2021 Siyah Blazer Ceket Kombin Önerileri ile Şıklığınıza Kavuşun!

Siyah Blazer Ceket Kombin Nasıl Yapılır?

Siyah blazer ceket kombin kelimenin tam anlamıyla ‘’kurtarıcı kombin’’ denilebilir. Hemen her kombine uyacak bu ceketler için ekstra başka parça almanıza gerek kalmadan her evde bulunan parçalar ile kolayca bütünleyebilirsiniz. Her kadının dolabında bir siyah ceketin bulunması oldukça önemlidir. Acil planlarda ya da önemli gecelerde böylece şıklığı elde edebilirsiniz.

YouTube video

Blazer ceketler ilk olarak 19.yy’da İngiliz Kraliyet donanmasının kendilerine üniforma olarak dikmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Daha sonra zamanla iş hayatlarında ve özel günlerde giyilmek için tercih edilmiştir. Siyah blazer ceket kombin erkek haricinde, günümüzde hem renk hem model olarak çeşitlenmesinin yanında kadınların da çok sık tercih ettiği parçalar arasında yer almaktadır.

Blazer ceketlerin özelliği klasik takım elbise ceketlerine benzemesi fakat o kadar keskin hatlara sahip olmamaları ve daha rahat kesimlere sahip olmalarıdır. Blazer ceketler için klasik ceket ile spor ceketin karışımından oluşmuş denilebilir. Çünkü görüntüsü her ne kadar klasik ceketlere benzese de bir spor ceket kadar rahat ve kullanışlıdır. Birçok farklı şekilde kombinlenebilecek bu ceketler ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz.

Hangi Renk Blazer Ceket Nasıl Kombinlenmeli | Siyah Blazer Ceket Kombin Tüyoları

Blazer ceketlerin birçok farklı renkleri ve modelleri bulunmakla birlikte kombin yapması da gayet zevkli ve şık görünümlü olmaktadır. Blazer ceketleri kış aylarında kombinleyecek iseniz, daha koyu renklerde ve kışlık kumaşlarda tercih etmelisiniz. Örneğin; kadife, yün, keçe ve kaşmir gibi kumaşlar bunun için çok uygundur.

Hangi renk blazer ceket nasıl kombinleneceğine dair birkaç tüyo vermek gerekirse; kışlık kombinleri uzun etek ve ceketler ile, içerisine balıkçı yaka triko bluzlar giyerek ve rengine uygun çizme ve botlar ile kombinleyebilirsiniz. Renklerde ise toprak tonları, kahve tonları, gri tonları, lacivert ve siyah en çok tercih edilenler arasındadır. Siyah blazer ceket kombin özellikle kış aylarında çok daha fazla tercih edilmektedir.

2021-siyah-blazer-ceket-kombin
Siyah Blazer Ceket Kombin

Yaz aylarında ise rengarenk ceketler vitrinleri süslemektedir. Özellikle 2021 yaz sezonunda daha kısa kesimli ve pastel tonlar çok fazla tercih edilmektedir. Crop kesim blazer ceketler 2021 yaz akşamlarının vazgeçilmezi olacağını şimdiden göstermeye başladı.

Kombinlerin vazgeçilmezi olan siyah blazer ceket kombin, crop kesim blazer ceketler daha çok dar kesim elbiselerin ve yine crop kesim bluz ve etek kombinlerinin üzerine tercih edilmektedir. Renk olarak pastel renkler tercih edilen bu blazer ceketler lila, pembe, sarı, yavru ağzı, kavun içi ve mint yeşili gibi renkler ile satışa sunulmaktadır.

Blazer Ceket Kombinleri Nasıl Yapılmalıdır?

Blazer ceketler birçok farklı şekilde kombinlenebilir. Blazer ceket kombin denilince akla, sadece siyah blazer ceket kombin veya siyah blazer ceket kombin erkek modelleri gelmemelidir. Artık günümüzde birçok renk, kesim ve modelde blazer ceketler görmek mümkündür. Her ne kadar blazer ceketler ilk olarak erkekler için çıkmış olsa da günümüzde kadınlar için daha fazla model görmek mümkündür.

1- Blazer Ceket Elbise Kombinleri

Hem kış hem de yaz aylarının vazgeçilmez kombinlerinden olan blazer ceket elbise kombinleri her dolapta en az bir iki tane olması gereken kombinlerdendir. Kışın triko, kadife ve yün gibi elbiselerin üzerine tercih edilen deri blazer ceketler şıklığınıza şıklık katacak. Üstelik bir iki tane blazer ceket ile birçok farklı kombin yapabilirsiniz.

Yaz akşamlarının ve beraberinde gelen sonbahar aylarının da vazgeçilmez kombinleri olan ceket elbise kombinlerini birbirinden farklı model ve renklerdeki seçeneklerle çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Siyah deri bir blazer ceketin yakışmayacağı kombin nerdeyse yoktur.

2- Blazer Ceket Etek Kombinleri | Siyah Blazer Ceket Kombin Nasıl Yapılmalıdır?

Blazer ceket etek kombini yaparak birçok yere gidebilirsiniz. Seçeceğiniz renklere ve kumaş cinslerine göre kombinleyerek istediğiniz her yere gidebilirsiniz. İster bir iş yemeğine ister arkadaş toplantılarına, isterseniz de şık bir davete gidebilirsiniz. Hem kolay hem şık olan blazer ceket etek kombinleri topuklu ayakkabı ve aksesuarlarla zenginleştirilebilir.

