Kolay Diyet Listesi Nedir? Nasıl Uygulanır?
Zayıflamaya karar veren birçok kişi internet üzerinden kolay diyet listesi hakkında araştırma yapmaktadır. Belli bir beslenme programını uygulayarak kilo vermeye çalışmak çok kolay bir durum değildir. Bir ilk kez zayıflamaya çalışılıyorsa başta biraz zorlanılması çok normal olacaktır. Fakat yapılacak egzersizlerle ve motivasyonu yüksek tutma ile bu mümkün olacaktır. Biz de sizler için bu yazımızda kiloya göre diyet listesi Standart diyet listesi haftalık diyet programı gibi konulardan bahsetmiş olacağız.
Kilo verebilmek için uygulamaya karar verilen programınızda uzun süre aç kalmanız, tadı hoş olmayan yiyeceklerin tüketilmek zorunda olması ve sizi diyete teşvik etmemesi başlanılan programın 1 – 2 gün içinde bırakılmasına neden olur. Diyet yaparken kararlılık sonuca ulaşmada oldukça önemlidir. Kilo verme kararından caymamak ve diyete devam etmekten pes etmemek için kendi vücut yapınıza en uygun olan programı belirlemeli ve gerek görüldüğünde doktorunuzdan yardım almalısınız. Çoğu kişinin kısa sürede kilo vererek sonuç alma isteği sağlıksız beslenmeye neden oluyor.
Sağlığınızı koruyarak kısa sürede kilo verebilmek için öncelikle tansiyon, hipertroid, şeker hastalığı, anemi ya da besin alerjisi gibi bir rahatsızlığınız varsa bu rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak diyet programı belirlenmelidir. Ayrıca kullanılan psikolojik ilaçlar, hormon ve doğum kontrol ilaçlarının yan etkisi nedeniyle kilo alımı varsa doktorunuza danışarak bu ilaçların kullanımına ara verilmesi gerekir. Özellikle hamilelik ve emzirme döneminde diyet yapılması hem sizin hem de bebeğin sağlığı için doğru değildir. Bu nedenle kolay diyet listesi bir uzman ile beraber uygulanırsa daha etkili ve sağlıklı olacaktır.
Bu Yazımızda Neler Var
Kolay Diyet Listesi ile Zayıflamak İçin Yapılması Gerekenler
1 – Motivasyonunuzu Koruyun
Zayıflarken, en zorlu kısım aslında ilk günkü motivasyonunu sonraki günlerde de koruyabilmektir. Zayıflama süresi boyunca mümkün olduğunda stresten uzak durun . Kas gevşetici egzersizler yapmak ve sık sık derin nefes almak motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olur. Bu işleme başlarken bir not defteri edinin. İlk günkü kilonuzu ve yediklerinizi bu deftere not edin. Moraliniz bozulduğu anlarda deftere bakarak kat ettiğiniz yolu gördüğünüzde moraliniz yerine gelecektir. Ayrıca yaptığınız yemekleri süsleyebilir ya da renkli tabak ve bardaklar kullanarak diyeti eğlenceli hale getirebilirsiniz. Meditasyon, yoga yapabilir, motive edici sözler söyleyerek diyetin sonuna kadar sabır gösterebilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz.
2 – Zayıflamak İçin Spor Şart
Hareket etmeden sadece yediklerinizin miktarını azaltmak bağışıklığınızın düşmesine, alınan kiloların diyet sonrası yeniden geri alınmasına ve kas erimesi gibi rahatsızlara neden olur. Vücudunuzdaki yağ ve ödemden hızla kurtulabilmenin en kolay yolu günlük hareket miktarınızı arttırmaktır. Özellikle sabah erken saatlerde yapılan yürüyüş endorfin seviyenizi arttırarak gün boyu kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Akşam yemeğinden sonra kısa mesafeli yürüyüş yapmak ise yemekte alınan kalorinin yakılmasını sağlayacaktır. Böylece uyku esnasında alınan kaloriler vücutta yağa dönüşmez.
3 – Kolay Diyet Listesi ; Su ve Detoks Sularının Zayıflamaya Faydası
Pratik bir şekilde zayıflayabilmek için öncelikle günde 2-3 litre su tüketilmesi önemli. Ayrıca metabolizma hızını arttırmak, yağların yakılmasını sağlamak ve vücudun ödem tutmasını engellemek için çeşitli detoks suları tüketilebilir. Özellikle sabah uyanır uyanmaz içilen bir bardak limonlu, tarçınlı ve zencefilli su ile daha kolay kilo verebildiğinizi göreceksiniz.
Tüketilmemesi Gereken Besinler
Vücutta su tutmasına neden olan başlıca besin tuzdur. Yemeklerde tuz tüketimini sınırlayarak ödem atılabilir. Şekerli tatlılar, hamur işleri, yağlı yemekler, nişastalı besinler ve gazlı içecekler vücutta yağ oluşumunu tetikleyici unsurlar olduğu için diyet boyunca tüketilmemelidir.
Sağlıklı Diyet Listesi
Sizin için hazırlamış olduğumuz örnek sağlıklı diyet listesi şu şekildedir;
Sabah
- Yeşil çay ( 1 bardak )
- Kepek ekmeği ( 1 dilim )
- Salatalık ( 1 adet )
- Domates ( 1 adet )
- Peynir ( 1 dilim )
Öğle
- Kepek ekmeği ( 1 dilim )
- Haşlama tavuk ( 1 porsiyon )
- Bol yeşillikli salata ( 1 kase )
Ara Öğün
- Meyve ( 1 adet )
Akşam
- Kepek ekmeği ( 1 dilim )
- Çorba ( 1 kase )
- Et yemeği ( 1 porsiyon )
- Bol yeşillikli salata ( 1 kase )
Ayrıca kolay diyet listesi uygulanırken yapılacak egzersizleri de merak ediyorsanız Zayıflama Egzersizleri ile Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Verin ! konulu yazımıza da göz atabilirsiniz.
Yoruma kapalı.