Gebelik Haftası Hesaplama ile Doğum Tarihinizi Öğrenin!

Tüp Bebek Tedavisinde Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Her annenin hamile kaldıktan sonra yaşadığı heyecan yerini gebelik haftası hesaplama derdine bırakmaktadır. Anne olmak tarifi imkânsız bir olay hatta mucizedir. Bu mucizeye tanık olmuş anne ve babaların çoğu zaman ilk heyecanını atması uzun sürer. Bu güzel haber yerini sonradan doğum tarihini netleştirmek, hangi ayda bebeğime kavuşacağım merakına bırakır. Aslında hem doktorların hem de gebelerin kullanabileceği temel bir detaylı gebelik haftası hesaplama yöntemi vardır. Eğer siz de kaç haftalık hamileyim, ne zaman doğuracağım diye merak ediyorsanız, altta yer alan hamilelik hesaplama aracı/ gebelik hesaplama cetveli ile siz de gerekli bilgileri girerek saniyeler içerisinde doğum tarihinizi öğrenebilirsiniz!

Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Ayrıntılı gebelik haftası hesaplama hekimler tarafından iki yöntemle gerçekleşmektedir. Bilinenin aksine tek kese ya da ikiz gebelik doğum haftası hesaplama, son regl döneminin son gününden itibaren hesaplanmamaktadır. Son adet döngünüzün ilk gününü bilmeniz de fayda var. Çünkü hesaplamalar bu ilk gün üzerinden yapılmaktadır. İlk regl gününüzden itibaren ileri ya da geriye doğru hesaplama yaparak doğum yapacağınız haftayı belirleyebilirsiniz.

gebelik-haftasi-hesaplama
Gebelik Haftası Hesaplama ile Doğum Yapacağınız Tarihi Öğrenin!

Hesaplama sırasında anne adayının son regl döneminizin ilk gününden itibaren 40 hafta ya da 280 gün ileri gittiğinizde hamileliğinizin son bulacağı, doğum yapacağınız tarihe ulaşabilirsiniz. İkinci bir yöntem ise ilk gününüzden 3 ay önceye gitmeniz gerekiyor. Daha sonra ilk regl gününüzün tarihi neyse buna +7 ekleyerek gününü de netleştirmelisiniz. Örneğin: Ekim ayının 10.gününde son regl tarihinizin başlangıcı olduğunu var sayalım. Ekimden 3 ay geriye gittiğimizde bu ay Temmuz ayına denk gelecektir. Temmuz ayı doğum ayınız olacaktır. Peki hangi gün doğum yapacağım diye merak ediyorsanız, 10.gününüze hitaben 10+7 yaparak 17 güne ulaşacaksınız. 17 Temmuz tarihi ortalama bir 40 haftalık gebeliğinizi doldurduğunuz ve doğum yapacağınız günü belirtecektir.

[GebelikHesapla]

Gebelik Haftası Hesaplama Kesin Sonuç Verir mi?

gebelik-haftasi-hesaplama
Ne Zaman Doğum Yapacağım?

Yazının başlangıcında da verilen detaylı gebelik haftası hesaplama aracı doktorların hesaplama yöntemine göre entegre edilmiştir. Bilimsel olarak entegre edilen bu araç neticesinde haftalık hamilelik hesaplama gebelik hesaplama yaparak doğum yapacağınız tarihe erişebilirsiniz. Kimi hesaplama yöntemlerinde aylık hesaplamalar yapılmaktadır ancak doğru olan haftalık olarak hesaplama yapmaktır. Kesin bilgi vermesi konusunda ise doktorlar dahi net doğum tarihini tam olarak verememektedir. Bilinmelidir ki gerek anne adayları yaşadığı ortam, hareketleri gerekse bebeğin koşulları neticesiyle doğum tarihinde +- 3 gün değişiklikler olur. 

Detaylı Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Doğru gebelik hesaplama için son adet/regl tarihinizi bilmelisiniz. Regl döngünüzün ilk gününe 40 haftalık bir gebelik olacağı tahmininden dolayı 40 hafta ekleyin. 40 hafta 280 gün eder direkt gün ekleme de yapabilirsiniz. Böylece doğum yapacağınız tarihi bulabilirsiniz ancak regl döngünüzün 28 günden az ya da çok olmasına göre değişiklik gösterebilir.

Cinsel İlişki Tarihine Göre Gebelik Hesaplama Doğru mu?

Son cinsel ilişki tarihine göre tahmini gebelik haftası hesaplama yapılabilir. Cinsel ilişki sonrası gebeliğinizi öğrendiyseniz buna göre hesaplama yapmanız eksik kalabilir. İlişkiden 2 hafta öncesini kabul etmek daha doğru olacaktır. Eğer hesaplamalarınıza göre 3 haftalık hamile olduğunuzu düşünüyorsanız uzman hekim tarafından bu 5 hafta olarak kabul edilir.

