Bebeklerde Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak 8 Yöntem

Bebeklerde Diş Eti İltihabı

Bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusu annelerin bebekleri için en çok araştırdığı konulardan biridir. Canlarından bir parça olan yavrularının acı çekmemesi ve sağlıklı olması için diğer birçok konu gibi diş eti sağlığına da önem gösterirler. Diş eti iltihabı ihmal edilmemelidir. Ebeveynlerin diş eti iltihabı konusunda özen göstermesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Peki, bebeklerde diş eti iltihabı neden olur? Bebeklerde diş eti iltihabı belirtileri nelerdir? Çocuklarda ve bebeklerde diş eti şişmesine ne iyi gelir ? Diş eti iltihabına iyi gelen doğal tedaviler nelerdir? Diş eti iltihabı nasıl geçer?

Bebeklerde Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir ? Neden Olur?

bebeklerde-dis-eti-iltihabina-ne-iyi-gelir
Bebeklerde Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde diş eti iltihabı genelde diş çıkarma döneminde olur. Fakat 6. aydan sonra çocuklar çevrelerini keşfetmeye başlar ve her türlü nesneyi ağızlarına değdirebilirler. Üzerinde her türlü bakteri bulunan bu nesneler de bebeklerde diş eti iltihabına yol açar. Ağızlarına götürdükleri nesneleri damarlarına sert bir şekilde çarpmaları da diş eti iltihabına neden olur. İyi temizlenmeyen biberonlar da bu konuda çok tehlikelidir.

Diş etine sıkışan yiyeceklerin çıkarılmaması, diş çürüğünün tedavi edilmeyip ilerlemesi, minik ağız yararlanmaları ve bazı travmalar da çocuklarda diş etlerinde oluşan iltihaba sebep olur. Bir başka neden ise diş değiştirirken alttan çıkan dişin zorlamasıdır. Diş eti iltihabı tedavi edilmeyip ilerlediğinde şiddetli ağrıya yol açabilir. Hatta bu ağrı boyun, kulak ve baş ağrısına da dönüşebilir.

1 – 1 Yaş Bebeklerde Diş Eti İltihabı

1 yaş bebeklerde diş eti iltihabının oluşmasının büyük bir nedeni diş çıkarma ve yeni nesnelerle tanışıp ağza götürülme durumudur. Sivri nesneleri ağza aldıklarında diş etine çarpmasına bağlı olarak da iltihaplanmaya yol açılabilir. 1 yaş bebeklerde biberon kullanımı devam ettiği için biberonların temizliğine özen gösterilmelidir.

2 – 2 Yaş Bebeklerde Diş Eti İltihabı

Artık daha da büyümüş olan bebeğiniz için diş fırçalama alışkınlığı kazandırmanız ve düzenli olarak doktor muayenesine götürmeniz önemlidir. 2 yaş diş fırçalama başlangıcı için iyi bir yaştır. Bu alışkanlığı o yaşlarda kazanmaları, ileride devam ettirmeleri ve daha az diş eti sorunuyla karşılaşmaları için iyi olacaktır. Mutlaka diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı ihmal etmeyin.

3 – 2 Yaş Bebeklerde Diş Eti Kızarıklığı

bebeklerde-dis-eti-iltihabina-ne-iyi-gelir

Bebeklerde diş eti kızarıklığı ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorununun habercisidir. Beraberinde diş eti şişliğiyle beraber ağrı, sızlama, ateş, huzursuzluk ve bebek olması sebebi ile ağlama da getirir. Yetersiz beslenme de diş eti problemlerine yol açabilir. İş işten geçtikten sonra dizlerinizi döverek bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusunu aramak istemiyorsanız bebeğinizin diş eti tedavisini ihmal etmemelisiniz.

Bebeklerde Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde diş eti iltihabı görülmesi oldukça normal bir durumdur. Panik yapmadan ve ihmal etmeden tedavi ettirmeniz gerekir.  Bebeklerde diş eti iltihabı belirtileri şunlardır:

  • Diş eti kanaması
  • Yanakta şişme
  • Diş etinde şişme
  • İltihaplı bölgeden irin akması
  • Diş eti yumruları
  • Diş etinde kızarıklık
  • Diş ağrısı
  • Ağız kokusu

Bu belirtilerle oluşan bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir ?

Bebeklerde Diş Eti Şişmesine Ne İyi Gelir ?

Bebeklerin dişinde apse olduğunda, bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusu en çok araştırılan konulardan biridir. Tabii ki ilk önce hemen bir diş hekimine gidilmelidir. Diş eti iltihaplanması durumunda hekim tarafından önce antibiyotik verilir. Antibiyotik ile beraber bebeğin yaşına göre ağrı kesici de verilir. İlaçlardan sonra uygun tedavi uygulanır.

Bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir diye düşünürken bu süreçte ağrının azaltılması için ağrı kesici ilaçlarla beraber soğuk kompres de önerilir. Soğuk kompres diş etindeki şişliği ve ağrıyı azaltmakta etkilidir. Diş jeli kullanımı da etkili bir çözümdür. Fakat bunların hiçbiri doktor kontrolü dışında yapılmamalıdır. Kendi kafanıza göre kullanacağınız ağrı kesici, antibiyotik ve jeller çok daha ciddi sonuçlara yol açabilir.

Düzenli olarak dişin fırçalanması, diş ipi kullanımı ve profesyonel diş temizliğiyle diş eti iltihabına karşı önceden önleminizi alabilirsiniz. 6 ayda bir düzenli olarak diş muayenesi yaptırmayı da ihmal etmemelisiniz. Kontrollü bir şekilde yaptırdığınız muayenelerle, bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusunu düşünmenize gerek bile kalmayabilir.

Bebek ve Çocuklarda Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir ?

bebeklerde-dis-eti-iltihabina-ne-iyi-gelir

Bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusunun cevabı ilaçsız, evdeki doğal yöntemlerle de mümkündür. Aktarlardan aldığınız ürünlerle yapacağınız karışımlarla veya her evde bulunan ürünlerle doğal tedaviler uygulayabilirsiniz. Karbonatlı suya batırdığınız temiz bir tülbent veya bez ile iltihaplı bölgeyi temizleyebilirsiniz. Sarımsak ezip iltihaplı bölgeye koyabilirsiniz. Bir diğer yöntem de doktor kontrolüyle 1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 su bardağı suya karıştırıp gargara yapma şeklinde olabilir.

Bebeklerde Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir Evde

Diş eti ağrısı ve şişliği evdeki birkaç basit yöntem ile azaltılabilir. Bu yöntemlerin bazıları kendinizin yapacağı basit karışımlarken bazıları da hazır bir şekilde alabileceğiniz ürünlerdir. Fakat herhangi bir tedaviye başvurmadan önce bir uzmanla görüşmelisiniz. Evde doğal yöntemlerle bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusu sizin için burada cevaplandı. İşte bebeklerde diş eti iltihabına iyi gelen doğal yöntemler şunlardır:

Karanfil Yağı

Karanfil yağında iki önemli bileşen bulunur. Antienflamatuar ve analjezik. Bu iki bileşen bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusuna iyi bir cevap olabilir. Karanfil yağı ağızdaki mikropları öldürerek çoğalmasını önler. Pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatarak şiş olan bölgeyi 2 dakika ovuşturun. İltihap geçene kadar günde 2 kez bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Yine günde 2 kez olacak şekilde ılık suyun içine 5 damla karanfil yağı damlatarak gargara yapabilirsiniz.

Soğan

İçerisinde sülfürik, antiseptik ve antienflamatuar bileşenleri bulunan soğan, doğal antibiyotik olarak bilinir. Birçok yerde faydalı olan soğan diş eti tedaviniz için de kurtarıcınız olabilir. Yapmanız gereken tek şey soğanı ince ince doğradıktan sonra çiğnemektir. Fakat bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir diye düşünüldüğünde soğan, bebeklere acı verebilir ve çiğneyemeyebilirler. Bunun için yapmanız gereken ise soğan suyunu pamuğa damlatarak dişi ovuşturmaktır.

Vanilya Özü

Vanilya özü, içerisinde bulunan antienflamatuar bileşeni sayesinde bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biridir. Vanilya özü, ağızdaki mikropların çoğalmasını önlerken ağız kokusunu da yok eder. Vanilya özü ile tedavi nasıl yapılır? Yapmanız gereken tek şey kulak çubuğunu vanilya özüne batırıp iltihaplı kısma sürmektir.

Elma

Elma ısırıldığında bile ağızdaki besin kalıntılarını ve bakterileri temizleyen bir meyvedir. Uzmanlar tarafından önerilen bu harika meyve ağız kokusunu önleme konusunda da yardımcınız olabilir. Bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusuna çözüm olacak doğal tedavilerden biridir.

Bebeklerde Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir: Limon

Limonun içerisinde de antienflamatuar bileşeni bulunur. Bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusu için uygun çözümlerden biridir. Ilık suya damlatacağınız limon ile günde 3 kez yapacağınız gargara, hem diş etlerinde oluşan enfeksiyonu tedavi ederek iyileşmesine yardımcı olur hem de ağız kokusunu giderme konusunda başarılı bir etken olur.

Bebeklerde Diş Eti İltihabı Kadınlar Kubülü

Bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusunun en çok sorulduğu sitelerden biri Kadınlar Kulübü’dür. Kadınların, birbirine hemen hemen her konuda danıştığı bu sitede bebeklerde diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusuna, aynı konudan muzdarip annelerin verdiği cevaplar bulunabilir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bir diş hekimine başvurmanız önerilir.

Yoruma kapalı.