Genital Gençleştirme Nedir?

Vajinal Gençleştirme ve Daraltma Yöntemleri Nelerdir?

Genital gençleştirme, yaşla yapısı ve görünümü değişen vajinayı eski haline getirmek için yapılan işlemlere denmektedir. Bu tip şikayetler kadın yaşamını ve psikolojisini olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle de bu tür şikayetleri olan kadınlar sorunun giderilmesi için arayışlara girmektedir. Vajinal gençleştirme ve daraltma için bir çok tıbbi yöntem bulunmaktadır.

Günümüzde estetik işlemler artık yaşamın bir parçası haline geldi. Bundan ötürüdür ki kişiler cinsel hayatlarının daha iyi olması ya da bedeninin konforunu arttırmak adına vajinal estetik operasyonlar yaptırabiliyorlar. Bu nedenle de “ vajinal gençleştirme nedir ” gibi konular merak ediliyor. Peki, genital gençleştirme nasıl yapılır yöntemleri nelerdir?

Vajinal Rejuvenasyon Nedir? Genital Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Genital Gençleştirme

Vajinal rejüvenasyon terimi son dönemlerde sıklıkla duyulmaya başlandı. Rejüvenasyon terimi “ Vajinal yenileme ” veya “ vajinal gençleştirme ” ile aynı anlamda kullanılmaktadır. Aslında vajinayı eski formuna geri getirebilmek için yapılan tüm uygulamalara denmektedir.

Vajinal daraltma ile hem görünümün değişmesi hemde ilişki duyarlılığı ve alınan hazzın da arttığı bilinmektedir. Tüm bu işlemler içinde en çok uygulananlar ise cerrahi vajina daraltma (vajinoplasti) ve lazerle vajinal rejüvenasyon (LVR) genital gençleştirme yöntemleri olmaktadır.

Vajinal Sıkılık Nasıl Anlaşılır? İdeal Vajina Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

İnsan bedeni, birbirinden farklıdır. Bu nedenle de vajina şekli ve boyutları farklılık göstermektedir. Hekimlerin yaptığı açıklamalara göre bir vajinanın uzunluğu ölçüm yerine göre değişiklik gösterebilir. Yani vajina girişinden rahim ağzı ucuna kadar olan ölçümler ortalama 9,6 cm’dir. Fakat yapılan ölçümler vajinanın girişinden rahim ağzının başlangıcına doğru yapılırsa ortalama olarak 12 cm olmaktadır.

Normal bir vajina uzunluğu 9-10 cm olarak kabul edilmektedir. Çünkü rahim ağzı başlangıcı ilişkide zevk alınmasını etkilememektedir. Buda demek oluyor ki bir erkeğin penisi 9,6 cm olması ilişkide kadının tatmin olması için yeterlidir. Erkekler bir kadının vajinasının uzun veya kısa olduğunu cinsel ilişki sırasında anlayamadığını hatırlatmakta fayda vardır. Peki, ideal vajina sıklığı nasıldır?

Vajina Sıkılığı İçin Ne Yapmalı? Lazer İle Vajina Daraltma Nasıl Yapılmaktadır?

Vajinanın geniş veya dar olması değişkenlik göstermektedir. Bunun nedeni vajinanın esnek bir dokuya sahip olmasından kaynaklıdır. Vajinadan içeri giren cismin (penis, tampon, parmak,) boyutuna göre vajina genişleyebilmektedir. Ayrıca cinsel ilişki sırasında zevk hormonlarının artması ile birlikte vajinanın kan akımı artar, böylece vajina ıslanır, uzar ve genişler.

Kadınlarda pelvik taban kasları ne kadar güçlü ise vajina o kadar dar zayıf ise o kadar geniş olur. Bu durumu ortadan kaldırmak için Kegel egzersizleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bunun dışında hemen hemen her spor özellikle de pilates ve yoga da genital gençleştirme için yardımcı olmaktadır.

Son dönemlerde lazer yöntemi ile genital gençleştirme işlemi sıklıkla tercih edilir oldu. Herhangi bir cerrahi kesi ya da dikiş kullanılmadan yapılan bu işlemin riskleri son derece azdır. İşlemler anestezi gerektirmeden ağrısız ve acısız olmaktadır.

