Kilo Alma Diyeti Listesi

Genellikle fazla kilolarından şikayetçi olan bayanların sayısı fazla olsa da kilo almak isteyenlerin sayısı da hiç azımsanmayacak kadar fazla. Yemek ayrımı yapmamalarına rağmen bir türlü kilo alamayan bayanların dikkat etmesi gereken en önemli konu günlük aldıkları kalori miktarıdır. Günlük alınan kalori harcanan kalori miktarından daha fazla olmalıdır. Hızla kilo almaya çalışmak nefes almanızı zorlaştırarak farklı sağlık sorunlarına yol açabilir. Haftada bir kilo alarak hem vücudunuzu kiloya alıştırabilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kilo Almak İçin Neler Yapılmalı?
Kilo almak isteyenlerin yaptıkları hatalardan birisi de tatlı ve hamur işlerini daha fazla tüketmeleridir. Şerbetli tatlılar, kızartmalar veya hamur işleri her ne kadar kilo aldırsa da vücudunuzdaki yağ oranını sağlıksız bir şekilde arttıracağı için bölgesel olarak kilo almanıza neden olacaktır. Sadece bel, kalça ya da basen bölgesinde biriken yağlar dengesiz kilo alımına neden olur ve vücudunuzun şeklini bozarak kötü bir görünüme sebep olur. Sağlıklı kilo alımı vücuttaki yağ oranını değil kas oranını arttırmakla olur. Bu nedenle hamur işlerini yerken aşırıya kaçılmamalıdır. Ayrıca kilo almak için daha fazla yemek sağlığınızı bozabilir. Bunun yerine miktar olarak az ama kalori miktarı fazla olan yiyecekleri tüketmek gereklidir.

Metabolizma hızınız kilo almanızı etkileyen en önemli unsurdur. Sabahları spor yapıyorsanız metabolizma hızınız daha fazla artacağı için kalorisi yüksek yiyecekleri akşam saatlerinizde yemeniz kilo alımınızı kolaylaştıracaktır. Protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmek kilo alımını kolaylaştırır. Bu nedenle süt ve süt ürünleri, kırmızı et tüketmek oldukça önemlidir. Öğün sayısını arttırabilirsiniz. Gün içinde sık sık ara öğünler yer verilmelidir. Ara öğünlerde meyve ve kuru yemiş tüketilmesi gereklidir. İştahı olmayan kişiler ise yemeklerde kimyon, karabiber, pul biber gibi baharat kullanımı arttırarak iştahını açabilir.

Kilo Almak İçin Hangi Yiyecekler Tercih Edilmeli?
– Kahvaltılarda 1 – 2 dilim tam tahıllı ekmek, pekmez, bal ve fıstık ezmesi gibi hem enerji veren hem de kalorisi yüksek yiyecekler tüketilmelidir.

– Ara öğünlerde bisküvi, hamur işleri gibi abur cubur tüketmek yerine fındık, fıstık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, sütlü çikolata, süt, meyve suyu, ayran gibi besinler tüketmek kilo alımını kolaylaştırır.

– Kuru fasulye, mercimek, makarna, bulgur pilavı gibi baklagilleri yemeklerinizden eksik etmeyin. Hem besleyici değeri yüksek hem de doyurucu oldukları için kilo alırken aynı zamanda sizin sağlığınızı da korur.

– Kırmızı ve beyaz et tüketimi arttırılmalıdır. Balık, tavuk veya sakatat ürünlerini hafta 2-3 defa tüketin.

– Yediğiniz besinlerin kalorisini bilmek günlük kalori miktarını daha kolay hesaplamanızı sağlar. Ortalama günde 3000 kalori almanız için besinlerin kalorilerini bilmelisiniz. Özellikle zor kilo alan kişiler yulaf ezmesi, keten tohumu, yumurta, esmer pirinç, avokado, muz, tereyağı ve susam gibi kalorisi yüksek besinleri bolca tüketmeleri faydalı olacaktır.

Kilo Alma Diyeti Listesi

Sabah
Ekmek ( 2 dilim )
Beyaz peynir ( 2 dilim )
Zeytin ( 5 adet )
Pekmez ( 2 yemek kaşığı )
Domates ( 1 adet )
Salatalık ( 1 adet )
Biber ( 1 adet )

Ara Öğün
Süt ( 1 bardak, 2 yemek kaşığı pekmez ile birlikte )
Tuzlu bisküvi ( 5 adet )
Meyve ( 1 adet )

Öğle
Ekmek ( 2 dilim )
Domates çorbası ( 1 kase )
Etli sebze yemeği ( 1 tabak )
Pilav ( 1 tabak )
Yoğurt ( 1 kase )
Meyve ( 1 adet )

Ara Öğün
Fıstıklı tel kadayıf ( 1 porsiyon )

Akşam
Ekmek ( 2 dilim )
Çorba ( 1 kase )
Izgara et ( 100 gram )
Ton balıklı salata ( 1 kase )
Makarna ( 1 tabak )
Meyve ( 1 adet )

Ara Öğün
Süt ( 1 bardak, 2 yemek kaşığı pekmez ile birlikte )
Tuzlu bisküvi ( 5 adet )
Meyve ( 1 adet )

Yoruma kapalı.