Vişne Sosu ve Mucizevi Etkileri
Meyveler arasında kırmızı ikizler olarak bilinen vişne ile çok güzel bir vişne sosu yapmak mümkün. Sos ile çeşitli tariflerin üzerinde ya da yanında sunum yapılabilir. Bu açıdan can kurtarıcı özelliği vardır. Sade bir kekin üzerine sosu dökerseniz hem görselliği artar hem de tat açısından lezzeti artmış bir kek yapmış olursunuz.
Vişne sosu tarifi açısından çok makul malzemeler bulunuyor. Bu sayede her evde yapılıp kullanılabilir. Özellikle evde yapılan tatlılar ve pastalar için birebir desek doğru olur.
Şimdi birlikte vişne sosu nasıl yapılır tarifini inceleyelim.
Bu Yazımızda Neler Var
Vişne Sosu Tarifi
Tat açısından insanın ağzında mayhoş bir lezzet bırakan vişne sosu gerçekten alışınca vazgeçilmez oluyor. Yapılışı kolay ve zahmetsiz olmasından dolayı ev her zaman yapılıp muhafaza edilebilir. Bu sayede yapılan sütlü tatlı ya da kekler üzerinde kullanılabilir.
Vişne sosu hazırlama konusunda kullanılacak malzemeler:
- Bir su bardağında sap ve çekirdeği ayıklanmış vişne
- Su bardağının yarısı kadar şeker
- ½ su bardağında su
- 2 yemek kaşığı kadar nişasta ve nişasta katı bir halde olduğu için yarım su bardağı su ile açılır.
Vişne sosu nasıl olur nasıl yapılır şimdi buna bakalım: Vişneler rondodan geçirilir pürüzsüz olana kadar. Daha sonra tencereye konulmalı. Önceden hazırlanan şeker ve su üzerine dökülür. Altı fazla açılmadan 6 dakika boyunca yavaşça karıştırılarak pişirilir. Bu işlem sürerken başka bir tarafta nişastanın suyla açılması gerekiyor. Pişen vişne sosu içine azar azar nişasta dökülür. Bir süre daha karıştırılarak kıvam alması sağlanır ve vişne sosu hazır.
Nişastasız Vişne Sosu Nasıl Yapılır?
Kırmızı meyve vişne ile yapılacak bir başka tarif ise nişastasız vişne sosudur. Sosunuz daha akışkan olsun istiyorsanız nişastayı tariften çıkarmanız yeterli olacaktır. Yanardağ pastası tarifi için ideal olur bu şekilde yaptığınız sos.
Malzemeler:
- Bir su bardağında sap ve çekirdeği ayıklanmış vişne
- Su bardağının yarısı kadar şeker
- ½ su bardağında su
Vişne sosunun yapılışı: Ayıklanmış Vişneler rondodan geçirilir pürüzsüz olana kadar. Daha sonra tencereye konulmalı. Önceden hazırlanan şeker ve su üzerine dökülür. Altı fazla açılmadan 4-5 dakika boyunca yavaşça karıştırılarak pişirilir. Vişne sosu kullanım için hazırdır.
Vişnenin Faydaları
Dünya üzerinde çokça vişne bulunuyor. Özellikle insanlar tarafından sevilerek tüketilen bu meyvenin birçok faydası bulunuyor. Çocuklar ve yetişkinler üzerinde ayrı ayrı faydası vardır.
Vişnenin faydalarına birlikte göz atalım:
- Güçlü bir antioksidan özelliği bulunur.
- İçinde bolca A ve C vitaminleri bulunur.
- Demir, fosfor ve kalsiyum deposudur.
- Sinir sistemi üzerinde inanılmayacak derecede düzenleyici etkisi vardır.
- Prostat ve kolon kanserine savaş açan yapısı bulunuyor.
- Günümüz sorunu uykusuzluğa büyük faydası bulunuyor.
- Kabızlık için birebir.
- Vişne tüketimi düzenli olursa bakteri ve mantarları önler.
- Soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlendirir.
- Beyin ve sinir hücreleri için yararlıdır.
- Kalp üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.
