Simur Digital ile Web Sitenizin Görünürlüğünü Artırın!

Simur Digital, İnternet Dünyasında Var Olmanızı Sağlar!

Kısaltması SEO olan Search Engine Optimization kelimeleri Türkçe’de arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Web sitelerinin SERP olarak da bilinen arama motorlarında gerçekleşen organik arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar alması amacıyla gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar bütünü SEO olarak adlandırılır.

Atalay Sıdar tarafından kurulduğu günden bu yana sektöründe önemli işlere imza atan Simur Digital SEO hizmeti konusundaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Her iş ortağı için özelleştirilmiş SEO stratejileri belirleyerek, profesyonel bir SEO hizmeti uygulayan Simur Digital bu sayede iş ortaklarının web sitelerine arama motoru sonuçlarında üst sıralara giden yolu garantilemektedir.

Arama Sonuçları Pek Çok Farklı Kritere Göre Listelenir

Google arama motoru algoritmaları çok sık bir şekilde güncellenmekte ve arama motoru sonuçlarında üst sıralarda listelenmek için web sitesinin ilgili güncellemelerle uyumluluğunu sağlamak gerekmektedir. Bunun sonucunda SEO hiçbir zaman tamamlanmayan, sürekli ve dinamik bir süreç olma özelliği taşımaktadır.

Yapılan son güncellemelerin ardından Google aramalarında kullanıcıların nasıl etkileşim kurduğunu öğrenerek sıralamalara etki eden faktörlerden biri yapay zeka olmuştur. Yapay zekanın ön planda olmasıyla kullanıcı deneyimi çok daha fazla önem kazanmıştır.

simur-digital

Geçtiğimiz yıllarda Google tarafından duyurulan RankBrain algoritması arama motoru sıralamalarında çok önemli bir rol üstlenir. RankBrain algoritmasının benzersiz bir öğrenme yeteneği vardır. Tamamen kullanıcıyı izleyen, öğrenen ve uygulayan bir sistem olduğundan manipüle edilmesi ya da kandırılması olası değildir.

Web siteleri bu algoritmadan başarılı çıkabilmek için kullanıcı deneyimini en üst noktada gerçekleştirebilmelidir. Bunun için başta tıklanma oranları, sayfa okuma oranları, sayfada geçirilen süre ve daha pek çok farklı faktör değerlendirildikten sonra gerekli optimizasyon çalışmaları yapılmalıdır.

Tıklanma Oranı

Kullanıcıların Google arama motorunda yaptıkları aramalarda karşılarına çıkan sonuçlardan hangisine tıklayacaklarına dair karar verme aşamaları incelendiğinde; kullanıcıları karşılayan en önemli alanların title ve description alanları olduğu açıkça görülebilir. Bu noktada ise kullanılan sayfa başlığı ve açıklaması önem kazanır.

Sayfada Geçirilen Süre

Google kullanıcıların web sayfasında kalma süresini uzun sürece sıralama faktörü olarak kullanmamış olsa da 2021 yılında bu konuda bir değişikliğe gitti. Sonuç olarak Rankbrain algoritması bu durumu yakından izlemeye başladı. Kullanıcıların web sayfalarında geçirdiğin süreyi artırmak için kaliteli, keyifli, özgün, eğlenceli ve bağlayıcı içerikler oluşturulması gerekir. Çünkü yapılan araştırmalara göre internet kullanıcıları aradıkları bilgiye en hızlı, kolay ve anlaşılır şekilde ulaşmak isterler.

simur-digital

Bu aşamada web siteleri kullanıcıların isteklerini analiz etmeli ve bu bilgilere ulaşmalarını sağlamalıdır. Bunun yanı sıra sitelerinde paylaşılan içerikler özgün olmalı monotonluktan uzaklaştırılmalıdır. Kullanıcılar için alternatif oluşturan çok fazla içeriğin olduğu internet ortamında herhangi bir web sitesinin tercih edebilmesi için video ve görsellerle daha keyifli bir hal alan, başlıklarla bölümlendirilen, kullanıcılara keyif veren ve özgün içerikler paylaşılması fark yaratan bir unsur haline gelmektedir.

Sayfa Hızı

SEO kriterleri içerisinde her zaman en önemli unsurlardan biri olan sayfa hızı 2021 yılı itibarıyla çok daha ön plana çıkmıştır. Kullanıcı deneyiminin en önemli adımlarından biri olan sayfa hızının düşük olması web sitelerinin sıralama kaybı yaşamasının temel nedenleri arasında sayılabilir. Bu tür bir olumsuzluğu engellemek için Google PageSpeed aracından faydalanmak etkili bir çözümdür. Google PageSpeed ile ilgili sayfanın hızı kontrol edilebilir. Gerek görülmesi halinde optimizasyon çalışmaları gerçekleştirilerek kullanıcı deneyimi iyileştirilebilir.

Kümülatif Düzen Kayması

Sayfanın yüklenme aşamasındaki yükseklik değerlerinde yaşanan değişmeler sonucu kümülatif düzen kayması oluşur. Kullanıcı sayfanın yüklenmesini beklemeden tıklanabilir herhangi bir ögeye tıklayabilir. Ancak sayfa yüklendiğinde kayma oluşabileceğinden kullanıcının yanlış bir butona tıklaması riski vardır.

simur-digital
Simur Digital

Sayfada kaymaya neden olan temel etkenler reklamlar ve diğer görsellerdir. Web sayfalarındaki diğer düzen kaymalarını engellemek için reklam alanlarına ve diğer görsellere yükseklik değerleri girilmelidir. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlanabilmesi için Google PageSpeed üzerinden sayfaların CLS puanının kontrol edilmesi etkili olabilir. Gerekli durumlarda, sayfaların CLS puanının 0.1’den az olması için planlamalar yapılabilir.

Sesli Aramalar Anahtar Kelime Trendlerinde Değişikliği Beraberinde Getiriyor

Sesli arama kullanıcılar tarafından her geçen gün daha fazla sayıda kullanılıyor. Siri ve Google Assistant gibi yenilikler sesli arama teknolojisinde çok önemli gelişmelere neden oldukça kullanıcılar sesli aramaya daha fazla ilgi gösteriyor. Sesli aramaların doğru ve ilgili sonuçlar verebilmesi amacıyla sesli aramalar optimize edilirken anahtar kelimelerin de planlanması gerekiyor. Anahtar kelime analizi sırasında yapılması gereken günlük konuşma dilini dikkate almak ve içerikleri sesli aramalarda kulağa en doğal gelen içerikler üzerinden şekillendirmektir.

simur-digital

Diğer yandan göz ardı edilmemesi gereken diğer bir etken web sitesinin mobil uyumluluğudur. Google internet kullanım alışkanlıklarındaki değişiklikler sonucunda öncelikle web sitelerinin mobil versiyonunu kontrol eder. İndekslemeyi de bunu birincil versiyon olarak kabul ederek yapar. Bu durumda web sitesinin mobil versiyonunda bulunmayan içerik indesklenmez ya da geç indekslenir.

Yoruma kapalı.