7 Aylık Bebeklerde Gelişim

7 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler bu 7 aylık bebek gelişimi döneminde de büyümeye daha hızlı bir şekilde devam ederler. Boyut, fiziksel yetenekler ve dünyayla etkileşim kurma yetenekleri artar.

Öğrendikleri yeni becerilerin çoğu, katı yiyecekleri yediği için daha aktif hale gelecektir. Emzirmek ana besin kaynağı olmaya devam etse de bebeğiniz yeni tatlar ve dokular keşfetmelidir.

Bebeğim Ne Kadar Büyüyecek?

Bebekler bu ay yaklaşık 450 ila 560 gram ve 1 ila 2 santimetre daha fazla kilo ve boy alacaklar.

Çocuğunuzun doğumundan bu yana, doktora yaptığınız düzenli ziyaretleriniz sırasında kilo, boy ve baş büyüklüğünde (çevresi) büyüme kaydetmiş olmalıdır. Doktor bu sayıları standart büyüme çizelgelerinde izler. Doktorunuza bebeğinizin büyüme kaydını göstermesini isteyin.

Şimdiye kadar, kişisel bir büyüme eğrisi ortaya çıkmaya başlamalıdır.

Endişe Duymalı mıyım?

Bebeğim yeterince büyük mü? Çocuğum uzun mu yoksa kısa mı oldu? Ebeveynler genellikle büyüme konusunda endişe duyarlar ve bir bebeği kardeşleri ve akranları ile karşılaştırabilirler. Çocukların çok çeşitli şekil ve boyutlarda olduğunu hatırlamak önemlidir.

Büyüme, aşağıdakiler dahil birçok faktöre bağlıdır:

  • Ebeveynler tarafından geçilen genler (çocuklar ebeveynlerinin boyuna benzemeye eğilimlidir)
  • Bir çocuğun yediği yiyecek miktarı ve kalitesi
  • Genel sağlık
  • Büyümenin yönlerini kontrol eden hormonların işleyişi

Büyüme tablosuna göre, doktor çocuğunuzun beklendiği gibi büyüyüp büyümediğini belirleyebilir. Bebeğinizin kilosu veya genel olarak boyutu hakkında endişeleriniz varsa, endişelerinizi doktorunuzla görüşün.

Endişelerinize cevap olarak, doktor size şu soruları sorabilir:

  • Bebeğiniz günde kaç kere besleniyor?
  • Bebeğiniz her beslenmede ne kadar tüketiyor?
  • Bebeğinize hangi ek gıdaları veriyorsunuz?
  • Bebeğinizin bağırsak hareketleri ne kadar sık ​​görülüyor? Neye benziyorlar?
  • Bebeğiniz ne sıklıkta işiyor?

Doktor ayrıca bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında sorular sorabilir. Bunların hepsi birlikte, bebeğinizin uygun bir oranda büyüyüp gelişmediğine ya da normal olduğuna doktorun karar vermesine yardımcı olacaktır. Doktor, ele alınması gereken bir sorun olabileceğini düşündüğünde test önerebilir.

Prematüre bebekler, tam zamanlı akranlarına kıyasla normal boyutların altındadırlar, fakat kendi hızlarında da düzenli olarak büyümeye devam edeceklerdir.

Yedi Aylık Bebeğin Almaması Gereken Besinler

7 Aylık bebek gelişimi dönemi de dahil olmak üzere doğumdan sonraki 12 – 14 aylara kadar, bal ve inek sütü kesinlikle verilmemelidir.

Bebeklerde alerjik reaksiyon daha sık görüldüğü gibi etkileri daha fazla olabilir. Bu yüzden alerjen olabilecek,

  • Yumurta
  • Çilek
  • Kuruyemiş
  • Paketli (özellikle muhteviyatında, glikoz şurubu ve diğer tatlandırıcıların bulunduğu) gıdalardan
  • Tuz ve sofra şekerinden
  • ışıl işlem görmüş olsa bile, marketlerde satılan her türlü sucuk, salam tarzı gıdalardan,
  • Yine markette satılan ve özellikle içeriğinde et ürünleri bulunduran konservelerden uzak durulmalıdır.
  • Çikolata, kahve, kola, kakao gibi kafein içeren besinler, asit içerdiğinden dolayı kola, gazoz ve meyve suları verilmemelidir.

