7 Maddede Evde Yapılabilecek Pratik El İşleri

7 Maddede Evde Yapılabilecek Pratik El İşleri

Ev hanımları, yaşlılar ve iş bulamayanlar için evde yapılabilecek pratik el işleri ev ekonomisine katkı sağlamaktadır. Dışarıya çıkmadan ev hanımı olarak evde para kazanmak isteyen bayanlar evden para kazanma ile ilgili konuları yakından incelemektedir. Ev de hoşça vakit geçirmek ve bir yandan da para kazanmak isteyenler için birçok seçenek vardır.

Sabun, mum, örgüden bebek, havlu kenarı, boncuk işleme ve resim yapma gibi birçok kategoride evde el işi yapılabilir. El becerileri hobi kapsamında ev hanımları için hem gelir kaynağıdır hem de hoşça vakit geçirmenin en iyi yoludur. Farklı seçenekleri incelemek mi istiyorsunuz? O el işi yapmak için doğru zamanda yazımızı inceleyebilirsiniz!

Evde Yapılabilecek Pratik El İşleri Örnekleri!

Evde yapılabilecek pratik el işleri konusunda çeşitlilik geniştir. Aslında burada verilebilecek örnekler kişinin hayal gücü ve tabiki el beceri kapsamında genişletilebilir. Ancak kimi bireyler güzel ve kolay el işleri yaparken aynı zamanda evde sadece dekor olarak durmasın kullanım imkânı da sunmak ister. Liste içerisinde görsel güzelliğinin yanı sıra kullanılabilecek çeşitler de sunulmuştur.

1- Evde Mum Yapımı

Sıradan mumları evde yapılabilecek pratik el işleri kapsamında dekoratif hale getirerek güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Evde yapılabilecek el işleri içerisinde mum yapımı ev hanımlarının tercihleri arasındadır. Kına malzemesi yaptıran firmalar kınaya özel mum yapımı işlerini evlere vermektedir. Evde para kazandiran el işi ilanları içerisinde mum yapımı bu kategoride en çok tercih edilen seçeneklerden biridir.

Evde Yapılabilecek Pratik El İşleri

Evde yapılan mumlar ev ekonomisine katkı sağlayabilir. İsterseniz bu mumları kokulu yapabilirsiniz. Çevresini tarçın ile sardığınızda ve mumu yaktığınızda evin içerisini tarçın kokusu saracaktır. Kırtasiyelerde satılan kına mumlarının altına lastik takarak el mumu haline getirebilirsiniz. Yapılacak mumların şekil ve dekorasyonu için doğru malzemeyi almak gerekir.

2- Örgü Bebek Yapımı

Bebek yapımı Kapadokya bölgesinde bulunan Soğanlı Köyü’nün evde yapılabilecek pratik el işleri noktasında gelir kaynağıdır. Kış boyu bütün köylü ahalisi bebek yapmakla meşguldür. Yaz aylarında turistler Kapadokya’ya geldiğinde Soğanlı bebeklerini almadan gitmez. Evde iş yapmak isteyenler için el işi kategorisinde bebek yapımı kazançlı bir iştir. Evde el işi yapıp satmak kategorisinde sosyal medya ağı önemlidir. Ürünlerinizi internetten satabilirsiniz.

Instagram ve Facebook gibi sosyal medyada yaptığınız örgü bebek ve hayvanları satabilirsiniz. Bu kategoride yapılmış örnekleri inceleyerek bu konuda fikir sahibi olabilirsiniz. Evde yapılacak el işleri İzmir şehrinde de ev hanımı olanlar ya da ek gelir isteyen iş sahibi bireyler tarafından satışlar gerçekleştirilir. Yetenekli olan kişiler diledikleri modellerde üretim sağlayabilir ufak bir reklam sayesinde de para kazanabilir.

3- Evde Tablo Yapımı

Resim yeteneği olanlar için evde yapılabilecek pratik el işleri listesindeki aktivitelerden biri de tablo yapımıdır. İnternet üzerinden yaptığınız tabloları satabilirsiniz. Evde yapılabilecek kolay elişleri içerisinde her ne kadar yer alması zor olsa da resim en keyifli seçeneklerden biridir. Resim konusunda deneyimli olan ve resim yapmayı sevenler için tablo çizimi hem rahatlatıcı bir hobi hem de gelir kaynağıdır.

Evde vazo boyamak da oldukça zevklidir. Özellikle desen konusunda iyi olanlar birbirinden güzel vazoları boyayabilir. Boyanan vazolar internet üzerinden satılabilir. Vazo boyamanın yanı sıra vazo kaplama yöntemi de oldukça estetiktir ve evde yapılabilecek el işleri ilanları içerisinde ev dekorasyonuna katkı sağlayan bir seçenektir. Kendini kanıtlayan bireyler özel ilan alabilir ya da yaptıkları ürünler için özel ilanlar açabilir.

