3 Aylık Bebeklerde Gelişim

3 Aylık Bebek Gelişimi Dönemi

3 Aylık bebek gelişimi dönemi de diğer dönemler gibi yeni keşifler ve duygularla farkını gösterecek. Bebeğiniz iki ila üç ay arasında ellerini keşfedecek. Bazen onları, şaşkınlıkla ellerine bakarken görebilirsiniz. Ellerini kontrol etme çabaları henüz çok başarılı olmayabilir, ancak bu izlenmesi gereken.

3 Aylık Bebek Gelişimi Dönemi Duyuların Varlığı

Üç aylıkken, bebeğinizin etrafındaki nesneler hakkında daha fazla algı oluşturduğunu ve yeni bir dokunma hissi geliştirmeye başladığını göreceksiniz. Bebeğinizin oynayabileceği farklı doku malzemelerini kullanarak bebeğinizin dokunma hissi gelişimine yardımcı olmak ve deneyimlerini ilerletmek için farklı yüzeylerden oluşan nesnelerle oynamasını sağlayabilirsiniz.

Farklı malzemelerin yanı sıra, bebeğinizin sizin cildinize temas etmesini sağlayın. Sadece sizin ve bebeğinizin bağlanma deneyimine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kızarlar veya sinirlenirlerse onlar için gerçek bir rahatlık olabilir.

Bebeğinizin cildinize temas etmesinin ve aynı zamanda rahatlamasının en iyi yolu bebek masajıdır.

Neden ve sonuç

Daha önce, bebeğiniz sarkan bir oyuncağı vurmayı başardığında, bu şans olmuş olabilir. Ama şimdi sebep ve sonuç temellerini öğrenmeye başlıyorlar. Bir bebeğin beyni saniyede binlerce bağlantı kurar ve neredeyse yeni bir beceriye odaklanırken bunu gözlerinde görebilirsiniz.

3 Aylık Bebek Gelişimi Dönemi Motor Fonksiyon Becerileri

Fiziksel Gelişim

Her hafta bebeğinizin boyun kasları güçlenir. Bebeğinizin diğer fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak için mümkünse günlük yüzme egzersizleri yaptırın. Bu egzersizler, koordinasyonlarını, kaslarını ve hareket için gerekli motor becerilerini geliştirir.

Günde beş dakika ile başlayın ve 15/30 dakikaya kadar çalışın. Sevmiyorlarsa, oraya onlarla gitmeyi deneyin. Yine de ilk günlerde dikkat edin, kafalarını uzun süre tutamazlar ve onları dalma pozisyonundan kurtarmak için yanında olmanız önemlidir.

Koordinasyon

Üç aylıkken bebeğiniz kollarını ve bacaklarını oynatarak tam hareket halinde olacaktır. Eklemlerinin güçlendiğini ve daha güçlü ve daha koordineli bir şekilde tekmeleyebildiklerini görebilirsiniz. El-göz koordinasyonunu geliştirmek için çeşitli renklerde oyuncaklar kullanabilirsiniz.

Diğer 3 aylık bebek gelişmeleri

İkinci aşılama turu

3 aylıkken, bebeğiniz aşağıdakileri içeren ikinci bir aşılama döneminde olabilir:

Rotavirüs: Bebeğinizde gastroenterite neden olabilecek oldukça bulaşıcı bir virüs

DTaP / IPV / Hib: Difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci ve hemofili gripine karşı korur

Pnömokok Konjugat Aşısı (PCV): Bu zatürree, menenjit ve bronşit dahil olmak üzere pnömokokal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar

Bebeğinizin üçüncü ayda gelişimine nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Parlak bir şeyi bir çıngırak gibi, ellerine verin, birkaç saniye de olsa tutabilirler.

Bebeğinizle konuştuğunuz gibi, ona hikayeler okuyun. Ona bu erken evrelerde hikayeler okumanız ve kitaplardaki renkli sayfaları, karakterleri göstermeniz, kulağını seslere ve ritme göre ayarlayabilmesi açısından önemlidir. Bunu günün belirli bir saatinde tekrarlayabilirsiniz.

Bilek çıngırakları, bebeğinizin daha fazla el-göz koordinasyonu ve kas kontrolü geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Bebeğinizle Oyun Oynayın

Küçük bir yumuşak oyuncağı bir kurdeleye veya ipe bağlamayı deneyin ve bebeğinizin önünde çevirerek hareket ettirin. Sadece gözleri ile izleyemeyecekler, aynı zamanda vurmaya da çalışacaklardır.

3 aylık bebek3 aylık bebek bakımı3 aylık bebek boyu3 aylık bebek kilosu3 aylık bebek uykusu