Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?

Kilo verebilmenin temel kuralı her zamankinden daha az yemek yemektir. Yemeklerde aşırıya kaçmak alınan kalorilerin vücut tarafından yakılamamasına neden olur. Bu durumda kilo alımı başlar hatta bölgesel yağlanmalar görülür. Fazla kilolar kalp ve damar sorunları, diyabet, tansiyon, kötü kolesterol gibi fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra depresyon, sinirlilik ve uyku sorunları gibi psikolojik hastalıkların görülme riskini arttırır. Sağlıklı yaşam için ideal kilonuzu korumanız önemlidir. Sürekli kilo alıp verme vücut fonksiyonlarının bozulmasına neden olur. Vermek istediğiniz kilo miktarına göre kendi çabalarınızla ya da diyetisyenden yardım alarak zayıflayabilirsiniz.

Karbonhidrat Tüketimini Azaltın
Beyaz ekmek, tahıl, hamur işlerinin yanı sıra marketlerde satılan bisküvi, cips, kola gibi işlenmiş besinler sağlığınız için zararlı olan karbonhidratlardır. Sürekli karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketmek kilo alım hızını arttırır. Günümüzde obezitenin en önemli sorunlarından birisi hazır yiyeceklerin tüketiminin her geçen gün daha da artıyor olmasıdır. Beslenme programınızdan kilo almanıza neden olan tüm besinleri çıkarın.

Sebze ve Meyve Tüketin
Ispanak, lahana, havuç, kereviz, brokoli, karnabahar, taze fasulye, bamya, patlıcan, domates, marul gibi sebzeler ile karpuz, kavun, elma, portakal, çile, kivi, greyfurt gibi meyvelerin kalorisi düşüktür. Öğle ve akşam yemeklerinizde mutlaka sebze yemeği tüketin. Ara öğünlerde ise bir porsiyon meyve tüketerek açlığınızı bastırabilirsiniz.

Bol Su İçin
Su en etkili detoks besinidir. Yeteri kadar su içilmemesi besinleri parçalanamamasına ve vücutta yağa dönüşmesine neden olur. Su vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. Organların düzenli çalışmasını ve metabolizma hızının artmasına yardımcı olur.

Yeşil Çay İçin
Metabolizmayı hızlandırıcı antioksidanlara sahip olan yeşil çay düzenli olarak her gün 2 fincan tüketildiğinde vücuttaki yağların yakılması kolaylaşır. Ödem oluşumunu önleyen yeşil çay zayıflamaya yardımcıdır.

Kahvaltıyı Kesinlikle Atlamayın
Kahvaltı hem güne iyi başlamanızı hem de daha az kalori almanızı sağlar. İyi bir şekilde yapılan kahvaltı günün diğer öğünlerinde daha az yemek yeme isteği duymanıza yardımcı olur. Sürekli atıştırma, açlık hissetme ve tatlı yeme isteğinizin önüne geçerek iştahınızı kontrol altında tutabilmenizi kolaylaştırır. Kahvaltıda tüketilmesi gereken besinler arasında mutlaka yumurta, peynir, domates, salatalık, yeşil biber, zeytin olmalıdır. Kahvaltıda beyaz ekmek yerine bir dilim kepek ekmeği tüketebilirsiniz. Ayrıca bir bardak şekersiz siyah çay, portakal suyu ya da süt tüketilebilir.

Ara Öğünlerde Doğru Besinleri Tüketin
Kahvaltı ile öğle yemekleri arasında, öğle ile akşam yemeği arasında ve yatmadan önce olmak üzere günde 3 ara öğüne yer verilmelidir. Ceviz, badem, fındık, kabak çekirdeği, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, süt, yoğurt, meyve suyu ya da taze meyveler tüketilmelidir.

Spor Yapın
Bütün gün hareketsiz kalarak kilo ermek mümkün değildir. Sabahları ve akşamları günde yarım saat kadar yürüyün ve hafif egzersiz hareketleri yaparak alınan kalorilerin yakılmasını sağlayın.

Yoruma kapalı.