10 Adımda Makyaj Bazı Nasıl Kullanilir Ne İşe Yarar?

Tüm Detaylarıyla Makyaj Bazı Nasıl Kullanilir?

Makyaj bazı nasıl kullanilir öğrenmenin tam zamanı! Makyajların olmazsa olmazı haline gelen bazlar, makyajın gün içinde daha düzgün durmasını ve yağlanmamasını sağlamaktadır. Böylelikle makyaj bazı cildin daha güzel görünmesine imkan sunar.

Daha aydınlık canlı ve sağlıklı bir cilt için makyaj bazı nasıl kullanilir? Makyaj bazı seçerek, cildin daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca doğru bir baz ile ciltteki ton farklılıkların giderilmesini de sağlayabilirsiniz. Gün içinde daha aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki, adını sıklıkla duyuran makyaj bazı nedir ve nasıl kullanılmalıdır? İşte detaylar!

Makyaj Bazı Nedir Nasıl Kullanılır?

 

Makyaj bazı nedir, makyaj bazı nasıl kullanilir? Bu baz makyaja başlamadan önce kullanılmaktadır. Daha net bir ifadeyle makyaj için güzel bir zemin hazırlamaktadır. Aynı zamanda doğru kullanıldığında fondöten, kapatıcı gibi ten ürünlerinin daha iyi bir şekilde cilde adapte olmasını ve oturmasına yardımcı olur.

Özenli ve güzel bir makyaj için makyaj bazı nasıl kullanilir? Makyaj bazları ciltte oluşan siyah nokta, leke ve gözenek gibi sorunların gizlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca ten ürünlerinin homojen bir şekilde cilde yayılmasında da etkilidirler. Özenli bir makyaj yapmak isteyen kişiler, bu bazları ciltlerine uygulayarak ürünlerin cilt ile bütünleşmesini sağlamaktadır.

1 – Makyaj Bazı Nasıl Kullanilir?

Makyaj bazı nasıl kullanılır belki de en merak edilen detaylardan bir tanesidir. Makyaj bazlarını uygulamadan önce mutlaka cildin temiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Daha sonra ise bu baz cilde dairesel hareketlerle yedirilmelidir. Makyaj fırçası ve sünger gibi aparatlar ile sürülebilir. Özellikle cilde ince bir tabaka şeklinde sürülmesine de dikkat edilmesi uygundur.

2 – Sabitleyici Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj sabitleyici baz çeşitleri özellikle yağlanan ciltler için makyaj öncesi kullanımda idealdir. Çünkü bu ürünler cildin yağlanmasının önüne geçmektedir. Genellikle yağlı bölgelere uygulanmaktadır. Göz kenarı, dudak kenarı veya alın gibi yağlanma oranı yüksek bölgelere makyaj öncesi uygulanması daha uygundur.

3 – Aydınlatıcı Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj Bazı Nasıl Kullanilir

Sabitleyici bazın aksine cildin kuru ve mat görünen yerlerine aydınlatıcı makyaj bazı kullanılmalıdır. Eğer kuru bir cildiniz varsa, bu bazı cildin her yerine uygulayabilirsiniz. Makyaj öncesi ciltte kuru gördüğünüz her alana bu bazı uygulayarak daha aydınlık ve fresh bir görünüm elde edebilirsiniz.

4 – Makyaj Bazı Ne Zaman Sürülür?

Makyaja başlamadan önce kullanılması gereken makyaj bazı, pürüzsüz bir görünüm elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Yüze ayriyeten bir nemlendirici uygulanacaksa, makyaj bazının nemlendiriciden sonra uygulanması ya da nemlendirici yerine uygulanması gerekir.

5 – Makyaj Bazı Nereye Sürülür?

Makyaj bazı nasıl sürülür ve hangi sırayla sürülmelidir?Doğru bir şekilde yapılan makyaj daha düzgün bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Makyaj bazı ile iyi bir zemin elde etmek için öncelikle yapmanız gereken adımlar şu şekildedir;

  • Cilt tipine göre seçilen makyaj bazı yanaklardan başlayarak elmacık kemiklerine doğru sürülmelidir.
  • Daha sonra çene ve alın bölgesine uygulanmalıdır.
  • Son olarak ise buruna sürülerek makyaj bazı sürme işlemi tamamlanmalıdır.

6 – Makyaj Bazı Göz Altına Sürülür mü?

 

Genellikle far bazları göz kapağına sürülmek üzere tasarlanmıştır. Göz altlarına bu bazların uygulanması doğru olmamaktadır. Çünkü göz altları daha hassas ve ince bir yapıya sahiptir.

7 – Makyaj Bazı Nemlendiriciden Önce mi Sürülür?

Makyaj bazının nemlendiriciden sonra uygulanması daha doğru bir uygulama olmaktadır. İlla bir nemlendirici kullanılması gerekiyorsa, makyaj bazından hemen önce uygulamak daha doğrudur. Ancak nemlendirici olarak da doğru bir makyaj bazı kullanabilirsiniz.

8 – Makyaj Bazı Güneş Kreminden Önce mi Sürülür?

