Klozet Temizliği Nasıl Yapılmalı? Etkili Klozet Temizleyicileri

Klozet Temizliği için Uygun Klozet Temizleyici Ürünleri!

Evinizde bulunan diğer bölgelerin aksine evlerde ki veya iş yerlerindeki popüler klozet modelleri daha detaylı temizlenmelidir. Leke, mikrop ve küfleri önlemek amacıyla haftalık temizlik yerine günlük temizlik yapmak son derece önemlidir. Aşırı kirli bir klozetiniz bulunuyorsa eski haline getirmek için derin temizlik çok önemlidir. Klozetin derinlemesine temizliğinden kasıt olarak lekelerin tamamen ortadan kaldırılması, klozet kapağının çıkarılması ve kireç ve küflerin ortadan kaldırılmasıdır. Ayrıca sadece klozet değil aynı zaman da klozet sifonu da temizlenmesi gerekenler arasında yer almaktadır. Klozetlerin tam manasıyla temizlenmesi için üretilen birbirinden farklı klozet temizleyici ürünü bulunmaktadır. Bu nedenle klozet temizliği son derece önemli bir konudur. Son dönemlerin popüler klozet modelleri,  özellikle orta asya ülkelerinde kendini temizleyen bir yapıya sahiptir.

Tuvalet temizliği evin en fazla mikrop ve kirli alanları olması nedeniyle klozet nasıl temizlenir konusunda bilgisi olmayanlar için kısa bir anlatım yapacağız. Klozeti temizlemek için etkili bir temizlik ürünü arıyorsanız size önerebileceğimiz en iyi ürün Bref 10X Effect Kireç çözücüdür. Oldukça etkili şekilde leke ve kirleri çıkarması sayesinde klozet temizliğini kolaylaştıracaktır.

Klozet Kapağı Nasıl Temizlenir

İlk olarak klozeti temizlemek için klozet kapağını çıkarın. Klozetin alt kısmında bulunan kapağı sabitleyen kelebek somonlar vardır onları çıkarın. Somonları çıkardıktan sonra klozet iç temizliği için daha geniş bir alan açmış olacaksınız Kapağı çıkardıktan sonra kolay bir şekilde klozetin her yerine erişebilir ve iç ve dış kısmını temizleyebilirsiniz.

Klozet temizleme mendili ya da farklı bez kullanarak leke, küf ya da mikropları yok edebilirsiniz. Klozet kapağını klozetten ayırdığınız için hem üst hem de alt kısımlarını farklı temizlik ürünlerini kullanarak bez ya da klozet mendili ile temizleyebilirsiniz. Ancak ağır lekeler mevcut ise temizlik ürününü sıkın ve 5 dakika boyunca bekleyin. 5 dakikanın sonunda lekelerin kabaracağını ve bez yardımıyla rahat bir şekilde çıkacağını görebilirsiniz.

Bu arada birbirinden farklı ve kaliteli klozet ve klozet kapağı modelleri için creavit sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Klozetin İçi ve Klozet Kenarları Nasıl Temizlenir?

Klozet kapağı çıkardıktan sonra iç kısımlarını Bref ya da farklı bir temizlik ürününü kullanarak lekelerin yumuşamasını sağlayın. En fazla mikrop ve kirler iç kısımlarında saklanmaktadır. Oldukça etkili bir kireç sökücü olan Bref 10x sayesinde kolay şekilde lekeleri çıkarabilirsiniz. Klozet kenarlarına ise Bref sıkarak birkaç dakika boyunca bekleyin ve ovalayın. Ovalama esnasında yumuşayan lekelerin kolay bir şekilde çıkacağını göreceksiniz.

Klozetin Dibi Nasıl Temizlenir?

klozet-temizligi-klozet-temizleyici

Klozetin dip kısmını temizlemeden önce sifonu çekin ve su seviyesinin en aza inmesini bekleyin. Su seviyesi indikten sonra kireç çözücüyü dip kısma sıkın ve fırça yardımıyla güzel bir şekilde ovalayın. Belirli bir süre ovalama işlemini yaptıktan sonra sifonu çekerek bütün lekelerin ve kirin yok olduğunu görün.

