Göz Rengi Değiştirme Yöntemleri Nelerdir?

Göz Rengi Değişir Mi?

Göz rengi değiştirme, son dönemde sıklıkla tercih edilen veya istenen estetik değişimlerden biridir. İnsanlar, çok sayıda duyu organına ve dışarıdan görülebilen fiziksel özelliklere sahiptir. Bunlardan biri de gözdür. Her insanın göz yapısı, büyüklüğü ve rengi birbirinden farklıdır. Bu sebeple insanları birbirinden ayıran veya dışarıdan daha güzel görünmesini sağlayan en önemli özelliklerden biri de gözlerdir.

Göz rengi, her bireyin farklı tonlarda sahip olabileceği ayrıcalıklı fiziksel özelliklerden biridir. Kimi insanlar mavi, yeşil, ela renginde gözlere sahip olurken kimileri de siyah ve kahverengi gibi koyu tonlarda göz renklerine sahip olabilir. Ancak bazı durumlarda ve uygulanabilecek çeşitli yöntemler doğrultusunda, saç rengi değiştirir gibi göz rengini de değiştirebilmek mümkündür.

Günümüzde çok sayıda göz renklerini değiştirme yöntemleri hem doğal hem de profesyonel olacak şekilde mevcuttur. Bu yöntemler göz rengini değiştirmek isteyen ve farklı bir göz rengine sahip olmak isteyen bireyler tarafından tercih edilebilir.

Göz Rengi Nedir? Göz Rengi Değiştirmek Mümkün Mü?

Göz Rengi Değiştirme

Göz rengi, her kişinin genetik olarak sahip olabileceği bir fiziksel özelliktir. Çevremizi ve dünyadaki her şeyi görebilmemizi sağlayan gözler, en önemli duyu organlarımızdan biridir. Bununla birlikte bu duyu organlarımız renkleriyle de yüzümüzde estetik güzellik yaratabilmektedir.

Göz rengi, gözün içerisinde bulunan iris adındaki madde tarafından belirlenir. Göz bebeği içerisinde bulunan iris yani diğer bir adıyla pigmentler, göz renginin belirlenmesini sağlar. İrisler ve pigmentler yani kısaca göz rengi, birçok genetik faktör doğrultusunda doğuştan gelen fiziksel özelliklerden biridir. Pigment sayısı ne kadar fazla ise göz renginiz de o denli koyu olacaktır. Bu doğrultuda göz bebeği içerisinde bulunan pigment miktarının az olması durumunda gözler mavi, orta düzeyde olması durumunda yeşil tonları ve pigment sayısı yüksek ise gözler siyaha yakın renklerde olabilmektedir.

Göz renkleri doğuştan belirlenen fiziksel özelliklerden biri olduğu için bazı durumlarda bireyler göz renklerini değiştirmek isteyebilir. Uygulanabilecek çeşitli yöntemler ile hem kalıcı hem de geçici olarak göz renklerini değiştirmek mümkündür. Günümüzde sıklıkla tercih edilen çok sayıda göz rengi değiştirme yöntemi bulunmaktadır.

Göz Rengi Değiştirmek İçin Uygulanan Yöntemler

Göz rengini değiştirebilmek için uygulanmakta olan birçok yöntem vardır. Bunlar arasında doğal yollarla ya da ameliyatsız göz rengini değiştirebilmenin yöntemleri ve lazer uygulamaları gibi birçok seçenek vardır. Bu yöntemlerin her biri doktor kontrolleri eşliğinde uygulanmakta ve bu doğrultuda göz rengini değiştirmek mümkün olmaktadır. Göz rengi değiştirme yöntemleri ve uygulamaları genel olarak aşağıdaki gibidir;

  1. Kontakt Lensler ile Göz Rengi Değiştirme

Göz rengi değişikliği için günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerin başında kontakt lensler geliyor. Renkli kontakt lensler herhangi bir görme kaybı olmadığı durumlar da dahil olmak üzere kullanıldığında dışarıya istenen rengi kolaylıkla yansıtabiliyor. Bu sebeple günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.

Renkli kontakt lens kullanarak göz renklerini değiştirmek hem uygun fiyatlı hem de ek bir operasyona ihtiyaç duyulmadan yapılabildiği için de sıklıkla tercih ediliyor. Ancak bu yöntem ile kalıcı olarak farklı bir göz rengine sahip olmak mümkün değil. Lensleri taktığınız sürece göz renginiz istediğiniz renk tonuna sahip olabiliyor. Lensi çıkardığınız ve kullanmadığınız sürelerde ise gözünüzün asıl rengi meydana çıkıyor.

  1. Lazerle Göz Rengi Değiştirme

Ameliyatsız göz rengi değiştirme yöntemleri arasında lazer tedavisi yer alıyor. Lazerle göz rengi açtırma işlemi günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Bu yöntemde göz bebeğinin içerisinde bulunan iris yakılıyor ve bu sayede göz renginin tonu açılmış oluyor. Ancak bu yöntem ile tamamen farklı bir göz rengine sahip olabilmek mümkün değil. Bu yöntem daha çok açık tonlarda renklere sahip olmak isteyen bireyler tarafından tercih ediliyor.

  1. Ameliyat ile Göz Rengi Değiştirme

Ameliyat yönteminde göz bebeği içerisinde bulunan iris, yapay bir iris ile değiştiriliyor. Göze rengini veren irisin değişmesi durumunda göz farklı bir renge sahip olabiliyor. Ayrıca suni iris yöntemi ile gözlerin normalden çok daha farklı renklere sahip olması mümkün. Ameliyat ile göz rengi değiştirme yöntemi de kalıcı bir çözüm sunuyor.

Göz Rengi Değiştirme Fiyatları Ne Kadar?

Göz rengi değiştirme fiyatları, her hasta ve uygulanacak yöntemler doğrultusunda farklı miktarlarda belirleniyor. Bu sebeple net bir fiyat bilgisine sahip olmak için farklı bir göz rengine sahip olmak isteyen bireylerin ilk olarak muayene olması gerekiyor. Uygulanan muayenelerin ardından tercih edilen yöntemler doğrultusunda fiyatlar belirleniyor.

Bu aşamada kalıcı yöntemler arasında yer alan lazer ve ameliyat yöntemlerinde fiyatlar uzman doktorlar eşliğinde belirleniyor. Geçici bir yöntem olan kontakt lensler için fiyatlar ise kullanım ömürleri ve tercih edilen markalar doğrultusunda değişebiliyor.

 

 

Ameliyatsız Göz Rengi DeğiştirmeGöz Rengi DeğiştirmeKontakt Lens