2020 İlber Ortaylı Eski Dünya Seyahatnamesi

İlber Ortaylı Yeni Eseri: Eski Dünya Seyahatnamesi

Tarihçi yönü ile bildiğimiz ve ekranlarda da gördüğümüz İlber Ortaylı Eski Dünya Seyahatnamesi kitabı ile tekrar isminden bahsettirecek gibi duruyor. Sahip olduğu eğitimci kişiliğinin yanı sıra kitaplarında son zamanlarda yaptığı seyahatlere yönelik olarak bilgi verdiği kitapları ile okuyucularıyla buluşuyor. Yeni kitabında bugünün dünyasını artık değişiyor olarak gördüğünden eski havayı ‘benim dünyam, benim gözümden’ olarak aktarıyor.

YouTube video

Geçmişte yaptığı her bir ülke ve şehir incelemesini tarihin engin bilgileri ile toplayıp birleştirdiği kitaplarının ikincisi Eski Dünya Seyahatnamesi. Geçtiğimiz sene içerisinde ‘İlber Ortaylı Seyahatnamesi’ olarak yayımladığı kitabı okuyucular tarafından oldukça beğenilmişti. Tarihi dokunun muhafaza ettiği günlerdeki havayı bugün artık ortaya çıkıyor. Üstelik yazı dili ve bilgileri yediden yetmişe her kesimden okuyucu bulabiliyor.

İlber Ortaylı Gözünden Eski Dünya Seyahatnamesi Satışta!

İlber Ortaylı tarafından kaleme alınan Eski Dünya Seyahatnamesi artık satışa hazır bulunmaktadır. Okuyucuları ile buluşmayı bekleyen kitap içerisinde Ortaylı gözünden geçmişe dair yaptığı gezileri ve bu alanın tarihi bilgilerine erişmek mümkündür. Tarihi olayları akıcı bir dil ile buluşturan ve bu yönden okuyucularında merak ile devam ettiği kitap eserlerinin arasında bir yenisi daha böylece eklenmiş oldu.

ilber-ortayli-imzali-yeni-kitap-eski-dunya-seyahatnamesi

Eski Dünya Seyahatnamesi kitabı içerisinde okuyuculara Orta Doğu ve Balkanlar’da kendi tabiri ile ‘eski tarihi havanın’ bulunduğu zamanlara dair gezilerini içermektedir. Henüz Balkanlar eski havasını korurken ki dönemleri bulunuyor. Kendi gözlemlerini de kitap içerisinde bulmak mümkündür. Bir gezi kitabı olarak sadece dile getirmek yetersiz olacaktır. Kitabı okuyunca hem gezmiş havası kazanmak hem de oraya ait tarihi bilgileri tarih alanında uzmanlaşmış bir profesörden öğrenmek mümkündür.

ilber-ortayli-imzali-yeni-kitap-eski-dunya-seyahatnamesi

Kitap içerisinde gezilmiş ülkeler arasında Selanik, Bakü gibi alanlardan başlayıp Asya’da Tokyo oradan Venedik gibi sayısız alandan bahsediliyor. Dünya seyahatnamesi rastgele şehirlerden oluşuyor. Tanıtım yazısında göze çarpan diğer şehirler ise şu şekildedir:

  • Endülüs,
  • Moskova,
  • Bosna,
  • Mısır,
  • Kudüs,
  • Kırım,
  • Berlin,
  • Budapeşte gibi yerler bulunuyor.

Kitap Türkçe dili ile satışa sunulurken ciltsiz olarak 288 sayfadan oluşmaktadır.

Eski Dünya Seyahatnamesi Fiyatı Nedir?

ilber-ortayli-imzali-yeni-kitap-eski-dunya-seyahatnamesi

Kitap fiyatlarında oluşan artış ile birlikte kişilerin Eski Dünya Seyahatnamesi kitabı fiyatını araştırdığı görülmektedir. İlber Ortaylı gibi sağlam bir kalem tarafından ele alınan kitabın sabit satışı 30 TL olarak yansıtılmaktadır. Ancak kitap siteleri üzerinden yapılan satışlarda indirimli fiyatları doğrultusunda 21TL gibi fiyatlar ile satın alabilmek mümkündür. Bu noktada fiyatlandırmalar değişim gösterir.

İlber Ortaylı tarafından çıkarılan yeni kitap kadar Türk Sinema Tarihi kapsamında da çeşitli film ve diziler izleyicilerin karşısına sunuldu. Netflix kapsamında Türk dizilerinin de giderek genişlemesi son dönemlerin olayları arasında bulunuyor. Başrolünde Haluk Bilginer’in de bulunduğu 9 Kere Leyla Türk Filmi Netflix’te yazımıza bakarak yayın hayatına girmesi ile eleştirilerin odağı haline gelmiş film hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yoruma kapalı.