Klozetin dip kısmını temizlemek için kireç sökücü yerine doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bu doğal yöntem ise beyaz sirkedir. Beyaz sirkeyi kullanamadan önce klozet içinde bulunan bütün suyu boşaltmanız gerekiyor. Sirkeyi alana uygulayın ve 2 saat boyunca klozeti kullanmayın. Daha sonra fırça yardımıyla sirke sürülen alanı güzel bir şekilde fırçalayın ve son olarak sifonu çekerek klozetin dibini temizleyin.

Rezervuar Nasıl Temizlenir?

Rezervuar temizliğini en az 3 ayda 1 kez yapmanız son derece önemlidir. Rezervuar temizliğinde özen göstermek klozette kötü kokuyu engellerken aynı zaman da klozetin kullanım süresini de uzatacaktır. Rezervuar parçaları uzun süre boyunca su içinde kaldığı için kireçlenme meydana gelir. Kireçlenme sonrasında ise kötü kokular oluşturarak rezervuarın ömrünü kısaltır. Uzun zaman boyunca rezervuar temizliği yapılmaması durumunda ağır yosun kokusu meydana gelir ve bu da arızalara neden olabilecek durumları ortaya çıkarır.

Sorunların önüne geçmek için rezervuarın kapağını çıkartın ve kireç sökücüyü rezervuar içine dökün ve bez ya da fırça yardımıyla güzel şekilde ovalayın. Ancak unutulmaması gereken en önemli konu rezervuar ve klozet için iki farklı fırçanın kullanılmasıdır.

Klozetteki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

klozet-temizligi-klozet-temizleyici
Klozet Temizliği Nasıl Yapılır?

Klozette meydana gelen sarı lekeleri çıkarmak için farklı yöntemler bulunur. Bu yöntemler arasında en fazla tercih edileni ise beyaz sirkedir. Klozetin içinde bulunan suyu boşalttıktan sonra 2 bardak beyaz sirkeyi klozetin içine dökün ve 20 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra fırça yardımıyla lekeleri ovalayın ve sifonu çekerek sarı lekelerden kurtulun.

Karbonat ve limon suyu da sarı lekeleri çıkarmaktadır. Beyaz sirkede olduğu gibi suyu boşaltılan klozetin içine bol miktarlarda karbonat ve limon suyunu dökerek 20 dakika boyunca bekleyin. 20 dakikanın sonunda ovalayarak fırçalayın ve sarı lekelerden kurtulun. Bu yöntemi haftada 3 kez yapmanız durumunda klozetinizin tertemiz olduğunu görebilirsiniz.

2,5 litre kolayı suyu boşaltılmış klozetin içine boşalttıktan sonra 1 saat bekleyin ve sifonu çekin. Lekelerin ortadan kalktığını göreceksiniz. Tuz ruhu da sarı lekeleri çıkarmada en etkili yöntemdir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu tuz ruhunu döktükten sonra tuvalette beklememeniz gerekmektedir. Klozetin suyunu boşaltın ve içine tuz ruhunu dökerek 5 dakika bekleyin. 5 dakikalık süre dolduktan sonra sifonu çekin ve lekelerden kurtulun. Tuz ruhu kullanarak sarı lekelerden kurtulurken eldiven ve maske takmayı ihmal etmeyin. Tuz ruhu insanları kokusuyla rahatsız ettiği için temizlik yaparken sağlığınızı tetikleyecek durumlara girmemek için maske ve eldiveni kesinlikle ihmal etmemeye özen gösterin.

Klozet Temizlerken Klozet Temizleyicinin Önemi

Klozet temizlerken sadece su ve fırça kullanmak yeterli olmaz. Su ve fırça kullanarak yapılan temizlikler yüzeysel olduğu için bakterileri yok etmek ve lekeleri çıkarmak oldukça zordur. Klozet temizleyicileri ise özellikle kireç çözücü özellikleri sayesinde mikroplarla birlikte lekeleri ve küfleri ortadan kaldırarak bakterilerin yaşamalarına engel olur. Bu nedenle klozet temizleyicilerini kullanmadan klozet temizlemeyin.

 

Yoruma kapalı.