10 Farklı İlham Veren İnsanlar ve Şaşırtan Hikayeleri!

İlham Veren İnsanlar Hayatınızı Değiştirecek!

İlham veren insanlar, yaşadıkları hayat hikayeleri ile sizi şaşkına çevirecek! İşte günümüzde en popüler olup başarıları elde etmiş o ilham veren insanlar!

Başarı hikayeleri insanlara ilham vermeleri açısından büyük önem taşır. Çünkü insanlar her ne kadar bazen bir şeyleri değiştirmek isteseler de ilk adım için motive edici bir kıvılcım gerekebilir. Gerçekten alınmış olan başarı hikayeleri insanlar üzerinde olumlu etkiler yapar. İnsanlar başarılı yaşam hikayelerini dinleyerek bundan ilham alırlar. Bu sayede kendilerine başarılı bir yol çizmeleri daha kolay olur.

Başarı hikayelerinden kendilerine rol model edinen insanlar bu şekilde daha kolay bir şekilde motive olabilirler. İnsanların kendi hayatları ile ilgili fırsat yaratması daha kolay olur. İnsanlar kendi fırsatını yarattıkları için imkansızlık durumlarından kurtulmak için bir amaçları oluyor. Başarı hikayeleri kendi yaşamları için ilham arayışında olanlar için oldukça iyi bir ilham oluyor.

İlham Veren İnsanlar Şaşırtan Hayat Hikayeleriyle Sizlerle!

İlham veren insanlar, hayatları boyunca her zaman şanslı olmayabiliyor. Tam tersine hayatlarında birçok başarısızlık sonrası başarı onlara geliyor.

Bu bazen uzun süreli bir çalışmayla bazen ise tamamen tesadüfi durumlar neticesinde gerçekleşiyor. Eğer siz de ilham veren insanlar arıyorsanız bu liste tam size göre!

1- Game Of Thrones Dizisi ile Ünlenen Peter Dinklage’ın Başarı Hikayesi

İlham veren insanlar listesindeki ilk isim Peter Dinklage, Game of Thrones dizisinde dışlanmış bir çocukluk geçirmiş olan Tyrion Lannister karakterine can vermişti. Oldukça ilgi çeken bu karakter kadar Peter Dinklage’ın da oldukça ilgi çekici bir başarı hikayesi bulunuyor.

Dinklage hayatını değiştirmek istediğinde 29 yaşındaydı. Bilgi işlem ile ilgili bir departmanda çalışan Dinklage işinden pek hazzetmiyordu. Ancak işini bırakmak için de bir cesareti yoktu. Peter Dinklage bir röportajında 10 yıl boyunca ısıtması olmayan bir evde yaşadığından ve 6 yıl boyunca hiç sevmediği bir işte çalıştığından bahsediyor.

Peter Dinklage aktörlüğe çok büyük ilgi duyuyordu. Bu nedenle maddi ve manevi zorlukları göze alarak işinden ayrılmaya karar verdi. Dinklage’ın ilk aktörlük deneyimi Imperfect Love isimli oyunda düşük bütçeli bir tiyatro işi olmuştur. Sonrasında titiz çalışmaları ile çeşitli dizi ve filmlerde oynamaya başladı. Şimdilerde oldukça tanınan başarılı aktörlerden biri.

2- Kitap Satıcılığından Dünya’nın Zengini Olmaya Uzanan Bir Hayat: Jeff Bezos

Jeff Bezos belkide çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir isim. Ancak kısaca tanıtmak gerekirse kendisi günümüzde pek çok kişinin alışveriş yaptığı e-ticaret sitelerinden biri olan Amazon.com kurucusu ve CEO’su.

Bezos liseyi başarılı bir şekilde bitirmesinin ardından İntel’den gelen iş teklifini reddetmiş ve ilk girişimi olan Fitel’i kurmuştur. Fakat bu girişimi başarısızlıkla sonlanmıştır. Sonrasında D. E. Shaw isimli bir fonda çalışmaya başlamıştır. Burada çalıştığı 4 yıllık sürede müdür yardımcılığına kadar yükselmiştir.

1994 yılında internetin %2300 büyüdüğünü öğrenen Bezos bu fırsattan yararlanmak için çalışmalarına başladı. İnternetten satmak için 20 tane ürün buldu. Sonrasında internetten satmak için en iyi ürünlerin kitap olduğuna karar verdi. Bunun ardından işinden istifa ederek Amazon.com’u kurdu.

İlham Veren İnsanlar

3- Fields Madalyasını Kazanan İlk ve Tek Kadın Matematikçi Maryam Mirzakhani

İlham veren insanlar arasındaki Maryam Mirzakhani 3 Mayıs 1977 yılında İran’da doğmuştur. Maryam matematiğin Nobel’i olarak isimlendirilen Fields madalyasını alan ilk kadın matematikçi olmuştur. Maryam 40 yaşında hayata veda etmiş olsa da kısa yaşamına pek çok başarı sığdırmayı başarmıştır.

Matematiğe bir tutku ile bağlı olan Maryam Mirzakhani üniversiteyi Tahran’da okumuştur. Sonrasında Amerika’ya yerleşmiş ve Harvard Üniversitesinde doktora yapmıştır. 2008 yılında ise Stanford Üniversitesinde profesör olmuştur.

