Kurban eti nasıl tüketilmeli, işte cevaplar..

Kurban bayramının gelmesiyle akla gelen sorulardan biride kurban eti nasıl tüketilmeli oluyor.

Kurban etini yemeden önce dinlendirin.

İlk olarak önemli olan kurban kesildikten sonra kurbanın bir süre bekletilmesidir. Kanın akması için serin bir yerde 1 saat kadar asılı tutulması ve buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Et dinlenirken damarlardaki pıhtı birikimine sebep olacak kan dışarı atılmış olur hem de kasılan et gevşer ve sertliği gider. Eti buzdolabında saklarken mutlaka tek kullanımlık şekilde poşetlenmelidir. Çözünen et asla tekrardan dondurulmamalıdır.Poşetlenen etler dahi sıcak havalar sebebiyle bozulabilir.

Buraya da Göz atabilirsiniz: KURBAN ETİNİ POŞETTE UZUN SÜRE TUTMAYIN

Kurban etini çoklu parçalara bölerek bekletmek bakteri üretimini hızlandırır.

Et, çok fazla parçaya bölünürse bakteri oluşumu hızlanır. Kesim sonrası kanın hızlı çıkması için buzlu suya koyabilirsiniz. Kurban eti Mümkün olduğunca az temasla paketlenip buzluğa yerleştirilmelidir.

Kurban eti az pişmiş olarak tüketilmemelidir.

Kurban eti mümkünse kendi yağında kavurma şeklinde yeterince pişirilerek tüketilmesi gereklidir. Yanında ayran salata yemek hazmı kolaylaştıracaktır. Izgara olarak pişirmek ya da az pişirerek tüketmek doğru değildir.

Kurban eti nasıl tüketilmeli

Kurban eti ne kadar tüketilmelidir ?

Vücudun dirençini arttırmak, büyüme ve gelişmeye destek vermek, kas dokusunu korumak için düzenli ve yeterli protein almamız gereklidir.Kurban eti de hem kaliteli hemde kaliteli protein grubuna girmektedir. Ancak içerdiği yüksek miktarda doymuş yağ nedeniyle zarar vermemesi için tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Doymuş yağ okside olup damar tıkanıklığına, bağışıklık sistemini baskılayan inflamatuar bileşenler de vücutta artıp kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara neden olabiliyor.

Etin içerisindeki bazı bileşikler pişme esnasında kanserojen maddeye dönüşebiliyor. Bu nedenle Etin yanında mümkün olduğunca bol limonlu salata ve de sebze yemekleri tercih edin. Sebzelerin içerdiği yüksek lif sayesinde etin sindirimi kolaylaşır ve kabızlık şişkinlik problemi önlenir.

Kabızlığa engel olmak için su için !

Bu süre zarfında yetersiz alınan lif sebebiyle kabızlık riski artıyor. Günde8-10 bardak su alımı ile vücuda alınabilecek toksinlerden arınabilir, iştah kontrolü sağlanabilir, sindirim sistemi rahatlatılabilir.

Mümkün olduğunca sakatatları tüketmemeye çalışın.

Karaciğer, beyin, dalak, böbrek gibi sakatatların içeriğinde protein, B vitaminleri, demir, çinko bulunsada kolestrol oranı yüksek olduğu için kalp sağlığı açısından tüketilmemesi gereklidir.

Kurban eti nasıl tüketilmeli

Kuyruk yağından uzak durun.

Beslenmenizde hayvansal yağları en aza indirin ve kuyruk yağını tüketmeyin. Mümkünse fındık, fıstık, ceviz, keten tohumu gibi yağlı tohumların içerdiği bitkisel yağları kullanın.

KIRMIZI ET BESİN DEĞERLERİ

(1 köfte kadar)

ENERJİ (KCAL): 47 (30gr)

Karbonhidrat: 0

Protein: 8.34

Yağ: 1.44

Lif: 0

Kolesterol: 23.4

Sodyum: 18

Potasyum: 67.5

Kalsiyum: 5.4

Vitamin A: 2.4

Vitamin C: 0

Demir: 0.74

SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN ET TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN !

BAKINIZ: Kurban Bayramında, hayvan keserken bunlara dikkat etmeniz gerekiyor!

Yoruma kapalı.