7 Aylık Bebek Gelişimi Döneminde Disiplin Nasıl Sağlanır

  1. İstemediğiniz herhangi bir şeyi yapmaya çalıştıklarında, dikkatlerini dağıtmak için farklı bir şey yapın ve yapmak istedikleri davranıştan onları uzaklaştırın
  2. Özellikle bu dönem bebeklerde inatlaşma vardır. İnatlarını kırmanın tek yolu kararlı ve net tavırlar sergilemekten geçer.
  3. Çocuklara ses tonunuzu kullanarak yaptığı davranışın uygun olmadığı gösterilmelidir.
  4. Konulan kurallar değiştirilmemelidir.

Yedi Aylık Bebek Neler Yapar

  1. Yardımsız olarak oturabilirler.
  2. Kendi kendine kraker gibi atıştırmalıkları yiyebilirler.
  3. Dik tutulduğunda bacakları üzerine ağırlık verebilirler.
  4. Oyuncağını aldığınızda itiraz edebilirler.
  5. Genelde kendilerinden farklı konumda duran oyuncakları almak için her yolu denerler.
  6. Bir elinden diğerine bir nesneyi geçirebilirler.
  7. Düşen bir nesneyi arayabilirler.
  8. Emeklemek onlara daha zor gelmeye başladığından, çevrelerine tutunarak ayakta durmaya çalışacaklardır.
  9. Oturur durumdan ayakta durur duruma kendileri çekebilirler.
  10. Yüzükoyun yatarken oturur duruma geçebilirler.
  11. Eşyalara doğru yürümeye çalışabilirler.

Bebeğim Tombul Ne Yapmalıyım?

Özellikle 7 aylık bebek gelişimi döneminde, çocukluk çağı obezitesi ile ilgili kaygılardan dolayı, ebeveynler, bebeklerinin çok şişman olduğunu düşünebilirler. Bu çocuklar için, bebeğin doktorundan profesyonel tavsiyeler almak yararlı olabilir.

Kilo kaybına neden olma denemesinde bebeklerin yiyeceklerinden asla kısmamalısınız. Yapmaları gerektiği gibi büyümek ve gelişmek için bebeklerin diyetlerinde yağ dahil olmak üzere uygun beslenmeye ihtiyaçları vardır. Bebeğinizin yediği yiyeceklerin “boş” kalorilerden ziyade besleyici olduğundan emin olun.

Anne sütü veya formülü, yaşamın ilk yılında ana besin kaynağı olmaya devam etmelidir. Meyve suyu (%100 meyve suyu) verilebilir, ancak meyve suyu gerekli bir besin değildir.

Şeker ilave etmeden püreli sebzeleri ve meyveler verebilirsiniz ve bebeğinize tatlı veya şekerli yiyecekler, abur cubur dediğimiz paketli gıdalardan vermeyin ve çok az besin değeri sunun.

Ayrıca, bebeğinizin doyduğuna dair ipuçlarını gözden geçirin ve beslenmeyi belirli bir süreliğine kesin. Ağlayan bir bebek sadece biraz dikkat çekiyor olabilir.

Bebeğinizin ağırlığından endişe ediyorsanız onu aktiviteye teşvik edin. Bu yaştaki bir bebek için, bir taşıyıcıya, bebek arabasına veya hareketi sınırlandıran başka bir ekipmana hapsolmak yerine, güvenli bir alanda hareket etmek kasları, öğrenme yetisi ve bazı motor hareketlerin gelişimi için de önemli olacaktır.

7 Aylık bebek gelişimi dönemi olumlu ya da olumsuz yönleri ile bu şekilde. Ancak makalemizde de belirttiğimiz gibi, aklınıza takılan ya da gözlemlediğiniz herhangi bir sorunda, mutlaka bir uzmana danışınız.

Yoruma kapalı.