastalıkları olanlar, kan sulandırıcı gibi sürekli olarak ilaç kullananlar ve herhangi bir hastalıktan dolayı tedavi alanlar, Umca damla kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Umca Solüsyon Nedir Ne İçin Kullanılır?

Umca solüsyon nedir; bağışıklık sistemine olumlu etki eden ve özellikle üst solunum yolu hastalıklarında yaşanan rahatsızlıkları gidermeye etki eden damla şeklinde bir solüsyondur. Tıbbi bir ilaç değildir.