Dikkat, Mevsim Geçişi !

Mevsim Geçişlerinde Hasta Olmayın

Ekim ayına girmemizle birlikte sonbahar kendisini iyice hissettirmeye başladı. Yağmurlar, sıcaklık farkları, rüzgarlar derken hastalıklara karşı direnmek bir hayli zorlaşıyor. Peki, bu mevsim geçişlerinde hastalığa yakalanmamak için neler yapabiliriz?

KIYAFETLERİNİZİ HAVA DURUMUNA BAKARAK SEÇİN

Gün içerisinde sıcaklık farkı fazla olduğu için sabah giydiğiniz kıyafetler öğlen sizi terletebilir, akşam ise üşütebilir. Hava günlük güneşlikken birden yağmur yağabilir. Bu yüzden hava durumuna günlük olarak bakmalı, gerekiyorsa yanınıza ceket, hırka gibi kıyafetler almalısınız.

ELLERİNİZİ SIK SIK YIKAYIN

Elleriniz, etraftaki aktif bakterileri vücudunuza almanızın en kolay yoludur. Her türlü ortak yüzeye temas ya da tokalaşma sonrası; ellerin ağız, burun ve yüze sürülmemesi, ellerin sabunla etkin bir biçimde iyice yıkanması gerekir. Böylece bakterileri vücudunuzdan uzak tutmuş olursunuz.

BOL BOL TURUNÇGİL TÜKETİN

Mevsimlerin sonbahara dönmesi ile birlikte “c vitamini” bol olan meyveler de pazarlarda ve marketlerde kendini raflarda gösterdi. C vitamini bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeye ve vücut direncinizi artırıp hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. Mandalina, portakal ve limon bilinen en iyi C vitamini depolarıdır. Her gün en az 1 tane turunçgil yemeye veya suyunu içmeye özen gösterin.

HER GÜN 1 KASE YOĞURT YİYİN

Yoğurt, kefir gibi probiyotik besinler, vücudunuzun yenilenme sürecinde büyük rol oynar. Probiyotiklerde bulunan laktik asit bağışıklık güçlendirici metabolitlerin de artmasını sağlar, enfeksiyonlara karşı savaşır.

GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU İÇİN

Vücudunuzun günde 8 su bardağı suya ihtiyacı vardır. Hastalandığınızda en az bu kadar, tercihen daha fazla su içmelisiniz. Bitki çaylarını da tüketebilirsiniz. Ihlamur, adaçayı, nane limon bu ayların kurtarıcı çaylarıdır.

GÜNDE EN AZ 45 DAKİKA SPOR YAPIN

Stres ve aşırı yorgunluk bağışıklık sistemini zayıflatan bir faktördür. Stresinizi azaltacak meditasyon, gevşeme egzersizleri ve istirahat yararlıdır. 45 dakika yürüyüş, hafif tempoda koşu da vücudunuzun sağlıklı olmasına yetecektir. Akşamları erken yatarak bağışıklık sisteminizin hastalıkla mücadelesinde gerekli enerjiyi sağlamalısınız.

HER GÜN 1 DİLİM ZENCEFİL YİYİN

Zencefil bakterilere karşı savaşan doğal antioksidanlardandır. Her sabah 1 dilim zencefil yemek, zencefil suyu içmek veya zencefilli limonlu çay içmek hastalıklardan sizi koruyacak, özellikle boğaz enfeksiyonlarınızdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

1 DİŞ SARIMSAK TÜKETİN

Sarımsak, kokusu nedeni ile herkesi kendisinden uzaklaştıran bir besin olsa da doğal bir antibiotik olduğunu unutmamak gerekir. Sarımsağı rendeleyerek yoğurtla tüketebilir veya yemeklerinize katabilirsiniz. Eğer sarımsaktan tek çekinceniz kokusu ise sarımsağı bütün bir diş halinde yutmayı deneyebilirsiniz. Sarımsak içerisindeki öz su meydana çıkmadığı sürece koku salmaz, sizi ve etrafınızdakileri rahatsız etmez.

Yoruma kapalı.