2020 Dekorasyonda Yeni Trend: Eklektik Dekorasyon

Eklektik Tarz Mobilya ile Dekorasyonda Yeni Trendler

Eklektik dekorasyon nedir sorusuna yanıt olarak hiçbir tarza ait olmayan bir stil şeklinde bir tanımlama yapılabilir. Elbette bu tanım, kararsız kalma ya da bir şeyleri birbiri ile uydurma çabası olarak da algılanmamalıdır. Eklektik tarz, hem mimaride hem de sanatın bazı alanlarında ön plana çıkan bir stildir.

 

Eklektik Nedir?

Eklektik, farklı tarzları farklı şekillerde bir arada kombinlemek ve birbiri ile uyum haline sokmak şeklinde tanımlanmaktadır. Modada ve mimaride oldukça yaygın kullanılan bu stil, zamanla dekorasyona da sıçramıştır. Farklı stildeki parçaların uyum içerisinde kullanımı olan eclectic dekorasyon son dönemin en dikkat çeken stillerinden olmuştur.

Eklektik Dekorasyon Nedir?

Eklektik Dekorasyon nedir?

Eklektik dekorasyon nedir sorusuna sınır tanımayan bir dekorasyon anlayışı olarak da yanıt verilebiliyor. Çünkü evinizi eklektik stilde dekore ederken çok farklı parçaları bir arada kullanabilirsiniz. Belli bir tarza bağlı kalmadan oluşturacağınız bu düzende karmaşa yaratmadan tüm eşyaları kombinleyebilirsiniz.

Örneğin ahşap ve deri mobilyaları bir arada kullanmak istediniz fakat bunun uyumsuz kaçacağını düşündünüz diyelim. Eklektik tarzda bu şekilde bir düşünceye kapılmanıza gerek yok. Eşyaları renk uyumuna ve parçaların kombinlenmesine göre sınıflandırarak her türlü stili bir arada kullanmanız mümkün olacaktır.

Eklektik stili ister salonda isterseniz mutfak ya da yatak odanızda da kullanabilirsiniz. Bunun için de seçtiğiniz parçaların birbirleri ile karmaşa yaratmadan bir uyum içerisinde olmasına da dikkat etmeniz gerekmektedir.

Eklektik Dekorasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyonda Yeni Trend: Eklektik Dekorasyon

Evinizin belli noktalarını eklektik stilde dekore ederken özen göstermeniz ve uygulamanız gereken birkaç detay bulunuyor. Buna göre göz yormadan şık bir ortam yaratmaya çalışmanız ve karmaşıklıktan uzak durmanız bekleniyor.

Örneğin modern bir masaya klasik aksesuarlar yerleştirmek suretiyle bir tasarım yaratmak istediniz. Bunun için masa ve aksesuarların renk uyumunu yakalamak ve yoğunluğu fazla tutmamak temel kural olmalıdır. Zıt parçaları birbirleri ile uyumlu hale getirerek bir arada kullanabilir ve doyurucu bir eklektik stil yaratabilirsiniz.

Eklektik tarzda dekorasyon yaparken modern bir koltuk takımı ile ahşap klasik bir masa ve konsolları bir arada tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda duvara asacağınız klasik aksesuarlar için de uyumlu bir duvar rengi seçmeniz gerekmektedir. Eklektik tarzda dekore ederken renkli duvarlar ve perdeler en büyük kurtarıcınız olacaktır.

 

Eklektik DekorasyonEklektik Dekorasyon nedireklektik tarz mobilya