Hızlı Kilo Verme Programı Nasıl Olmalı?

Hızlı kilo vermek isteyen kişilerin yaptığı yanlışlardan bir tanesi uzun süre hiçbir şey yememektir. Oysa uzun süre aç kalındığında metabolizma yavaşlar ve iç organların görevini yerine getirme potansiyeli düşer. Ardından yenilen yemekler uzun süre sindirilemez ve alınan kaloriler yağa dönüşür. Kısa sürede kilo vermek isteyenler öncelikle ideal kilosunu tespit etmeli ve vermek istedikleri kilo miktarını belirlemelidir. Bir haftada 3 kilodan daha fazla verdiren diyetler genellikle sağlığınızı olumsuz etkiler. Vücudun yeni oluşturduğunuz diyet programını uyum sağlaması için zamana ihtiyacı vardır. Bu nedenle birden yemeyi kesmek vücut direncini düşürür. En ideal kilo verme yolu haftada 3 kiloyu geçemeyecek şekilde olmalıdır.

3 Ana Öğün Mutlaka Olmalı
Hızlı kilo verme için günlük öğün sayısını arttırırken yediklerinizin miktarı azaltın. Böylece sık sık yemek yiyebilir ve uzun süre açlık hissetmezsiniz. Uzun süre aç kalan kişilerin insülin direnci düşer. Bu durum kişinin kendisini halsiz, yorgun ve uykulu hissetmesine neden olur. Özellikle ani kan şekeri yükselmesini önlemek için ara öğünlere de yer verilmelidir.

Kahvaltı Nasıl Olmalı?
Az yağlı peynir, tuzsuz zeytin, kepekli ekmek, domates, salatalık, yumurta kahvaltıda tüketilmelidir. Güne iyi başlanmasını sağlayan bu besinler gün boyunca size enerji verecektir. Ayrıca kahvaltıda süt ya da portakal suyu tüketilebilir. Protein, karbonhidrat ve vitamin bakımından kahvaltı zengin olmalıdır. Alınan kaloriler gün içinde kolayca yakılabileceği için diyet yaparken kahvaltıyı zenginleştirmekten korkmayın.

Öğle Yemeği Nasıl Olmalı?
Günün en verimli saatleri olan öğle yemeğinde ızgara ya da haşlanmış beyaz et, balık tüketilmesi tavsiye edilir. Yağsız olmak şartıyla kırmızı eti küçük bir porsiyon tüketebilirsiniz. Yanında bolca yeşil sebzelerden oluşan limonlu salata yenilebilir. Salata hacim olarak mideyi kapladığı için size doygunluk hissi verir. Ayrıca vitamin ve mineral bakımından da zengindir.

Akşam Yemeğinde Ne Tüketilmeli?
Akşam yemeği günlük hareketimizin azaldığı saatler olduğu için öğleye göre daha hafif yiyecekler tercih edilmelidir. Brokoli, lahana, pazı, bezelye, taze fasulye, bakla, kabak gibi sebzeler ya da mercimek, kuru fasulye, bulgur pilavı gibi bakliyatlar yenilebilir.

Ara Öğünlerde Tüketilebilecek Besinler Nelerdir?
Yağsız yoğurt, yarım yağlı süt, bir porsiyon taze meyve (çilek, erik, yeşil elma, kayısı, mandalina), kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, dut), kuruyemişler (badem, ceviz, fındık, kabak çekirdeği, leblebi) , bitki çayları ( melisa, ıhlamur, rezene, yeşil çay, beyaz çay, yaban mersini çayı, maydanoz ve kiraz sapı çayı) gibi besinler az miktarda tüketilebilir.

Tatlı Krizlerini Önleyin
Gün içinde tatlı yeme isteğinizi bastırmak için bir bardak soğuk su içebilirsiniz. Soğuk su hızla mide ve bağırsaklar tarafından emildiği için oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca bir avuç sarı leblebi ya da ince bir dilim kepek ekmeği tüketerek tatlı yeme isteğinizi bastırabilirsiniz.

Yoruma kapalı.