Düşük Karbonhidrat İçeren Diyetler Kalp Krizi Riskini Neden Artırır ?

Düşük Karbonhidrat İçeren Diyetlerde Kalp Krizi Riski

Düşük Karbonhidrat İçeren Diyetler Kalp Krizi Riskini Neden Artırır? 

Aşırı kilolardan kurtulmak için ilk başvurulan yöntem genelde diyettir. Ancak, diyet doğru uygulanmadığında bazı olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Peki, diyetin kalp krizi riskini artırabileceğini hiç düşündünüz mü? Son zamanların en popüler diyetleri arasında karbonhidrat ağırlıklı gıdalarla planlanan diyetler bulunuyor. Fakat bu tarz diyetler kalp krizi riskini önemli ölçüde artırıyor.

Doğru Diyet Seçimi Neden Çok Önemlidir?

Doğru diyet seçimi sağlıklı bir şekilde zayıflamak için çok önemlidir. Son zamanlarda diyet konusunda yeterli ve doğru bilgiye sahip olmayan kişilerin önerilerine veya internet sitelerinde yer alan kaynağı belirsiz bilgilere dayalı olarak yapılan diyetler, pek çok bireyin sağlığını bozabiliyor. Bu nedenle diyet yapmaya başlamadan önce, mutlaka bir diyetisyene başvurulmalı ve onun önerileri doğrultusunda bir doğru bir diyet programı hazırlanmalıdır.
Vücudun protein, oksijen, ve glikoz gibi önemli ihtiyaçları olduğu gibi, doğal yollardan ve yeterli miktarda karbonhidrata da ihtiyacı vardır.

Vücudun Karbonhidrat İhtiyacı Nasıl Karşılanmalıdır? 

Vücudun protein, oksijen, ve glikoz gibi önemli ihtiyaçları olduğu gibi, doğal yollardan ve yeterli miktarda karbonhidrata da ihtiyacı vardır. Ancak, bu karbonhidrat ihtiyacı basit şekerler yerine mutlaka sağlıklı kaynaklardan temin edilmelidir. Diyet yapan bir kişinin günlük olarak ihtiyaç duyacağı enerji miktarının yaklaşık yüzde 50’si, sebze, meyve, tahıl ve baklagil ağırlıklı gıdalar ile sağlanmalıdır.

Karbonhidratların Kalp Üzerindeki Etkileri Nelerdir? 

Dengeli bir diyet programı hazırlanırken faydalı besinlerin yeterli ölçüde tüketilmesi amaçlanır. Diyet programlarında yapılan aşırı kısıtlama veya benzer sorunlar çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Karbonhidratlar için de aynı durum söz konusudur. Bir diyet programında karbonhidratların çok fazla kısıtlanması kalpte ritim bozuklukları meydana getirebiliyor. Bu ritim bozuklukları ise kalp krizi riskini artırıyor. Diğer yandan, vücut için gerekli karbonhidrat ihtiyacı yaklaşık yüzde 40-60 civarında karşılandığı zaman, kalp krizi riski önemli ölçüde azalıyor. Bu miktarlardan daha fazla karbonhidrat alındığı zaman kalp krizi riskinde kayda değer bir artış görülüyor.

Yoruma kapalı.