Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir?

Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir? Alternatif Çözümler Nelerdir?

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir soruları yaz sıcaklarının bastırması ve tatil planları ile birlikte sıklıkla sorulur olmuştur. Yaz aylarının önemli bir problemi haline gelmiştir. Deniz ve kumsal eşliğinde güneşlenmeler sonrası yanıkları en aza indirmek için neler yapılabilir? Hangi kremleri çantanızdan eksik etmemelisiniz?

Güneş yanıklarının ilk tedavisi cildi rahatlatmak ve ağrıyı hafifletmekten geçmektedir. Bunun için öncelikle cilde soğuk kompres yapılmalıdır. Böylelikle cildiniz soğuyacaktır. Soğuyan yanmış bölgede oluşacak iltihaplanmaların ciddiyetinin önüne böylelikle geçmiş olacaksınız.

Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir? Güneş Yanığı için Krem Çeşitleri!

Aşırı derecede güneş altında bulunmaktan meydan gelen yanıklar acı ve görüntü nedeniyle insanların kabusu haline gelmiştir. Özellikle yaz aylarında güneş kremi kullanmadan dışarı çıkan kişilerin bu durumla karşılaşması kaçınılmazdır. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınları altında fazla kalındığında ciltte kızarıklık su toplaması yara gibi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

Güneş altında geçirilen keyifli zaman sonrası yanıkların belirtileri anında görülmemektedir. Güneş yanığı acısı ve tam belirtisi 24 ila 48 saatler arasında ortaya çıkmaktadır. Ve ne yazık ki güneş kremi ihmali de güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusunu tetikleyen bir eksikliktir. Güneş yanığına iyi gelen kremler eczane ve internet üzerinden de satışa sunulduğundan kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusundan önce soğuk kompres nasıl yapılır değinmekte fayda vardır;

  • Temiz bir bezi veya havluyu soğuk suda ıslatın, buzlu su da tercih edebilirsiniz.
  • Bez veya havluyu sıkarak suyundan arındırın yanık bölgeye zarif hareketlerle uygulayın,
  • Havluyu 15 – 20 dakika süre içerisinde yaranızda tutun, sonrasında 1’er dakika ara verin, işlemi birkaç kez tekrar edin.
  • İşlem sonrası cildi aloe vera bitkisi ile elde edilen aloe vera jeli veya nemlendirici ile nemlendirmeyi unutmayın. Sonrasında güneş yanığına hangi krem iyi gelir araştırabilirsiniz.

1 – Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir: Hematen Krem

Hematen krem ciltteki hasarlı bölgelerin tedavisinde kullanılan bir kremdir. Hematen güneş yanığına iyi gelir mi? Elbette ki iyi gelir. Ciltte meydana gelen birçok rahatsızlıkla birlikte güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorunuza Hematen cevabı doğru olacaktır. Krem içerisinde dekspantenol bulunmaktadır. Bu madde cildin nem dengesini koruyarak hasarı onarmaya yardımcı olmaktadır.

Hematen krem ile birlikte bazı kremlerde klorheksidin diasetat ve neomisin sülfat gibi bileşenler vardır. Bu bileşenlerin yer aldığı kremler güneş yarasının enfeksiyon riskini azaltmada oldukça etkilidir. Ayrıca oluşabilecek enfeksiyonların da önüne geçmektedir.

2 – Silverdin Güneş Yanığına İyi Gelir mi?

Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir

Silverdin güneş yanığı kremi olarak tercih edilen ürünlerden biridir. Güneş veya diğer sebepli yanıklar, cilt tahrişi veya enfeksiyon gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarında etkili bir kremdir. Normalde yanık kremi olarak bilinen krem iltihaplı bölgedeki bakterileri öldürür. Doktor gözetimi altındaki hastalara verilen kremin güneş yaralarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Güneş yanığı izi için krem arayan kişiler Silverdin krem hakkında da araştırma yapmaktadır. Yanık izini geçirip geçiremediğine dair araştırmalara devam etmektedir. Yanık ve yaralar üzerinde deneyen kişiler kremin yanık izlerinde de etkili olduğunu görmüştür.

3 – Yüzdeki Güneş Yanığına Ne İyi Gelir: Bepanthen Krem

Senelerdir güvenle kullanılan bir krem olan Bepanthen farklı durumlara özel formülleriyle tercih edilenler arasındadır. Güneş yanığına hangi krem iyi gelir dendiğinde ilk akla gelen kremlerden biridir. Güneş yanığı tedavisinde cildi nemlendirmek oldukça önemlidir. Nemlendirme görevini başarıyla yerine getiren Bepanthen krem cildi rahatlatarak iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Cildin doğal bariyerini de güçlendirir.

