Yumurta (Beyazı) Kaç Kalori?

Mucizevi besin yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Uzmanlara göre anne sütünün ardından bireylere en sağlıklı gelen besinin yumurta olduğu ifade edilmektedir. Özellikle yumurtanın akı yani beyazı, pek çok vitamin ve minerali içinde barındırmaktadır.

Uzun Süre Tok Tutar

Fazla kilolardan dert yanan insanların birçoğu gereğinden çok yemek yemek ve besin tüketmekten dolayı bu problemle karşılaşmaktadırlar. Gün içinde sık sık açlık hissi yaşayan ve dolayısıyla normal öğünlerinin sayısını arttıran kişiler aşırı kilo sorunuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu nedenle yemeklerde tüketilen besinlerin uzun süreli tokluk hissi vermesi önemli bir konudur. Yumurta tam da bu noktada yer verilmesi gereken bir besindir. İçerisinde yer alan yoğun lifler sayesinde yumurta tüketen kişilerin acıkma sürelerinin daha uzun olduğu saptanmıştır.

D Vitamini Zayıflamaya Yardım Eder

Yumurta pek çok açıdan olduğu gibi D vitamini konusunda da oldukça zengin bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu vitamin insan vücudunda kemiklerin güçlenmesine ve olası kemik rahatsızlıklarının önüne geçmesine yardımcı olduğu kadar zayıflama konusunda da olumlu etkiye sahip bir besindir.

Kolin Etkisi

Kolin, temel vitamin ve mineraller arasında adının en az duyulduğu besin maddelerinden birisidir. B vitamininin bir çeşidi olan Kolin maddesi, olası kanser hastalıklardan korunmaya ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. İnsan vücudu içerisinde yer alan genleri yağ yakma konusunda uyaran kolin, zayıflamanın yanında görme duyusunun da gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Haşlanmış Yumurtanın Kilo Vermeye Faydası Var Mıdır?

Diyet programlarının vazgeçilmez ürünleri olan kepekli tahıl ürünleri ve sebzelerin yanında yağ oranı düşük proteinlerin de önemi büyüktür. Haşlanmış yumurta da bu proteinler sınıfında yer almaktadır. Proteinler, vücuda enerji takviyesi yapar ve kişinin uzun süreli olarak kendisini dinç hissetmesine yardımcı olur. Dolayısıyla da kişinin hareket ederek yağ yakmasının önünü açar.

Yumurta (Beyazı) Kaç Kalori?

Kahvaltılarda, ana yemeklerde ve leziz tatlı tariflerinde mutlaka yer verilen yumurta, sayısız faydası ile adeta bir protein deposudur. Her gün yeni bir yararını öğrendiğimiz yumurtanın (beyazı) kaç kalori olduğu da elbette merak edilen bir durumdur. 100 gr miktarındaki yumurtanın içerisinde 51,6 kcal oranında kalori bulunmaktadır.

bir yumurtanın beyazı kaç kaloripişmiş yumurtanın beyazı kaç kalori