Kimyasal Peeling Nedir? Gelin 14 Soruda Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar Öğrenin!

Kimyasal Peeling Nedir Ne İşe Yarar?

Kimyasal peeling, cilt sağlığı bakımından önem taşıyan bir uygulamadır. Peeling, Türkçe’de “soymak” anlamına gelen yabancı kökenli bir kelimedir. Peeling için ciltteki derilerin yenilenmesi için uygulanan bir yöntemdir tanımı yapılır. Kimyasal cilt soyma yöntemi de cildin daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşması adına yapılan son teknoloji uygulamalardan biridir. Kimyasal peeling, bazı solüsyonlar ile birlikte uygulanan ve cildi genç tutan faydalı bir bakım yöntemidir.

Kişilerin uyguladığı cilt bakımı kapsamında peeling kimyasal peeling ve birçok işlem mevcuttur. Eski cilt görünümünden kurtularak cilt yenileme hızını arttırmak adına uygulanan bir işlemdir. Yüzde göz kapağı ve çevresi dışında geniş bir alana uygulama yapılarak daha fresh ve genç bir görünüm elde edilebilir.

Kimyasal Peeling Nedir?

kimyasal-peeling

Kimyasal peeling uygulaması, cildin canlanması ve genç bir görünüm elde etmesi için uygulanan cilt bakım yöntemlerinin başında gelir. Bu yöntem, cilt için faydalı kimyasal asitler kullanılarak uygulanır. Cildin ölü deri ve hücrelerden arındırılması adına atılan bu adım, en yeni cilt bakım yöntemlerinden biri olarak da dikkat çeker. Kimyasal cilt soyma uygulaması, bebeksi bir cilt için cinsiyet gözetmeksizin uygulanan popüler yöntemlerden biridir.

Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Kimyasal peeling yaptıranlar bu yöntemin pek çok faydası olduğundan bahsediyor. Üstelik peeling yalnızca tek bir amaca da hizmet etmiyor. Kimyasal peeling ile cilde dair pek çok sorun kökten çözüme kavuşabiliyor. İşte, kimyasal peeling yönteminin işe yaradığı sorunlar:

  • Akne ve leke tedavisi
  • Yara izlerinin iyileştirilmesi
  • Cilt tonunu eşitleme ve cildi yenileyip parlaklı kazandırma

Sık Sorulan Sorular ile Kimyasal Peeling Nedir?

Günümüz cilt sağlığı standartları arasında yer alan kimyasal peeling, cildin yenilenmesine yardımcıdır. Bu sayede cilt problemleri ile baş edilirken aynı zamanda cildin bir daha benzer sorunlar ile karşılaşmasına da engel olunur. Henüz yeni yeni uygulanan bir tedavi olması sebebiyle peeling hakkında merak edilen pek çok konu vardır. Sık sorulan sorular çerçevesinde peeling uygulaması hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak da mümkündür.

1- Peeling Nedir?

kimyasal-peeling

Kimyasal peeling konusuna değinmeden evvel ilk önce klasik peeling uygulaması hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Peeling, cilt soyma işlemi olarak basitçe tanımlanabilir. Peeling uygulaması, sorunlu ciltlerin temizlenmesi bakımından önemlidir. Soyma işlemi sayesinde cildin deri artıklarından ve ölü hicrelerden tamamen arındırılmış olması mümkündür. Bu da cildin yenilenip tazelik ve canlılık kazanmasına ön ayak olur.

Peeling yolu ile soyulan derinin alt kısmından daha sağlıklı bir deri tabakası çıkartılmış olur. Bu da cildin taze bir görünüm yakalaması bakımından önem teşkil eder. Cilt soyma işlemi, ciltte meydana gelmiş olan problemlerin bir kısmının da kökten çözümü olarak kabul edilir.

2- Peeling Dereceleri Nelerdir?

