Karpuz Kilo Yapar mı?

Karpuz Diyette Yenir mi ?

Şifalı Her Derde Deva Diyet Dostu

Dünyada en çok tüketilen şifalı meyvelerinden biri olan karpuz düşük kalorisi ile zayıflamaya yardımcı bir besindir. Karpuzun %92’si su olduğu için yaz aylarında vücudunuzun su ihtiyacını kolayca karşılar. Potasyum minerali ile A ve C vitaminleri bakımından zengin olan karpuz yüksek oranda doğal şeker içerir. Özellikle diyabet hastalarının dikkatlice tüketmesi gereken karpuz kan şekerinde dalgalanmalara neden olabilir. Güçlü bir antioksidan olan karpuz fazla tüketildiği taktirde kilo yapmaz.

Karpuzun Kilo Vermedeki Faydası

Vücuttaki yağ hücrelerinin erimesini sağlayan karpuz yağları parçalayarak vücuttan atar. Diyet yapanların daha kolay kilo verebilmesine yardımcı olan karpuz metabolizmanızı hızlandırarak yediklerinizin yağa dönüşmesini önler. İçerdiği yüksek orandaki su sayesinde böbreklerin çalıştırarak idrar söktürür. Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar ve ödem oluşumunu engeller.

Böbreklerin işini kolaylaştırarak idrarın daha akışkan bir şekilde yapılmasını sağlayan karpuz böbrekteki taş ve kumları temizler. Yaz ayların sıcak havalarda tansiyon ya da kalp sorunu yaşamanızı önler. Kan basıncınız düzenlediği için tansiyon yükselmesi sonucunda yaşanacak felç gibi tehlikelerin önüne geçer. Tansiyonu, kolesterolü ve kan şekerini dengede tutan karpuzu şeker içerdiği için çok fazla tüketmemek gereklidir. Mide sorunlarının yaşanmasını engelleyene karpuz içerdiği lif sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler.

Karpuz Kilo Yapar Mı
İçerdiği yüksek orandaki su sayesinde böbreklerin çalıştırarak idrar söktürür. Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar ve ödem oluşumunu engeller.

Karpuz Kaç Kalori?

100 gram karpuz 30 kaloridir. 100 gram karpuzda 0.4 gr lif, 112 mg potasyum, 7.55 gr karbonhidrat, 0.60 gr protein içerir. Yağ ve kolesterol içermeyen karpuzda A ve C vitaminleri ile kalsiyum ve demir mineralleri bulunur. Karbonhidrat miktarının biraz fazla olmasındaki neden şeker içermesidir. Aşırı tüketildiğinde kandaki şekeri yükselterek daha fazla yemek yeme isteği duymanıza neden olabilir. Diyabet ve potasyum fazlalığı sorunu olan kişilerin karpuz tüketmeden önce doktoruna danışmaları gereklidir. Ancak aşırıya kaçmadan günde 100-150 gr kadar düzenli olarak tüketilen karpuz sağlığınız için büyük fayda sağlayacaktır.

Düzenli olarak karpuz tüketildiğinde daha kolay kilo verdiğinizi fark edeceksiniz. Kanı ve iç organlarınızı temizleme görevini üstlenir. Günde 150 gramı geçmemek kaydıyla tüketilen karpuz sindirimi, tansiyonu ve kan şekerini düzenler. Tokluk hissi verir ve toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirim sorunu yaşayanlar karpuzun suyunu içebilir. Diyet listelerinde tüketilmesi önerilen karpuz suyunu günde bir su bardağı kadar içerek zayıflayabilirsiniz.

Diyette Karpuz Suyu Tüketiminin Faydaları

İçerdiği likopen sayesinde kolon, mide ve pankreas kanserine yakalanma riskini azaltan karpuz suyunu diyet yaparken içebilirsiniz. Tüketimi kolay olan karpuz suyu yağların parçalayarak kilo vermenizi sağlar. Mide hacmini genişlettiği için yemeklerden önce bir porsiyon karpuz ya da karpuz suyu tüketmek iştahınızı bastıracak ve daha az yemek yemiş olacaksınız. Yemeklerden 15 dakika önce ya da yemek esnasında tüketilebilir. Yemeklerden hemen sonra tüketilmesi midede gaz ve şişkinlik sorunu yaşatacağından yemekten en az 2 saat sonra tüketilmesi önerilir.

Yoruma kapalı.