Lazer yöntemi ile vajina daraltma işlemi şu şekilde uygulanmaktadır: Vajina içerisine bir prob yardımı ile uygulanan lazer ışınları yaklaşık olarak 3 mm derinliğe kadar dokular ısıtılır. Bağ dokusu içerisinde bulunan kollajen ve fibroblastların aktif hale getirilmesi ile bağ doku güçlendirilir ve sıkılaştırılır.

Genital Bölge Nasıl Sıkılaşır?

Genital gençleştirme işlemi ile vajina daraltma düşünen kadınlar, genital bölgeninde nasıl sıkılaştığını merak ediyorlar. Sıkılaşma işlemi cerrahi operasyonlar ile olabileceği gibi dış dudaklara yapılan dolgu veya genital PRP ve lazer işlemi ile de sıkılaştırma yapılmaktadır. Genital gençleştirme estetik ve lazer merkezi gibi kurumlarda alanında uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Lazerle Vajina Daraltma Yan Etkileri Nelerdir?

Genital gençleştirme için vajinal lazer yöntemini tercih eden hastalar işlem sonrası herhangi bir yan etki olup olmayacağını da merak etmektedirler. Cerrahi operasyonlar göre riski yok denecek kadar azdır. Yapılacak olan işlemler aneztezi gerektirmeden yapıldığı için hasta açısından rahat bir süreç olmaktadır. Böylece işlem ağrısız ve acısız bir şekilde tamamlanarak hastanın konforu sağlanmaktadır.

Vajina Daraltma Yaptıranların Yorumları Nelerdir?

Genital gençleştirme yaptıran kişilerin yorumları ise kişiden kişiye göre değiştirmektedir. İşlem sonrası memnun olan hasta sayısı çok olduğu gibi yeterli verimi alamayan hastalarda bulunmaktadır. Bu durumların tamamen kişinin anatomik yapısına bağlı olduğunu hatırlatmakta fayda vardır. Fakat iyi bir hekim ile süreci düzgün planlamanız operasyon sonrası oluşabilecek riskleri en aza indirmektedir.

Genital Estetik Devlet Karşılıyor Mu? Genital Gençleştirme SGK Kapsamında Mı?

Vajina estetiği, vajinoplasti, labioplasti, G shot gibi adlandırılan operasyonlar SGK tarafından karşılanmamaktadır. Kürtaj fiyatları ve işlemleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Vajinal işlemler estetik operasyon sınıfına girmektedir.  Eğer özel sağlık sigortanız var ise poliçe kapsamında ücretin karşılanabileceği bilinmektedir.

Erkekler Vajinada Neye Dikkat Eder?

Genital gençleştirme işlemi yaptırmak isteyen kadınlar kendi görünümlerinin daha iyi olmasını isterler. Fakat işlemi yaptırmalarında ki en büyük etkenlerden biride partnerleri olabilmektedir. Dar ve sıkı olan vajina penisi daha sıkı kavrayacağından erkeğe daha fazla haz verebilmektedir. Bu bağlamda erkekler vajinanın temiz ve hijyenik olmasının dışında dar ve sıkı olmasına da dikkat ettiği söylenebilir.

Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler?

İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında herhangi bir bağ bulunmamaktadır. Vajina, ilişki ile genişlememektedir. Kadınların pelvik taban kasları ve bağ dokusu ne kadar zayıflarsa vajina da o kadar genişler.

Evde Vajina Daraltma Yöntemi Nelerdir?

Genital gençleştirme ameliyatı nasıl yapılır “ merak edildiği gibi “ vajinal gençleştirme işlemi evde nasıl yapılır “ gibi sorularda merak edilmekte. Peki genital gençleştirme ya da vajinal daraltma evde yapılabilir mi? Bu soruya evet cevabını vermek doğru olacaktır. Evde yapabileceğiniz egzersizler ile vajina gençleştirme yapılabilmektedir.

Doğal Yollarla Vajina Nasıl Daraltılır? Genital Gençleştirme Doğal Yöntemler Nelerdir?

Kadınların vajinasının dar veya geniş olması tamamen pelvik taban kaslarına bağlıdır. Bu kaslar ne kadar güçlüyse vajina o kadar dar olmaktadır. Eğer kaslarınız zayıfsa vajinanız genişler. Bu nedenle evde Kegel egzersizleri yaparak pelvik kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Ayrıca spor yapmakta kaslarınızın güçlenmesine katkıda bulunacaktır. Özellikle pilates ve yoga yapmak genital gençleştirme yöntemleri olarak sayılabilmektedir.

Genital GençleştirmeLazer İle Vajinal DaraltmaVajina Daraltma