Genital Bölge Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Vajinal Bölge Beyazlatma İşlemi

Genital bölge beyazlatma yöntemleri nelerdir? Evde doğal yöntemlerle tedavi mümkün mü? Kadınların yaşadığı hormonal değişiklikler, doğum, iç çamaşırının yanlış seçilmesi gibi nedenlerle kadınların genital bölgeleri karara bilir. Yaşanan bu durum sonrası oluşan görüntüden kadınlar rahatsız olabiliyor. Psikolojileri etkilenebildiği gibi, cinsel yaşamlarında da olumsuz durumlarla karşılaşabiliyorlar. Peki bu durumda ne yapmak gerekir? İşte detaylar.

Genital Bölge Beyazlatma Nedir Neden Yapılır?

Genital Bölge Beyazlatma

Kişinin genital bölgesinde oluşan kararmaları gidermek için uygulanan tedavi yöntemlerine denmektedir. Genellikle lazer yöntemi ile yapılan bu işlemler birçok kişiyi memnun etmektedir. Bu nedenle de sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Genital bölge beyazlatma işleminin yapılmasının nedenleri arasında; bireylerde yaşanan özgüven eksikliğine neden olarak gösterilebilir. Tüm bu olumsuz hislerden dolayı kişiler genital bölgelerini beyazlatma istemektedir. Böylece daha güzel bir görüntü elde ederek, kaybettikleri özgüven eksikliğini geri kazanabilmektedirler.

Genital bölge beyazlatma işlemine genelde vulva renk açma terimi kullanılmaktadır. Kadınların genital bölgesinin dış kısmına verilen ada vulva denmektedir. Bu nedenle de işlemin adı vulva olmaktadır.

Vulva renk açma yöntemi ile; zamanla renk değiştiren, koyulaşan ya da siyahlaşan vulvanın renk tonunu siyahlaşan ya da koyulaşan vulvanın renk tonunu açmak ve estetik olarak daha güzel bir görünüm elde etmek amacıyla yapılmaktadır. Bu işlemin tıb litaratüründeki adı ise hiperpigmentasyon’ dur.

Özel Bölge Nasıl Kararır?

Vulva, yapısı gereği renk değişimlerine ve kararmalara oldukça müsait bir yapıya sahiptir. Bu nedenle zamanla bu bölgede kararmalar meydana gelebilmektedir. En sık rastlanan nedenlerden biri olarak ilerleyen yaş, hormonal bozukluklar ya da doğum gösterilmektedir. Peki, genital bölge başka hangi nedenlerden dolayı kararır?

  • Pamuklu olmayan iç çamaşırların tercih edilmesive sık kullanımı,
  • Günlük ped kullanmak,
  • Kıyafetlerin çok dar olması,
  • Genital bölgeye uygulanan krem ve deodorantlar,

Cildin PH dengesini bozan temizleyici ürünler genital bölgenin dış kısmının kararmasına neden olarak gösterilmektedir. Ayrıca, genital bölgeye uygulanan lazer, ağda ya da tüy dökücü işlemler uygulamak renk değişimine neden olabilmektedir. O halde genital bölge beyazlatma nasıl olmaktadır?

Vajina Kararması Nasıl Beyazlar?

Genital bölge beyazlatma lazer teknolojisi yardımıyla uygulanmaktadır. Son yıllarda yapılan işlemlerin bir önceki yıllara göre daha başarılı olduğu görülmektedir. Lazer ile deri ısıtılarak, derinin soyulması sağlanır. Böylece kolajen sentezi arttırılmak hedeflenir ve derinin renk açılması sağlanır.

Yapılan lazer işlemi tek seans olarak uygulanmaktadır. Fakat bazı durumlarda hekimin karar vermesi takdirde 2 ya da 3 seans olarakta uygulanabilmektedir. Lazer işlemi çok kısa sürmektedir. İşlem sonrasında hemen normal hayata dönülür ve herhangi bir kısıtlama bulunmaz.

Vajinal Bölgeyi Beyazlatmak İçin Ne Yapmalı?

Genital bölge beyazlatma için genellikle lazer yöntemi kullanılmaktadır. Fakat kararma oluşmaması için öncelikle kıyafet seçiminize ve genital bölgenize yanlış kozmetik ürünleri kullanmayı bırakarak başlayabilirsiniz. Kalıcı bir renk açma işlemi için uzman bir hekim ile görüşerek, gerekli tedavi yöntemlerini uygulamak daha yararlı olacaktır.

Fucidin Krem Genital Bölge Kararması İçin Kullanılır Mı? Genital Bölge Beyazlatma

Doktorunuz tavsiye etmediği sürece Fucidin krem genital bölgede kullanılmamalıdır. Oldukça hassas olan vulva bu tarz kremlerin yanlış kullanılması nedeniyle hasar görebilir. Uzman görüşü ve tavsiyesi alınmadan kullanımı tavsiye edilmemektedir. Genital bölge beyazlatma işlemi için lazer yöntemini tercih edebilirsiniz.

Genital Bölge Beyazlatmak İçin Doğal Yöntemler Uygulamak Doğru Mu?

Genital bölge beyazlatma doğal yöntemler ile de mümkün olabilmektedir. Fakat her doğal yöntem yararlı olacak diye bir kural yoktur. Bu nedenle dikkatli olmak, uzman görüşü almak ve dozunda kullanmak çok önemlidir. Peki evde uygulayabileceğiniz doğal genital bölge beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Vajina Beyazlatma Evde Nasıl Yapılır?

