Kekreyemiş Bitkisi Nedir ? Kekreyemiş Tozu Nasıl Kullanılır?

Kekremiş Bitkisi Ne İşe Yarar?

Kekreyemiş bitkisi ana vatanı olarak bilinen İskandinavya ülkelerinde yetişen yumuşak dokulu kırmızı meyvelerdendir. İsveç mutfağında sıklıkla tüketildiğine rastlarız. Reçeli ve şurubu da yapılan bu meyveyi tadanlar Gilaburu meyvesine benzetmektedir. Orijinal adı lingonberry olan meyveye Türkçe karşılık olarak kekreyemiş ya da dağ kızılcığını da denmektedir. Zayıflamaya yardımcı olduğundan ve kalp ile ilgili rahatsızlıklara iyi geldiğinden son dönemlerde tüketimi bir hayli popülerleşmiş durumda.

YouTube video

Kekreyemiş Tozu Nedir Ne İşe Yarar

Kekreyemiş bitkisinden elde edilen kekreyemiş tozu birçok rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Zayıflamak için kullanılan kekreyemiş tozunun diğer faydaları ise:

  • Bağırsakta bulunan bakterilerin düzenlenmesi
  • Kan şekerinin dengelenmesi
  • Gözün zararlı mavi ışınlardan korunması
  • Kanser riskini azaltması
  • Böbreklerde koruyucu etki göstermesi
  • Diş ve diş eti rahatsızlıklarını gidermesi
  • Gastrit ve reflüye iyi gelmesi
  • Bölgesel organ yağlanmaların engellenmesi
  • İdrar yolunda rahatsızlıkları meydana getiren enfeksiyonlardaki yüksek değerleri azaltması

Kekreyemiş tozu genelde kilo kontrolü ve zayıflamak için kullanılır ancak bahsi geçen rahatsızlıklara da iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

İçerdiği yüksek oranda antioksidanların yanı sıra B, C ve E vitaminleri de içeren kekreyemiş bitkisi günlük alınması durumunda enzimlerin çalışması için gereken manganezin %100 den fazlası karşılar.

Kekreyemiş Nasıl Kullanılır?

kekreyemis-bitkisi
Kekreyemiş Bitkisi

Halihazırda bir diyet listesine bağlı iseniz etkisi kısa sürede görmek için aç karnına tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Tozun çeşitli tüketim tarzları mevcut olabilmektedir. En çok su, yoğurt veya süt ile birlikte karıştırılarak tüketilir. Erişkin bireyler için günde 2 kere tüketimi uygun görülmektedir. Bağırsak sorunları yaşıyor iseniz yoğurt ile tüketimi sizin uygun olacaktır. Gün içinde 1-2 yemek kaşığı damak tadınıza göre su, yoğurt veya süt ya da tercih ettiğiniz herhangi bir şeyi kekreyemiş tozu ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Kekreyemiş Tozu Zayıflatır mı?

Bilindiği üzere kekreyemiş tozunun yağ yakıcı özelliği de var, günlük tüketimlerde metabolizma hızını 4-5 kat artırabilmektedir. Gün içerisinde yeteri kadar su alınmasıyla birlikte vücudunuzda bulunan fazla ödemlerden de kurtulabiliriz. Vücutta bulunan toksinleri atmasıyla birlikte tokluk hisse de sağladığından gün aşırı dengesiz beslenme alışkanlıklarından da rahatça kurtulabilirsiniz.

Kekreyemiş Yan Etkileri

Kekreyemiş olduğu gibi tüketilebilmesinin yanında reçeli de yapıldığından hem meyveyi hem de reçelini tüketmenin bilinen bir yan etkisine rastlanmamıştır. Kekreyemiş tozunu da genel de hızlı ve sağlıklı bir şekilde fazla kilolarından kurtulmak isteyenler tüketmektedir. Kekreyemiş tozu kimyasal katkı maddesi kullanılmadan doğal olarak üretildiğinden hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

Kekreyemiş Tozu Nerede Satılır?

kekreyemis-bitkisi

Kekreyemiş bitkisi, anavatanı İskandinavya ülkeleri olduğundan genelde yurtdışından sipariş üzerine getirilebilmektedir. Yurtdışından getirilen kekreyemiş tozu internet aracılığıyla Türkiye’de satılıyor. Gıda konusunda internet alışverişleri pek sağlıklı olmayabileceğinden güvendiğiniz ve bildiğiniz markalara öncelikli olarak yönelmek faydalı olacaktır. Kekreymiş tozunun alımı konusunda fikir vermek gerekirse https://www.lokmanhekimavm.com bandrollü ve orijinal ürün gönderdiğini temin etmektedir. İnternet alışverişlerinin dışında bazı aktarlarda bulunamayabilse de yaygınlaşmaya devam ettiği için önümüzdeki zamanlarda bütün aktarlara ulaşabilecektir. Bunların dışında yurtdışı sitelerinden de online siparişle temin edilebilir.

Kekreyemiş Tozunu Kimler Kullanamaz?

Kekreyemiş bitkisinin yan etkisi olduğu söylenemez ancak Kronik hastalıkları olan kişilerin, düzenli olarak ilaç kullananların bu meyveyi tüketmekten uzak durmaları gerekebilir. Böbreklerde koruyucu etkisi olsa da böbrek rahatsızlıkları ileri düzeyde olan kişilerin de tüketmemesi sağlıklı olacaktır. Hamilelik döneminde olanların da tüketmesi sakıncılı olabilecek durumlar ortaya çıkarabilir.

Kekreyemiş Türkiye’de Nerede Yetişir?

Anavatanı Türkiye olmayan kekreyemiş bitkisinin kullanımı hızla yaygınlaştığından Türkiye’de Karadeniz bölgesinde kekreyemiş tarımı denemeleri yapılmıştır. Yapılan tarım sonucunda Türkiye iklimine uyum sağladığı gözlemlenmiştir.

kekreyemis-bitkisi

Doğal beslenme ve tüketim son zamanlarda insanlar arasında giderek artmaktadır. Özellikle faydalarından yararlanmak ya da oluşan bir hastalığı gidermek adına bitkisel tüketimler gerçekleşmektedir. Bunlardan birisi de kekik suyudur. Fakat kekik suyunun zararları da olduğunu söylesek? Kekik Suyu Zararları Hakkında Bilinmeyen 7 Bilgi yazımıza bakarak bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yoruma kapalı.