Peeling yönteminin cilt sağlığı standartları çerçevesinde belirlenen üç farklı derecesi bulunur. Cilt sorununun tespit edilmesine göre isteyen kişilere bu üç dereceden biri uygulanır. Aşağıda da peeling uygulamasının dereceleri ve tanımları verilmiştir:

  • Yüzeysel Peeling: Yüzeysel peeling derecesi cildin en üst tabakasına tekabül eder. Kimyasal peeling yöntemi de bir çeşiy yüzeysel peeling uygulaması olarak kabul edilir.
  • Orta Dereceli Peeling: Orta dereceli peeling yöntemi, epidermis denilen üst katman ile dermis arasında bir cilt soyma işlemidir.
  • Derin Peeling: Derin peeling yöntemi ise ciltin en üst tabakasından dermise kadar cilt soyma işlemi demektir.

3- Kimyasal Peeling Nasıl Etki Eder?

Yüzeysel peeling yöntemi olan kimyasal cilt soyma işlemi, epidermis baz alınarak uygulanır. Buan göre epidermis üzerinde yüzeysel bir hasar meydana getirilerek cildin bu sorunla baş etmesine izin verilir. Bu sayede cilt, kısa sürede kendisini yenilemeye başlayacaktır. Tamamen kontrol altında yaratılan bu hasarın kalıcı herhangi bir etkisi de bulumamaktadır. Bu işlemde amaç tamamen cildin yenilenme süresinin hızlandırılmasıdır.

4- Kimyasal Peeling Yönteminde Hangi İçerikler Kullanılır?

kimyasal-peeling
Kimyasal Peeling Nedir Ne İşe Yarar?

Kimyasal peeling ürünleri söz konusu ise ilk olarak bu işlemde kullanılan asitlerin bilinmesi gerekir. Bu yöntemde alfa hidroksi asit, salisilik asit, beta hidroksi asit ve trikloroasetik asit kullanılır. Bu asitleri içeren özel solüsyonlar kontrollü bir biçimde cilde uygulanır. Bahsi geçen solüsyonlar sayesinde cildin soyulma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Bu da cildin kendi kendini yenilemesini hızlandıran bir yöntemdir.

5- Kimyasal Peeling Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Kimyasal cilt soyma işleminin uygulama alanları arasında yüz bölgesinin tamamı gelir. Buna ek olarak çoğu zaman dekolte bölgesi için de kimyasal soyma işlemi uygulanabilir. Kimyasal cilt soyma yönteminin yüz ve dekolte bölgesinin haricinde boyun kısmına uygulanması da mümkündür.

6- Kimyasal Peeling Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Faydalı asitler kullanılarak yapılan cilt soyma işleminde uygulama süresi de oldukça kısadır. Buna göre yapılan testlerin dışında yalnızca uygulama işlemi 10 ila 15 dakika arasında bir sürede yapılır. Sorunlu bölgelerin fazla olması durumda ise işlem uzayabilir. Yine de bu yöntemin kısa sürede uygulanabildiğini söylemek doğru olacaktır.

7- Kimyasal Peeling ile Leke Tedavisi Nasıl Sonuçlar Verir?

Kimyasal cilt soyma işleminin en sık tercih edildiği durumların başında cilt lekeleri gelir. Güneş lekesi, çil ya da çok derin olmayan doğum lekeleri bu yöntem ile yok edilebilir. Ciltte bulunan lekelerin durumlarına göre 1 – 4 seans arasında bir iyileşme görülmesi de mümkündür. Aynı zamanda yaşlılık lekeleri de yine kimyasal cilt soyma yöntemi sayesinde yalnızca birkaç seansta yok edilebilir.

8- Kimyasal Peeling ile Akne ve Sivilce Tedavisi Mümkün Mü?

kimyasal-peeling

Faydalı asitler ile yapılan cilt soyma işleminin sivilce ve akne tedavisi için de uygun olduğu bir gerçektir. Özellikle de salisilik asit sayesinde akne sorunlarının %100 ortadan kaldırılması söz konusudur. En etkili akne tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilen peeling, sivilceler için de sıkça uygulanan bir yöntemdir. Aynı zamanda sivilce izlerinin yok edilmesi için de kimyasal cilt soyma yöntemine sık sık başvurulur. Bunun için de 1 ila 6 seans arasında bir tedavi uygulanması yeterli olacaktır.

9- Kimyasal Peeling ile Ton Eşitleme Mümkün Mü?