Mirzakhani 2014 yılında matematiğin Nobel’i olarak isimlendirilen Fields madalyasını almıştır. Bunun yanında Maryam Mirzakhani bu madalyayı alan ilk kadın olma özelliğine sahiptir. Maryam İran asıllı olması ve Fields ödülünü alması nedeniyle pek çok tabuyu da yıkmıştır.

4- Jim Carrey Zorlukların Üstesinden Gelmek İçin Her Zaman Mizah Yeteneğini Kullandı

Jim Carrey dünya çapında tanınan aktörlerden biri.  Altın Küre ödülü almış olan başarılı aktör çocukluk ve gençlik dönemlerinde oldukça yoksuldu. Jim Carrey uzun bir süre ailesi ile bir minibüste yaşamak zorunda kalmıştır. Bunun yanında okulu bırakmak zorunda kalan Carrey küçük yaşlarda çalışmaya başlayarak ailesine baktı. O dönemlerin üstesinden gelmek için ise her zaman mizah anlayışını kullanmıştır.

Oyunculuk dünyasında bu yüzden en iyi ilham veren insanlar arasında Jim Carrey bizim için kesin olarak yerini alıyor.

5- Steve Jobs’un Başarılarla Dolu Yaşam Hikayesi

İlham veren insanlar arasında elbette Steve Jobs da yer alıyor! Steve Jobs bir aile tarafından evlat edinilerek büyütülmüştür. Oldukça zeki olan Jobs eğitim hayatında pek de başarılı olamadı. Üniversiteyi yarıda bırakan Steve Jobs yakın arkadaşı Wozniak ile Apple isimli bir bilgisayar üretti. Sonrasında arka arkaya üretimler gerçekleştiren Steve Jobs milyoner olmayı başardı.

Ancak çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle Stece Jobs şirketten kovuldu. Ardından bir animasyon stüdyosu alarak NeXT ile yoluna devam etmeyi başardı. Sonrasında ise bugün bir dev olmayı başarmış olan Apple’ın başına geçti.

6- Amerika’nın En Zengin ve Önemli Kadınlarından Oprah Winfrey

Oprah oldukça fakir bir ailede dünyaya gelmiştir. Oprah, 14 yalında hem annelik duygusunu hem de evlat acısını yaşadı. Henüz 9 yaşındayken amcasının tacizlerine maruz kaldı. Bu zorluklara rağmen Oprah Winfrey liseyi derece ile bitirmeyi başarmıştır. 19 yaşındayken televizyon ile tanışan Oprah’a bu süreden sonra başarı kapıları da açılmış oldu.

7- Google’un Başarılı CEO’su Sundar Pichai

Sundar Pichai Hindistan’da iki odalı bir evde doğmuştur. Sayılarla arası iyi olduğu için mühendislik bölümünü kazandı. Stanford Üniversitesine burs kazanan Sundar Pichai ne yazık ki eğitimini tamamlayamamıştır. Sonrasında Pensilvanya Üniversitesinde MBA eğitimi alarak kendini Google’a yönlendiren kariyerine ilk adımı atmış oldu.

İlginizi Çekebilir: Google Form Nedir Ne İşe Yarar? 5 Farklı Google Form Avantajı 

8- Başarısızlıklarından Ders Çıkaran Bill Gates

Bill Gates tüm zamanların en iyi ilham veren insanlar arasında ve  en zengini unvanına sahip kişiç Traf-O-Data’yı kuran Bill Gates tarihin en büyük başarısızlıklarından birine imza attı. Ancak yaşadığı başarısızlıklar onu durdurmadı. Bilgisayara olan tutkusu nedeniyle Microsoft’u kurdu. Gates, her evde bir bilgisayar vizyonu ile çalışmalarını sürdürdü. Günümüzde oldukça başarılı olan Bill Gates hedeflerine ulaşmak için her zaman çaba gösterdi.

9- WhatsApp’ı Kuran Adam Jan Koum

Jon Koum 1992 yılında annesi ve büyükannesi ile henüz 16 yaşındayken Kaliforniya’ya göç etmiştir. Bu zamanlarda dışarıdan gelen yardımlar ile yaşamını sürdürdü. Jan Koum Yahoo’da çalışmaya başlamadan önce pek çok farklı işte çalışmıştır. Koum 2009 yılında WhatsApp’ı kurmuş ve 2014 yılında bu girişimini 19 milyar dolara Facebook’a satmıştır.

10- İlham Veren İnsanlar| Başarısızlıklar Karşısında Asla İnancını Yitirmeyen Jack Ma

Jack Ma üniversite sınavına girmeden 3 defa başarısızlık yaşamıştır. Jack Ma, KFC dahil pek çok küçük işte çalışmıştır. Harvard Business okulundan 10 defa geri çevrilen Jack MA bir rekora imza atmıştır. Jack Ma, 1995 yılında ABD’ye yapmış olduğu gezide internet ile yakından ilgilenmeye başlamıştır. 20.000 dolar parası ile Çinli şirketler için web sitesi tanıtımı yapan Jack Ma 4 yıl sonrasında Alibaba isimli e-ticaret sitesini kurmuştur. Günümüzde dünyanın milyon dolarlık bir sitenin kurucusu olarak bulunuyor.  E bu da doğal olarak ilham veren başarı ve aynı zamanda hayat hikayesi olarak yer edinmesini sağlıyor.

 

 

ilham veren başarı hikayeleriilham veren hayat hikayeleriilham veren insanilham veren insanlar