Gebelikte Beslenmenin Önemi
Artık gebe olan bireyin kulaktan dolma bilgilerle değil de bilinçli bir şekilde beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Dokuz aylık gebelik döneminde hem bebeğin sağlığı için hem de anne adayı üzerine birçok faydası olacaktır. Öncelikle bebeğinizin sağlıklı sayılabilecek bir kiloyla dünyaya gelmesini sağlamaktadır. Beyin gelişimi daha iyi olacaktır.
Doğumda yaşanabilecek olan birtakım olumsuz olayları azaltmaktadır. Çocukluk dönemine geçtiğinde iyi bir beslenme yapar. Hamilelik döneminde genellikle yaşanan bitkinlik, yorgun düşme gibi daha birçok sorunu en aza indirgemektedir. Gerginlik ve duygusal olarak yıkıntıları azaltır. Doğum sonrasındaki toparlanma süresini hızlandırır ve fazla kiloların ise verilmesini kolaylaştırır. Sağlam bir şekilde beslenmiş olan bir vücut daha hızlı bir şekilde toparlanır. Daha birçok konuda hamile olan kişiye ve bebeğine faydalar sağlamaktadır.
Bu Yazımızda Neler Var
Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı?
Bu konuda yazılmış olan yazıları dikkatli bir şekilde okuyarak bu konuya dair olarak bir bakış açısı kazanmalısınız. Bu bakış açısını kazanan ya da kazanmış olan hamileler doğru ve sağlıklı vermeyi başarırlar. Elinizdeki mevcut program dahilinde değil de bu 9 aylık uzun süreçte doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenmenin mantığını kavramalısın.
Kalori bakımından düşük ama besin değeri yüksek olan yiyeceklerle beslenmen gerektiğini ve gün içerinde kısa aralıklarla 5 veya 6 öğün kadar yemek yemenin daha sağlıklı olacağını bilmen gerekmektedir. Bunları doğru bir şekilde öğrendikten sonra ise iş çok kolaylaşacaktır. Bu arada kızartma ve şekerli ve yüksek yağlı yiyeceklerden kaçınmalısın.
Hamilelikte Yenmesi ve Yenmemesi Gerekenler
Hamilelikte yenmesi gereken yiyecekler hakkında az çok bir fikir sahibi olmaya başladın. Biz işi biraz daha kolaylaştıralım. Süt ve süt ürünleri bu hamilelik dönemlerinin vazgeçilmezleridir. Kalsiyum ve protein kaynağı olarak yoğurt, peynir, süt gibi yiyecekleri yemeniz gerekmektedir. Hamilelik döneminde protein ve kalsiyuma ihtiyaç artmaktadır. Bu dönemin en kritik besinlerinden biri proteindir. Proteinin yoğun olduğu besinlere ve gıdalara ihtiyaç artmaktadır. Sebze ve meyveleri ise günün her öğününde tüketmeye çalışmak gerekmektedir. Zengin bir besin deposu olarak ise tam buğday, çavdar, bulgur gibi besinlere yönelmek çok doğru olacaktır.
Vücudun gebeliğe bağlı olarak bazı değişimlere uğrar ve bu değişimlere ayak uydurabilmek için bazı besin kaynaklarına özel ihtiyaç duyabilir. Özel olarak alınması ve dikkat edilmesi bu besinler protein, folik asit, demir, çinko, A – B – C vitamin gibi mineralleri ve vitaminleri gebelik boyunca alınması gerekmektedir.
Gebe olan birinin kesinlikle yememesi ve kullanması gereken, aksi takdirde büyük sonuçlar doğurabilecek olan besinler vardır. Sigara, kafein, ilaç, asitli içecek, işlem görmüş et (sosis, salam) bunlar ve daha bunlar gibi bir sürü yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekmektedir.
BAKINIZ: Kolay Diyet Listesi
Yoruma kapalı.