Spor ve klasik kombinlerin dışında, takım olarak da kombinlenen blazer ceket etek kombinlerinin en kullanışlı rengi şüphesiz ki siyah olanlarıdır. Siyah blazer ceket kombin etekler ile tam anlamıyla tamamlanmış olur. Etek boyutunu ise ceket boyuna göre karar verebilirsiniz. Kemer üstü bir kısa ceketiniz varsa etek boyu diz altında çok yakışacaktır. Ancak bol ve uzun bir ceketi, mini görünmeyen bir etek ile daha şık hale getirebilirsiniz. Blazer ceket modelleri incelenerek buna karar verilebilir.

Beyaz Blazer Ceket Kombinleri Nasıl Yapılır?

En az siyah blazer ceket kombin kadar tercih edilen bir diğer ceket kombini çeşidi de beyaz blazer ceket kombinleri olmaktadır. Bu kombinlerin tercih edildiği yerler daha çok günlük kombinler olup, siyah ceketler gibi de her yere, her kombine yakışır. Daha çok yaz aylarında beyaz etek ve pantolon ile ya da kot etek ve pantolon ile kombinlenebilmektedir. Beyaz blazer ceket de dolabınızın olmazsa olmazı haline gelecektir. İster spor şıklık isterseniz de klasik şıklık yakalayabileceğiniz kombinleri beyaz blazer ceket ile yapmanız çok kolay olacaktır.

Blazer Ceket Kombin Tesettür Giyimde Nasıl Yapılır?

2021-siyah-blazer-ceket-kombin

Blazer ceket kombin tesettür giyimde de çok sık kullanılan ceket modellerindendir. Özellikle uzun kesim blazer ceketler çok daha fazla tercih edilir. Genellikle kadınlar ceketlerinin rengini, taktığı eşarbın içindeki baskın renklerden tercih ederler. Ama tabi ki her kombinde olduğu gibi tesettür giyimde de siyah blazer ceket kombin tam anlamıyla kurtarıcıdır. Hemen her rengin üzerinde çok şık duran ve rahat kombinlenen siyah blazer ceketler hem kadınların hem erkeklerin vazgeçilmez parçası olmaktadır.

Ceket Kemer Kombini Nasıl Yapılmalıdır?

Ceket kemer kombini yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, ceketin boyuna ve modeline uygun bir kemer seçmektir. Örneğin; kısa kesimli bir blazer cekete çok kalın kemer takılmamalıdır. Çünkü kemer ceketin boyunu keser ve hoş bir görüntü ortaya çıkmaz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise, kemer ceketle birebir aynı kumaştan değil ise ceketle uyumlu fakat farklı renkte tercih edilmelidir. Bu anlamda kontrast (zıt) renkler sanılanın aksine çok daha göze hoş görünebilir. Siyah blazer ceket kombin için beyaz kemer ve beyaz aksesuarlar kullanılarak siyah-beyaz asilliğini kombininize yansıtabilirsiniz.

Özellikle ceketiniz için seçmiş olduğunuz kemerin renginde ayakkabı ve gözlük gibi bir takım ufak detaylı aksesuarlar, kombininizde bir bütünlük sağlayabilir. Ceketinizin geniş yakaları veya büyük cep detayları var ise, ceketiniz zaten hareketli bir modele sahip olduğundan kemer takılması çok fazla önerilmez. Daha çok düz kesim ceketlerinize hareket katmak için kemer takılması önerilir.

Siyah Ceket Kombinleri Erkek Modelleri İçin Nasıl Olmalıdır?

Siyah blazer ceket kombin erkek modelleri için en sık tercih renklerden biridir. Erkek giyim sektörü içerisinde çoğunlukla ciddi ortamlarda kullanılmak için düşünülse de bu yanlıştır. Erkekler kış aylarında daha çok siyah, lacivert, kahverengi ve gri gibi koyu tonlarda ceketler tercih etmektedirler. Yazın ise beyaz, ekru, bej rengi gibi daha açık tonları tercih ederler. Kışın kaşmir, yün ve kadife gibi kumaşlar tercih edilirken, yazın keten, pamuklu ve viskon kumaşlar tercih edilmelidir. Belki de yazın da kışın da değişmeyen tek şey siyah blazer ceket kombin olmaktadır.

2021-siyah-blazer-ceket-kombin

Evet, yazın siyah renk çok tercih edilmese bile yaz akşamlarında havanın serin olduğu zamanlarda siyah ceket kombinleri erkek modellerinin vazgeçilmezi olmaktadır. Açık renk pantolon üzerine yine açık renk gömlek veya tişört ile daha koyu renk ceket ve ayakkabılar erkekler için şık bir kombin olabilmektedir. Rengi siyah bile olsa kumaşın mevsime uygun olması sonucunda yaz kış siyah şıklığını yaşayabilmeniz gayet mümkündür. Bu sayede siyah blazer ceket kombin şıklığını her mevsimde yaşarsınız.

Kişiler tarafından yapılacak kombinler mevcut mevsime göre değişiklik gösterir. Yazın gelmesi dolapların gerek renk gerekse yardımcı parçalar konusunda canlanmasında yardımcı olmaktadır. Elbiselerin dolaplarda ise yeri oldukça ayrıdır. Yazlık Çiçekli Elbise 2021 Modelleri ile Yaza Şık Girin yazımıza bakarak bilgi alabilir, dolabınızda sahip olduğunuz elbiselerinizi farklı kombin yapabilirsiniz.

Yoruma kapalı.