4 – Anestol Pomad Kremi ile Kaşıntı ve Kızarıklığın Önüne Geçin!

Ciltte meydana gelen ağrı, kaşıntı, yanma, sızlama gibi semptomları hafifletmek amaçlı kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan maddeler ağrı kesici ve lokal anestezi özelliği taşımaktadır. Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorularıyla karşı karşıyaysanız Bepanthen krem ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Yanık acısını oldukça hafiflettiğini göreceksiniz.

Anestol Pomad kremi sadece güneş yanığı için uygun değildir. Güneş yanığı tedavisine uygun ilaçlar ağrı kesiciler ve anti-inflamatuar kremlerdir. Bununla birlikte Aloe vera gibi nemlendirici kremler de bu kategoriye girmektedir. Güneş yanığı ile maruz kalındığında ilk seçenek bahsi geçen ilaç değil, doktor tavsiyesine uygun bir krem olmalıdır.

5 – Contractubex  Jel Krem ile Cildinizi Onarın!

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusuna bir seçenek de Contractubex jel kremdir. İçerisinde Heparin ve Allantoin gibi iki önemli bileşen bulunur. Bu bileşenler sayesinde dokuların tamirinde büyük ölçüde etkili bir kremdir. Ayrıca hasarların onarımıyla birlikte önceden oluşmuş lekelerin tedavisinde de başarısı gözle görülür şekildedir.

6 – Advanten Kremin Güneş Lekeleri Üzerinde Etkisine Şahit Olun!

Leke, kızarıklık ve yanık tedavisinde kullanılan bir kremdir. Mutlaka doktor gözetimi altında kullanılması gereken bir ürün olduğunun altı çizilmiştir. Nedeni içerisinde bulunan kortizondur. Kortizon maddesi cildin yenilenmesini sağlamaktadır. Bu sebeple yanıklar üzerinde etkisi büyüktür. Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorunuza Advanten krem cevabını aldıysanız kesinlikle doktorunuza danışmadan kullanmaya başlamayınız.

Güneş Yanığı Nasıl Beyazlatılır? Güneş Yanığı Üzerinde Etkili Yöntemler!

Yaz mevsiminin gelmesi güneşin tadını çıkarma zamanı geldiğinin habercisidir. Ancak güneşin pek çok faydası olduğu kadar fazlası da zarardır. Aşırı güneş ışınlarına maruz kalmak güneş yanıklarını da beraberinde getirmektedir. Güneş yanığı sonrası iyileşme süreci sebebiyle cilt hemen beyazlamaz. Fakat güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorularına yanıt bulmanız mümkün olacaktır.

Güneş yanığına maruz kaldığınızda pratik ve doğal çözümlerle ilk müdahaleyi yapabilirsiniz;

Soğuk Kompres Yapın Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorusu öncesi yanan yüzeye soğuk kompres yapmak ilk adımınız olmalıdır. Böylelikle cilt soğuyacak ve acı hafifleyecektir.
Aloe Vera İçerikli Nemlendiriciler Kullanın Antienflamatuar özelliğe sahip Aloe vera yanık bölgenin iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
Yanığa Elma Sirkesi Uygulayın İltihap giderici özelliğe sahip olan elma sirkesi alternatif olarak kullanılabilir. Hassasiyetinizin olup olmadığını test etmek için önce teninizin küçük bir bölümünde test etmeyi unutmayınız.
Yanığa Yoğurt Sürün Güneş yanığına hangi krem iyi gelir sorularınıza yanıt bulamadığınız takdirde ilk iltihabı gidermek için yoğurt kullanabilirsiniz. Yoğurt yanığın verdiği acıyı da azaltacaktır.
Bol Su Tüketin Güneş yanıkları nedeniyle sıvı kaybı yaşanmaktadır. Cildinizin kurumaması ve kaybettiğiniz su kaybını tamamlamak için bol bol su tüketmeyi unutmayınız.
Yanan Yüzeyi Kaşımayın, Oynamayın Cildin iyileşme sürecinde kaşıntı ve döküntüler meydana gelebilir. Bu durum normaldir. Cilt kendini yenilemeye başlamıştır. Bu durumlarda cilde dokunulmamalı ve kaşınmamalıdır. Cilt rengi normale dönene kadar beklenmelidir.
Acıyı Salatalık ile Yatıştırın Yanığın acısını hafifletmekte kullanılmaktadır. Güneş yanığına hangi krem iyi gelir derseniz alternatif yöntem olarak aloe vera ve salatalık püresi karışımı denilebilir.
Bol ve Pamuklu Kıyafetleri Tercih Edin Güneş yanığı iyileşirken yaranın nefes alması için dar kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca çok ince kıyafetlerde güneş ısısını yaraya geçirecektir.