- Yaşlılık ile düşman bir meyvedir. Yaşlanmayı geciktirir.
Vişne tüketimini düzenli olarak gerçekleştirirsek sayamayacağımız daha birçok faydasından yararlanmış oluruz. Eğer sürekli taze vişne bulamıyorsak vişne sosu yaparak tüketebiliriz.
Vişne İle Zayıflamak Mümkün Mü?
Vişnenin kullanım alanlarına bakıldığında daha çok tatlı ve bazı yemeklerde kullanılıyor. Fakat önemli bir özelliği daha var zayıflama konusunda büyük yardımcı. Sadece vişne tüketerek zayıflamak mümkün değil, özellikle yapılan diyet ve egzersizlerin yanında destekçidir.
Zayıflamak için yapılan çalışmalar ile vişne tüketimini dengeli bir şekilde vücuda alırsak zayıflamak beraberinde gelecektir. Vişnenin metabolizmayı hızlandırma ve daha düzenli çalışmasını sağlayacağından zayıflama için hızlandırıcı bir etki yapacaktır. Bunun için sabah kahvaltısında yoğurt üzerine vişne sosu dökülerek tüketilebilir.
Vişne İle Neler Yapılabilir?
Kullanım alanları oldukça geniş olan vişnenin en çok kullanıldığı alan tatlı sektörüdür. Hem mayhoş bir tadı olması hem de muhteşem kırmızı görüntüsü ile gerçekten göze hitap ediyor.
Şimdi vişne ile neler yapılabilir birlikte inceleyelim:
- Eşsiz kıvamıyla vişneli tart.
- Kekler ve tatlılar için vişne sosu.
- Vişneli kek
- Vişne ile yapılan güzel bir reçel.
- Ağız sulandıran vişneli yaprak sarması.
- Görüntüsü ile büyüleyen vişne soslu cheesecake.
- İçi vişne dolu vişneli kurabiye
- Süt ve vişneden yapılan vişneli irmik tatlısı.
- Limon ile vişnenin karışımı ile vişne dolgulu muffin
Daha birçok tarifi ile mutfaklarda adından çokça söz ettiren vişnenin kullanım alanı oldukça geniştir. Diyet ve zayıflama programları vişne tarifleriyle destekleme yapılabilir.
Hamilelikte Vişne Suyunun Faydaları
Hamilelik çok dikkat gerektiren bir dönem olduğu için kesinlikle vücuda alınan her besin dengeli ve taze olmalıdır. Vişne tüketimi hamilelikte fazlasıyla faydalıdır. Fakat ölçüsü kaçırılırsa zararları olabilir. Bu gibi durumlarda hemen doktora gidilmelidir. Vişne suyu olarak da tüketimi konusunda sınır olmalıdır.
Aşırı tüketilmediği sürece hem kilo aldırmaz hem de bebeğe bir zarar gelmez. Sabahları yarım avuç dolusu vişne tüketmek de daha zinde olmanızı ve metabolizmanızı hızlandıracaktır. Hamilelik döneminde oluşan eklem ağrılarına iyi gelir. İltihapları giderir. Ağrıyan ve yorulan kasların bu durumunu iyileştirir.Vişne suyu yerine anne adaylarını cezbedecek bu lezzeti vişne sosu şeklinde kullanmak daha kolay ve daha lezzetli olacaktır.
Vişne Fazla Tüketilirse Neye Sebep Olur?
Vişne fazla tüketilirse ilk önce metabolizma düzeni bozulur. Vücut dengesi bozulur. Kilo aldırıcı bir etkisi ortaya çıkar. İstenmeyecek bir etki olsa da alerjik reaksonlara neden olabilir. Özellikle deride kızarıklık ve dökülmeler oluşabilir.
Vişne, vişne suyu, vişne sosu ve türevlerini türetirken mutlaka ölçü korunmalı üstelik tüketirken taze olmasına dikkat edilmelidir. Olumlu etkisini olumsuza çevirmek yine kişinin elinde olup iradesine sahip çıkmalıdır. Bu uyarılar göz önünde bulundurulursa kesinlikle bir sorun oluşmayacaktır.
Yoruma kapalı.