Doğal yöntemlerle yapılan vajina beyazlatma işleminin güvenirli olup olmadığı bilimsel olarak henüz kanıtlanmamaıştır. Vulva oldukça hassas bir yapıda olduğu için alerjik reaksiyonlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Böylece cilt dokusunda hasarlar meydana gelebilmektedir. Eğer genital bölgenizdeki kararmalardan rahatsızsanız uzman bir hekim ile görüşüp tedavi yöntemlerini öğrenmek sizin ce cilt sağlığı için faydalı olacaktır.

 

Bikini bölgesi Beyazlatma Evde Çözüm Önerileri

Genital bölgede yaşanan kararmaları giderebilmek için öncelikle uzman bir hekim ile görüşmeniz gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda vardır. Peki evde uygulanabilecek genital bölge beyazlatma doğal yöntemlerinden bazıları ise şöyledir:

Aloe Vera Jel ve zerdaçal ikilisi evde kullanabileceğiniz en iyi cilt bakım yöntemlerinden biridir. Evde doğal yöntemlerle genital bölge beyazlatma için sık kullanılan bir yöntemdir. Aloe Vera bol miktarda antioksidan içermektedir. Bu nedenle de dünyanın en güvenilir cilt bakım yöntemi olarak adlandırılmaktadır.

Zerdeçal ve aloe vera bitkisi bir arada kullanıldığı zaman cilt için çok yararlı olmaktadır. Aloe veranın içerisindeki jeli çıkarıp bir kaba alın içerisine birazcık zerdeçal ekleyerek bir karışım elde edin. Vulvanın temiz olduğundan emin olun ve yaptığınız karışımı uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra karışımı yıkayın. Başta günte 3 kez uygulaması tavsiye edilir.

Karışımın işe yaradığını gördükçe kullanım sıklığını azaltmanız gerekmektedir. Bu karışımı uygularken cildinizde herhangi bir kesi, kızarıklık ya da herhangi bir olumsuz durum olmadığından emin olmanız gerekmektedir.

Genital bölge beyazlatma için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise limon Masajı olmaktadır.  Genital bölgenizde meydana gelen kararmaların üzerine birkaç damla limon sıkılır ve masaj yapılır. Sıkılan limon tamamen kuruduktan sonra su ile durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrarlayarak vajinada oluşan kararma azaltılabilir. Ancak genital bölgede yara, tahriş vs varsa bu işlemin uygulanması tavsiye edilememektedir.

Genital Bölge Beyazlatma Karbonat Yöntemi

Genital bölge beyazlatma karbonat maskesi ile de mümkün olduğu söylenmektedir. Yapımı kolay ve maliyesiz olan maskenin tarifi ise şöyledir:

Bir yemek kaşığı su ve karbonat kasenin içerisinde uygun kıvama gelene kadar karıştırılır. Genital bölgede oluşan kararmalara uygulanır ve 5-10 dakika beklettikten sonra ılık bir su yardımı ile durulayın. Cildi hassas ve tahriş olan kişilerin bu maskeyi uygulamaması gerekmektedir.

Genital Bölge Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Genital bölge kararma problemi yaşayanların en çok merak ettiği konulardan biri de genital bölge beyazlatma fiyatları olmaktadır. Fiyatlar kişilerin ihtiyaçları ve doktor muayenesine göre değişebilmektedir. Kararmanın yoğunluğuna göre seans sayısı artacağından işlem ücreti daha fazla olabilmektedir.

Vajina Beyazlatma Lazer Fiyatları Ne Kadar?

Lazer yöntemi ile genital bölgede yaşanan kararmaları gidermek, uygulanacak seans ve kararma yoğunluğuna göre farklı olmaktadır. Her hekimin uygulayacağı tarife farklı olmaktadır. Bu nedenle kesin bir fiyat vermek hatalı olacaktır. Bu nedenle tercih edeceğiniz hekim ile tüm ayrıntıları konuşarak bütçenize uygun bir tarife alabilir, kararmalardan kurtulabilirsiniz.

Genital Bölge Beyazlatma Yorumlar Nasıl Olmaktadır?

Elbetteki her kadın yaşadığı olumsuz durumu başkalarıda yaşamış mı diye merak eder. Bu nedenle de sosyal medya platformları aracılığı ile kendi yaşadıkları ile ilgili yorumları okur, araştırır ve kendine uygun çözüm yolu arar. Bir çok kadının kullanmakta olduğu platformlarda bu tarz başlıklar oldukça fazladır. Peki kadınlar kulübü kullanıcıları genital estetik işlemleri için ne diyor?

Genital Bölge Beyazlatma Kadınlar Kulübü Kullanıcı Yorumları Nasıl Olmaktadır?

Genital bölge beyazlatma ekşi sözlük, kadınlar kulübü gibi birçok platformda ele alınmaktadır. Aynı problemi yaşayan kişiler, bir araya gelerek yaşadıkları deneyimleri paylaşıp, fikir alışverişinde bulunabiliyor. İşte o platformlardan biride kadınlar kulübüdür. Platforma üye olan kadınlar yaşadıkları problemlerden lazer yöntemiyle ya da doğal yöntemler ile çözüm bulduklarını dile getirmekte.

Öncelikle yaşadığınız durumu çözebilmek için uzman olmayan kişilerin görüşlerini dikkate almamalı, kendi başınıza bir tedavi yöntemi belirlememeniz gerekmektedir. Doktorunuzun tavsiye ettiği yöntemler ile genital kararmalara çözüm bulmak cildiniz ve sağlığınız için çok faydalı olacaktır.