4- Buzdolap Süsü Yapımı

Magnetlere yapıştırılan ve buzdolabının yüzeyine yapıştırılan bu süslerin evde yapılabilecek pratik el işleri arasında yapımı oldukça kolaydır. Süs eşyası üreten birçok firma evlere buzdolap süsü işi vermektedir. İsterseniz kendiniz bu kolay süsü yaparak para kazanabilirsiniz. Keçeden, örgüden ve alçıdan yapılan minik süslere magnet yapıştırdığınız zaman buzdolap süsü olur. EL becerileri tasarımlar kategorisinde yer alan buzdolabı süsleri, düğün ve nişan için üretilebilir.

Magnetler boncuk türü ürün satan yerlerden alınabilir. Silikon tabancası kullanılarak yapıştırma işlemi yapılabilir. Tüm bunların yanı sıra değişik el işleri örnekleri araştırılarak hayal gücünüzü zorlayabilirsiniz. En kolay yöntemi genellikle silikon tabancası ile yapıştırmadır. Ancak sprey boyalarla renklendirme yapabilir ya da eskitme gibi noktalar tercih edebilirsiniz.

5- Kaktüs Yapımı Örgü

Örgü tekniği ile veya çakıllarla saksıda dekoratif bir kaktüs evde yapılabilecek pratik el işleri arasındadır ve yapmak mümkündür. Yuvarlak elips şeklinde taşı yeşile boyayıp üzerine beyaz küçük çizikler attığınızda kaktüse benzer. Küçük saksının içini beyaz küçük çakıllarla doldurun. Bu taşların ortasına kaktüs şeklini verdiğiniz taşı yerleştirin. Şık ve estetik görünümlü kaktüsünüz hazırdır. Kolay hobiler el işleri içerisinde çiçek yapımı bayanların severek yaptığı bir işlemdir.

Örgü tekniği ile yapılan kaktüste örgü yapmasını bilmek gerekir. Kaktüs şeklinde örülen kaktüsü küçük bir saksıya yerleştirip etrafını çakılla doldurabilirsiniz. Yumurta şeklinde olan ve eşit büyüklükte olan taşları içerisinde saman olan bir sepete yerleştirdiğinizde çok güzel bir görüntü ortaya çıkar. Kaktüs yapımı örgü evde yapılabilecek pratik el işleri arasında kolay ve eğlencelidir.

6- Keçeden Süsler

Son zamanlarda keçe ile yapılan süs eşyaları evde yapılabilecek evde yapılabilecek pratik el işleri kategorisinin ilk sırasında yer almaktadır. Kalp, çiçek ve kelebek şeklinde kesilen keçelere magnet yapıştırıldığında buzdolap süsü olmaktadır. Keçeden çanta yapımı, telefon kılıfı yapımı ve anahtarlık yapımı en çok tercih edilen modellerdir. Keçe malzemesi evde para kazandiran el işleri kategorisine eklenebilir ve en popüler seçeneğidir.

7- Evde Yapılabilecek Pratik El İşleri| Deterjan Kovası Yapma

Sıradan yoğurt kovalarını evde yapılabilecek pratik el işleri sayesinde dekoratif deterjan kutusu haline getirebilirsiniz. Bunun için bir yoğurt kovası yeterlidir. Peluş kumaşla kovanın kendisini ve kapağını kaplamanız yeterlidir. İsterseniz sakallı iple kovanın dış kısmına kılıf örebilirsiniz. Evde yapılabilecek kolay elişleri ile detarjanların dekorasyonunu daha şık bir hale getirmektedir. Üzerine çiçek, kalp ve kelebek dekoru ekleyerek özel deterjan kovası üretebilirsiniz.

Dekorasyon noktası birbirinden farklı alanlarda gerçekleştirilmektedir. Genç yaşta öğrencilerden ileri yaşta bireylere kadar herkes evde ürettikleri birkaç parça ile satış yapabilmektedir. Satışın yanı sıra evde dekorasyon amacıyla var olan eşyalarla da ilerleme sağlayabilirsiniz. 12 Maddede Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır yazımıza bakarak fikir elde edebilirsiniz.

 

 

 

 

değişik el işleri örnekleriel becerileri hobiEL becerileri tasarımlarevde el işi yapıp satmakevde para kazandiran el işi ilanlarıevde para kazandiran el işlerievde yapılabilecek el işleri ilanlarıevde yapılabilecek kolay elişlerievde yapılacak el işleri İzmirevde yapılacak pratik el işlerigüzel ve kolay el işlerikolay hobiler el işleri