Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ Köfte Dürüm Kalori Oranı Nedir?

Dürüm çiğ köfte kaç kalori? Çiğ köfte kalori oranı yüksek mi? Anadolu’nun tarihi kadar eski geleneksel lezzetlerimizden birisi de kuşkusuz ki çiğ köftedir. Adıyaman iline ait olan lavaşta çiğ köfte bunun yanı sıra diğer illerimizde de yaygın olarak yapılmaktadır.

Dürüm çiğ köfte etli ve etsiz çiğ köfte olmak üzere iki türlü yapılmaktadır. Genellikle dışarıda satılanlar etsiz çiğ köfte olarak baharatlı ve soslu satılanları oluşturmaktadır. Peki diyette çiğ köfte yenir mi? dürüm çiğ köfte kaç kalori? İşte detaylar…

Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori? Etsiz Çiğ Köfte Kaç Kalori

Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori

Bir porsiyon çiğ köfte 200 – 250 gr aralığındadır. Etsiz çiğ köfte dürümün 100 gramında 181 kalori bulunmaktadır. Fakat fazla yağ içerem bir besin olduğu için diyet yaparken sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilen bir besin değildir.

Etsiz Çiğ Köfte Dürüm Kalori ve Karbonhidrat Oranı Nedir?

Etsiz çiğ köfte dürümün 100 gramında 181 kalori miktarı bulunmaktadır. 100 gram dürümde 32,91 oranında karbonhidrat bulunmaktadır. Türk mutfağının sevilen yiyeceklerinden biri olan çiğ köfte, hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Peki, dürüm çiğ köfte kaç kalori?

Etli Çiğ Köfte Dürüm Kaç Kalori? 1 Adet Köfte Dürüm Kaç Kalori?

Adıyamanlılar’ın yaptıkları çiğ köfte kuzu etinden yapılmaktadır. Kuzu eti iyice dövülerek lime lime edilir ve iyice kıyma haline getirilir. İsot ve bulgurla iyice yoğrulduktan sonra macun kıvamına gelinceye dek yoğurma işlemi gerçekleştirilir. Peki, çiğ köfte kalori oranı ne kadardır?

125 gr çiğ köfte yaklaşık 1 porsiyon gelmektedir. Bu nedenle 1 porsiyon çiğ köfte 216 kcal’dır. Peki, etli dürüm çiğ köfte kaç kalori? Etli çiğ köftenin 1 porsiyonu 260 kaloridir. 100 gram etli çiğ köfte dürüm 216 kaloriye denk gelmektedir. Tüm bunlarla birlikte diyette çiğ köfte dürüm yenir mi sorusu da akılları kurcalamaktadır.

Diyette Çiğ Köfte Dürüm Yenir Mi ? Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Dürüm çiğ köfte kaç kalori? Diyet yapan kişiler aşırı yağlı yiceklerden uzak durması gerekmektedir. Çiğ köfte dürümde fazla yağ içerdiği için diyet esnasında fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Böylece yağı daha az olan çiğ köfte dürümler tüketilmesi açısından daha uygun olacaktır. Günde 1 porsiyondan daha fazla tüketilen çiğ köfteler vücut için zararlı olabilmektedir.

100 gr Çiğ Köfte Kaç kalori

Hiç şüphesiz ki çiğ köfte hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. İçerisindeki malzemelerle birlikte oldukça lezzetli bir hale gelen çiğ köfte dürümler kalorileri bakımından da merak konusu. Peki, dürüm çiğ köfte kaç kalori?

100 gr Çiğ Köfte Dürüm Kaç Kalori? Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ köfte kalori? 100 gr etsiz çiğ köfte dürüm yaklaşık olarak 181 kaloridir. Etli ve etsiz olması kalori miktarını etklemektedir. Etli çiğ köfte her zaman daha yüksek kaloriye sahiptir. Bu nedenle çiğ köfte dürüm tüketirken dikkatli olmakta yarar vardır.

90 gr Çiğ Köfte Dürüm Kaç Kalori

100 gr etsiz çiğ köftenin 181 kalori olduğu bilinmektedir. Böylece 90 gr dürüm çiğ köfte kaç kalori sorusuna verilebilecek yanıt ise şöyledir: Etsiz 90 gr çiğ köfte dürüm yaklaşık olarak 163 kaloriye denk gelmektedir.

1 Sıkım Çiğ Köfte Kalori Miktarı Ne Kadar?

1 sıkım çiğ köfte yaklaşık olarak 54 kaloridir. Yaklaşık olarak 30 gr ağırlığına denk gelen 1 sıkım çiğ köfte, tadım yapmak isteyenler için ideal bir ağırlıktadır.

3 tane çiğ köfte kaç kalori? Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori?

3 adet çiğ köfte yaklaşık olarak 90 gr ağırlığındadır. Böylece 3 adet çiğ köfte 162 kaloridir. Dürüm yerine porsiyon olarak tüketmek isteyen kişiler adet sayısına göre kalori hesabı yapabilirler. Fakat gün içerisinde 1 porsiyondan fazla çiğ köfte kalori oranı da hesaba katılırsa tüketmek yararlı olmayacaktır. Peki dürüm çiğ köfte kaç kalori?

4 tane çiğ köfte kaç kalori?

4 tane çif köfte neredeyse 1 porsiyona denk gelmektedir. 4 adet çiğ köfte kalori oranı 216’dır. Her biri 30 gr ağırlığında olan çiğ köftelerin tanesi 54 kaloridir.

Marul Çiğ Köfte Kalori Oranı Düşük Mü?

Dürüm çiğ köfte kaç kalori sorusuna yanıt aldıktan sonra kullanıcılar marul çiğ köfte dürümünde kalorisini merak ediyor. Lavaş yerine marul tercih eden kişiler çiğ köfteyi daha az kalori ile tüketebilirler. Çünki 100 gram marul 14,8 kalori değerine sahiptir.

Lavaşlı Çiğ Köfte Kilo Aldırır Mı? Lavaş Kaç Kalori?

Buğday unu, su, rafine tuzu ve mayadan oluşan lavaş yüksek kalorilidir. Sadece çiğ köfte dürüm için değil kebaplarda da sıkça karşımıza çıkmaktadır. Hazır ürünlerin satıldığı süpermarketlerde ömrünün uzun olması için ekstra katkı maddeleri ilave edilmektedir.

Ortalama olarak lavaşın 185 kcal değerinin olduğu dikkate alınacak olunduğu zaman dürüm çiğ köfte kaç kalori yönünden oldukça yüksek kalori seviyesinin bulunarak her yönden kilo almak istemeyen kişilerin mutlak surette kontrollü olarak gerçekleştirmesi gerekir.

1 porsiyon dürüm çiğ köfte kaç kalori100 gr çiğ köfte dürüm kaç kaloriacılı dürüm çiğ köfte kaç kaloribi dürüm çiğ köfte kaç kaloribim çiğ köfte dürüm kaç kaloribir dürüm çiğ köfte kaç kaloribir durum cigkofte köfte kaç kaloridürüm çiğ köfte kaç kalori etsiziki çiğ köfte dürüm kaç kalorilavaş dürüm çiğ köfte kaç kalorimega çiğ köfte dürüm kaç kalorioses çiğ köfte dürüm kaç kalori