İkiz Gebelik Doğum Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Doğum hesaplama. yapabilmek için bilmeniz gereken tek bilgi son regl tarihinizin ilk günü olacaktır. Gebeliğiniz ister tek ister ikiz gebelik olsun gebelik haftası hesaplama tarihi değişiklik göstermeyecektir. Her gebelilkte ortalama 40 hafta kabul edildiğinden benzer hesaplama uygulanacaktır. Regl ilk gününüze 280 gün eklemelisiniz.

Ayrıntılı Gebelik Haftası Hesaplama Doğru mu?

Ayrıntılı doğum tarihi hesaplama iki farklı şekilde gerçekleşir. Kimi araç ya da doktorlar ileri tarihe ilerleyerek ya da geriye doğru hesaplama yapmaktadır. Ancak gebelik hesaplama için net bir gün verebilmek oldukça zordur. Hesaplamalar daha çok hafta hafta gebelik olmak üzere tahmin edilmektedir. Çoğu zaman %90 civarında doğruluk payı bulunur.

Tüp Bebek Tedavisinde Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Tüp bebek gebelik haftası hesaplama Kadınlar Kulübü sitesinde de açılan konu başlıkları arasındadır. Tüp bebek tedavisinde hamilelik haftası hesaplama daha kolaydır. Spermin yumurtalığa yerleştirilme ve döllenme süresi daha net bilindiğinden doğru hesaplanır. Döllenme sonrası 38 haftalık ileriye gitme ile doğum tarihi hesaplanabilir.

Gebelik Haftası En Doğru Nasıl Hesaplanır?

Gebelik haftasının en doğru hesaplanması için son regl tarihinin bilgisine gerek vardır. Hamileliğinizi doktordan öğrendikten sonra son regl tarihinizin ilk gününü saptayın. İlk gününden itibaren 40 hafta ileriye doğru gidin. İlk adet günü 18. haftalık gebelik dahil doğum tarihini de saptamanızı sağlar.

Gebeliğin Kaçıncı Haftasındayım?

Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra gebeliğin kaçıncı haftasındayım diye merak ediyorsanız bunu kolay yoldan hesaplayabilirsiniz. Sitemizde yer alan gebelik haftası hesaplama aracını kullanabilirsiniz ya da son regl tarihinizin ilk gününden 3 ay önceye giderek doğum tarihizi tahmin edebilirsiniz.

Son Adet Tarihine Göre Bebek Kaç Haftalık?

Son adet tarihinizin ilk günüden itibaren günümüz tarihine gelerek kaç haftalık olduğunu bulabilirsiniz. Örneğin 12 Eylül’ün son adet tarihinizin ilk günü olduğunu varsayalım. Günümüzde tarihin 12 Ekim olduğunu varsayarsak bebeğinizin 4 haftalık yani 1 aylık olduğunu söylemek mümkündür.

Hamile Kaldığım Günü Nasıl Hesaplanır?

Hamile kaldığınız günü hesaplamak için bulunduğunuz tarihi takiben hesaplama yapmamalısınız. Son regl tarihinizi bilmeniz gerekir. Son regl döngüsünün ilk günü (regl başlama günü) 14 gün sonrası hamile kalma gününüz olarak kabul edilmektedir. 1 Eylül regl ilk gününüzse 14 Eylül hamile kaldığınız ilk gün olarak kabul edilir.

Doktorlar Gebelik Haftasını Nasıl Hesaplar?

Doktorlar hamilelik haftası hesaplarken son adet döneminin bitiş değil ilk gününü dikkate alırlar. İlk regl gününden itibaren 40 hafta/280 gün ileriye hesaplanır. Aynı zamanda bir diğer yöntemde regl ilk gününden 3 ay geriye gitmek ve güne +7 gün eklemektir.

Hamilelikte Son Adet Tarihi Başlangıç mı Bitiş mi?

Gebelik haftası hesaplama için son adet tarihinin bitiş değil başlangıç tarihi dikkate alınır. İlk gününden ileriye doğru 40 hafta yani 280 gün ekleyerek doğum tarihinizi öğrenebilirsiniz. Hesaplama sonrası çıkan gün 3 gün değişiklik gösterse de yüksek oranda doğru çıkmaktadır.

Ne Zaman Doğum Yapacağım?

Günümüzde doktorlarda hamileliğin sonlandığı yani doğum tarihine dair net bir bilgi verememektedir. Tahminler doğum yapılacak ay ve hafta olarak hesaplanır. Doğum tarihi son günlerde verilse de olası yaşantılara göre daha erken doğumlar gerçekleşebilmektedir.

Ay Ay Gebelik Hesaplama mı Doğru Gebelik Haftalık Hesaplama mı?

Uzman doktorlar tarafından hamilelik haftası hesaplama. cinsiyet tahminleri belirli bir süreçte oluşturulur. Gebelik tarih hesaplama ay ay değil haftalık üzerinden hesaplanır. Haftalık hesaplama daha doğru sonuçlar verir. Cinsiyet öğrenmek için ise 3 aylık yani 12 haftalık hamile olmanız gerekir.

Yoruma kapalı.