 

Tıpkı nemlendiricide olduğu gibi güneş kreminden sonra makyaj bazı kullanmak doğrudur. Güneş kremi fondöten ve makyaj bazı yerine geçebilir. Doğru bir tercih yapmanız bu açıdan oldukça önemlidir

9 – Makyaj Bazı Ne İçin Kullanılır?

Makyaj bazı faydaları cilt açısından oldukça fazladır. Bu ürünlerin kullanılmasındaki ilk amaç cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlamaktır. Ancak ten makyajının önemli bir kısmını içeren makyaj bazlarının cilde faydaları saymakla bitmemektedir. İşte o faydalar;

  • Cildi dışarıdan gelecek etkenlere karşı korur.
  • Makyajsız ancak daha pürüzsüz bir cilt isteyenler için de ideal bir tercihtir.
  • Daha canlı ve yumuşak bir cilt görünümü sağlar.
  • Cilt tonunu eşitleyici özelliğe sahiptir.
  • Cilt kuruysa nem verir. Yağlı ciltte ise fazla sebunu alır.
  • Kalitesiz kullanılan makyaj ürünlerinin yan etkilerine karşı teni korur.
  • Makyajın ciddi daha uzun süre kalmasını sağlar. Bu ürünlerin sabitleyici özelliği vardır.

10 – Evde Makyaj Bazı Yerine Ne Kullanılabilir?

 

Makyaj bazı biten veya almakta güçlük çeken kişiler için evde tercih edilecek alternatifler bulunmaktadır. Özellikle aloe vera jeli ve limon cilde makyaj bazı etkisi vermektedir. Ya da kaliteli bir nemlendirici krem makyaj bazı ihtiyacınızı karşılayabilir.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanilir: Kuru Ciltler İçin Makyaj Bazı Önerileri!

 

Kuru ciltlerde makyaj bazı nasıl kullanilir? Nemlendirici ve aydınlatıcı özelliğe sahip olan makyaj bazları kuru ciltler için idealdir. Bu ürünler cilde ekstra bir nem sunmaktadır. Ayrıca fondöten için pürüzsüz bir görünüm oluşturmaktadır.

Piyasada çok sayıda makyaj bazı markası bulunmaktadır. Genellikle kuru ciltler için şu makyaj bazları önerilmektedir;

Makyaj Bazı Markaları Kullanımı
Lykd makyaj bazı nasıl kullanılır Mat bitişli bir üründür. Genellikle yağlı ciltler için ideal olsa da cildi kurutmaması ve nem dengesini sağlaması yönüyle tercih edilmektedir. Kuru cilde sahip olanlar makyaj öncesi kullanabilir.
Flormar makyaj bazı nasıl kullanılır Antioksidan özelliğine sahip olan Flormar makyaj bazı; cildi erken yaşlanma belirtilerine karşı korumaktadır. Bu üründe yeşil çay ve akai meyvesi ekstreleri bulunur. Makyaj öncesi uygulanmaktadır.
Gabrini makyaj bazı nasıl kullanılır Kuruyan ve çatlayan bir cilde sahipseniz, bu ürün sabitleyici özelliği ile hoş bir görüntü elde etmenizi sağlar. Makyaj öncesi kullanarak yaptığınız makyajın kalıcılığını 24 saat boyunca koruma imkanı elde edebilirsiniz.
Farmasi makyaj bazı nasıl kullanılır Farmasi’nin ışıltılı makyaj bazı fondöten uygulaması için pürüzsüz bir görünüm oluşturmaktadır. Ayrıca bu ürün tek başına da kullanılabilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Makyaj bazı nasıl kullanilir? Cildin daha güzel ve hoş bir şekilde görünmesi olanak sunan bu bazların kullanımına ilişkin çeşitli detaylar bulunmaktadır. İşte bu konudaki en sık sorulan sorular;

1 – Makyaj Bazı Hangi Aşamada Sürülür?

Makyaj bazı kullanımı makyajdan hemen önce yapılmalıdır. Bu ürün cilde makyajının daha pürüzsüz bir şekilde oturmasını sağlar. Cilt bakımı ve güneş kremi gibi uygulamalar sonrasında makyaj bazını uygulamalısınız.

2 – Makyaj Bazı Yüze Nasıl Uygulanır?

Makyaj bazlarının yüze uygulanma şekli şu şekildedir; öncelikle yanaklardan başlayarak elmacık kemiklerine sürülmelidir. Daha sonra alın, çene ve burun sıralaması yapılmalıdır. Cilt tipine göre makyaj bazı seçimi ve uygulaması uzun süre kalıcı makyaj için önemlidir.

3 – Önce Baz mı Sürülür Krem mi?

Öncelikle nemlendirici krem sürülmesi ve daha sonra makyaj bazı uygulaması doğrudur. İster nemlendirici ister güneş kremi kullanın, makyaj bazını bu ürünlerden sonra kullanmalısınız.

4 – Makyaj Bazı Makyaj Yapmadan da Kullanılır mı?

Evet. Birbirinden farklı özelliklere sahip makyaj bazlarının tek başına kullanılması mümkündür. Özellikle ışıltılı ve aydınlatıcı özelliğe sahip olan makyaj bazları, ekstra bir makyaj ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.