Şişkinlik azaltmaya yardımcı 8 bitki çayı !

Şişkinlikle başınız dertteyse...

Şişkinlikle başınız dertteyse: Şişkinlik azaltmaya yardımcı 8 bitki çayı!

Karnınız bazen şişmiş ve rahatsız hissediyorsa, yalnız değilsiniz. Şişkinlik, insanların-30’unu etkiler

Gıda intoleransları, bağırsaklarınızda gaz birikmesi, dengesiz bağırsak bakterileri, ülserler, kabızlık ve paraziter enfeksiyonlar dahil olmak üzere birçok faktör şişkinliği tetikleyebilir.

Geleneksel olarak, insanlar şişkinliği gidermek için bitkisel çaylar da dahil olmak üzere doğal ilaçlar kullanırlar. Çalışmalar, bazı bitkisel çayların bu rahatsız edici durumu hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Nane çayı
Geleneksel tıpta nane, sindirim sorunlarını yatıştırmaya yardımcı olduğu için yaygın olarak tanınmaktadır. Havalı ve canlandırıcı bir tada sahiptir

1. Nane Çayı

Geleneksel tıpta nane, sindirim sorunlarını yatıştırmaya yardımcı olduğu için yaygın olarak tanınmaktadır. Havalı ve canlandırıcı bir tada sahiptir .

Bilimsel çalışmalar, nane içinde bulunan flavonoidler denilen bitki bileşiklerinin mast hücrelerinin aktivitesini inhibe edebileceğini göstermektedir. Bunlar bağırsaklarınızda bol miktarda bulunan ve bazen şişkinliğe katkıda bulunan bağışıklık sistemi hücreleri anlamına gelir.

Çalışmalar ayrıca, nanenin intestinal spazmları hafifletebileceğini, bağırsakları rahatlattığını, ayrıca onlara eşlik edebilen şişkinliği ve ağrıyı da göstermektedir.

Ek olarak, nane yağı kapsülleri karın ağrısı, şişkinlik ve diğer sindirim semptomlarını hafifletebilir.

Kısacası bilimsel çalışmalar, nane içindeki flavonoidlerin şişliği azaltabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, nane çayı da benzer etkilere sahip olabilir.

Melissa Çayı
Limon otu çayı, geleneksel kullanımına bağlı olarak şişkinlik ve gaz dahil olmak üzere hafif sindirim sorunlarını giderebilir.

2. Limon otu çayı

Limon otu çayı, geleneksel kullanımına bağlı olarak şişkinlik ve gaz dahil olmak üzere hafif sindirim sorunlarını giderebilir. Aynı zamanda karın ağrısı, kabızlık ve diğer sindirim bozukluğu semptomlarını azaltabilir .

Pelin otu çayı
Çalışmalar, 1 gram kuru pelin otunun üst karın bölgenizdeki hazımsızlığı veya rahatsızlığı önleyebileceğini veya azaltacağını göstermektedir.

3. Pelin otu çayı

Pelini acı bir çay yapan yapraklı, yeşil bir bitkidir. Acı bir tada sahiptir, ama lezzetini limon suyu ve balla yumuşatabilirsiniz.

Çalışmalar, 1 gram kuru pelin otunun üst karın bölgenizdeki hazımsızlığı veya rahatsızlığı önleyebileceğini veya azaltacağını göstermektedir. Bu bitki, sağlıklı sindirimi optimize etmeye ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilecek sindirim salgılarının salınımını teşvik eder.

Çay yapmak için, her bir bardak (240 ml) kaynar su için 1 çay kaşığı kuru ot kullanın.

Özellikle, pelin otu uterus kasılmalarına neden olabilecek bir bileşik olan thujone içerdiği için hamilelik sırasında kullanılmamalıdır.

Kısaca, pelin otu çayı, şişkinlik ve sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek sindirim sularının salınmasını uyarabilir.

Zencefil çayı
Zencefil takviyeleri mide boşalmasını hızlandırabilir, sindirim rahatsızlığını giderir ve bağırsak kramplarını, şişirmeyi ve gazı azaltabilir.

4. Zencefil çayı

Zencefil takviyeleri mide boşalmasını hızlandırabilir, sindirim rahatsızlığını giderir ve bağırsak kramplarını, şişirmeyi ve gazı azaltabilir.

Çay yapmak için 1 bardak (240 ml) su için 1 çorba kaşığı (6 gram) taze, dilimlenmiş zencefil kullanın ve 10 dakika kaynatın, sonra süzün. Tatlandırmak için bal ve limon ekleyebilirsiniz.

Kısaca, çalışmalar zencefil takviyelerinin mide bulantısını, şişkinliğini ve gazı giderebileceğini göstermektedir. Zencefil çayı da benzer yararlar sağlayabilir, denemekte fayda var.

rezene
Rezene geleneksel olarak karın ağrısı, şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi sindirim bozuklukları için kullanılmaktadır.

5. Rezene çayı

Rezene geleneksel olarak karın ağrısı, şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi sindirim bozuklukları için kullanılmaktadır.

Rezene çayını hazırlamak için her bir bardak (240 ml) kaynar suya 1-2 çay kaşığı (2-5 gram)rezene tohumu atın. 10-15 dakika boyunca demlendikten sonra tüketin.

Papatya6. Papatya çayı

Geleneksel tıpta, papatya hazımsızlık, gaz, ishal, bulantı, kusma ve ülserleri tedavi etmek için kullanılır.

Papatya, flavonoidler dahil en faydalı bileşenleri içerir. Kuru papatyaları, saplarından ziyade çiçek başlarından yapılmış olduğundan emin olmak için inceleyin . Bu hafif tatlı çayı yapmak için, 1 çorba kaşığı (2-3 gr) kuru papatya üzerine 1 su bardağı (240 ml) kaynar su dökün ve 10 dakika boyunca demlendikten sonra tüketin.

Yoruma kapalı.