En sık karşılaşılan cilt problemlerinin başında cilt tonu eşitsizliği gelir. En iyi kimyasal peeling yöntemlerinden biri de cilt tonunun eşitlenmesidir. Özellikle de ciltte meydana gelen morlukların ve kızarıklıkların giderilmesi için bu yöntem tercih edilir. Kimyasal cilt soyma yönteminin birkaç seans uygulanması sonucunda cilt tonunun tamamen eşit olması söz konusu olacaktır.

10- Kimyasal Peeling Hangi Yaş Grubuna Tavsiye Edilir?

Kimyasal cilt soyma yönteminin aslında cilt bakım rutinlerinden biri haline gelmesi tavsiye edilir. Eğer cilt tipi uygunsa belli dönemlerde bu yöntemin uygulanması mümkündür. Özellikle de 30 yaş sonrasında cildin daha hızlı yenilenmesi adına kimyasal cilt soyma uygulamasından faydalanılabilir.

11- Peeling Zaralı Mıdır?

Kimyasal peeling zararları konusunda ilk önce cilt tipinin tespit edilmesine göre yanıt vermek daha doğrudur. Çok hassas ve sorunlu ciltler için bu yöntemi tavsiye etmek pek mümkün değildir. Bunun için daha bilinçli olmak ve gereken incelemeleri yaptırmak gerekir. Fakat pek çok cilt tipi, kimyasal cilt soyma yöntemi için oldukça uygundur. Zaten yüzeysel bir peeling işlemi olduğundan dolayı kimyasal cilt soyma işlemine güvenilebilir.

12- Kimyasal Peeling Yaptırmaması Gereken Kişiler Kimlerdir?

kimyasal-peeling

Evde kimyasal peeling yöntemlerine güvenmemek daha doğru bir adım olacaktır. Bu gibi uygulamalarda sorun yaşamamak adına her ürüne güvenmemek gerekir. Uzman görüşü almadan peeling yaptırmak bazı sorunlara yol açabilir. Üstelik bunu evde yapmak tecrübesiz kişilerin zorlanacağı bir durumdur.

Aynı zamanda hamile ve emziren annelerin de peeling yaptırmaması tavsiye edilir. Solüsyonlara karşı alerjisi olan kişilerin de peeling için uygun olmadığı bilinir. Bu yüzden peeling yaptırmadan evvel bu uyarılara dikkat edilmesi tavsiye edilir.

13- Peeling Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kimyasal peeling öncesi sonrası için bazı tavsiyelere uymak gerekir. Peeling işleminden sonra cilt bakım uzmanı tarafından verilen ürünlerin evde kullanılması şarttır. Kimyasal soyma işleminin ardından ciltte soyulmalar meydana gelebilir. Bu gayet normal ve herkeste de görülebilen bir durumdur. Bu tip durumlarda cildi soymamak ve bol bol nemlendirmek gerekir. Cilt bakım uzmanı da cildin her daim nemli kalması için bazı cilt bakım ürünleri tavsiye edecektir.

Aynı zamanda kimyasal cilt soyma işleminden sonra güneşe çıkılmaması da verilen tavsiyelerin başında gelir.

14- Peeling Fiyatları

YouTube video

Kimyasal peeling fiyatları, uygulanan tedavi türüne ve seans süresine göre farklılık gösterebilir. Bu tip cilt bakım uygulamalarında cilt sorununun durumuna ve yoğunluğuna göre bir seans sayısı belirlenir. En net fiyat bilgisine ulaşabilmek adına klinik ile iletişime geçilerek sorunun aktarılması daha doğru bir adım olacaktır. Bu sayede yetkili ve uzman kişilerden tedavi hakkında daha geniş kapsamlı bilgi de alınabilir.

Güzellik göreceli bir kavram olsa da cildin daha güzel bir görünüme sahip olması amacıyla, kadın ve erkek fark etmeksizin bazı işlemler yapılabilmektedir. Bu kimi zaman mezoterapi kimi zaman derin kimyasal peeling işlemi olur. Bu şartlarda uygulama yaptıranlar mevcut olsa da doğal yöntemlere yönelen birçok kişi de mevcuttur. Son dönemin en ünlü olanları arasında da arı sütü bulunuyor. Arı Sütünün Cilde Faydaları Nelerdir? Hiç Duymadığınız 7 Ara Sütünün Cilde Faydası yazımıza bakarak bu konuda bilgi alabilirsiniz!

Yoruma kapalı.