Zayıflamanın Püf Noktaları

Diyet yaparken planladığınız programa uymak için iradenizi zorlayabilirsiniz. Diyetin sonraki günlerinde ilk gününde olduğu gibi azim ve kararlılıkla diyeti devam ettirebilmek için arada kendinize küçük ödüller vermeniz ve zaman içerisinde ne kadar yol kat ettiğinizin farkında olmanız size güç verecektir. Ayrıca kolay zayıflama yöntemlerini uygulayarak zorlanmadan diyetinizi uygulamaya devam edebilirsiniz.

Şekeri Azaltın
Şeker hem sevilerek tüketilen bir besin olması hem de vücutta bağımlılık hissi vermesi nedeniyle kilo alımına neden olan en büyük sorundur. Çay ve kahveniz de kullandığınız kristal şeker ya da yediğiniz tatlının içerisinde şekerin yanı sıra beyaz ekmek, pirinç ve patates gibi besinlerde bulunan doğal şeker kilo alımına neden olur. Sadece basit şeker tüketimi değil yüksek oranda doğal şeker içeren besinlerin tüketimi de kilo yapar. Şekerli bir besin yenildiğinde insülin direnciniz düşer ve daha fazla yeme isteği duyarsınız. Bir bakıma sizi kendisine bağımlı yapan şekeri minimum seviyeye düşürmeniz zayıflamanızı kolaylaştıracaktır.

Doğru İçecekleri Tercih Edin
Hazır meyve suları, kola, alkol gibi asitli içecekler, enerji içecekleri yüksek oranda karbonhidrat ve şeker içerir. Sindirilmesi zor olan bu içecekler uzun süre midede durur ve kilo yapar. Diyet yaparken bol miktarda su içilmelidir. Maden suyu, ayran, taze sıkılmış meyve suları ve bitki çayları içilebilir. Ihlamur, ada çayı, melisa, papatya ve yeşil çayı bolca tüketebilirsiniz. Şekersiz Türk kahvesini ve siyah çayı her gün 1-2 fincan içebilirsiniz.

Salata Tüketin
Marul, maydanoz, dere otu, roka, tere otu, kuzu kulağı gibi yeşil sebzeler kullanılarak yapılan salatalar daha az yemenizi sağlar. Ayrıca kuru soğan, taze soğan, domates, lahana, havuç, turp ile yapılan salatalar antioksidan kaynağı olduğu için yağların yakılmasını kolaylaştırır.

Çorba İçin
Mercimek, ezogelin, tarhana, sebze, tavuk ve şehriye çorbaları midede dolgunluk hissi yaratacağından diğer yemekleri daha az yemenizi sağlar. Az yiyerek doymanıza yardımcı olan çorbayı her gün öğle ve akşam yemeklerinde bolca tüketebilirsiniz.

Akşamları Daha Hafif Yemek Yiyin
Akşamları öğle yemeğine göre daha az kalori almaya dikkat edin. Akşam saatlerinden sonra daha az hareket edeceğinizden alınan kaloriler gece boyunca yakılmaz. Bu nedenle akşam yemeğinden sonra yarım saat kadar yürüyüş yapın.

Ana ve Ara Öğünleri Doğru Saatlerde Tüketin
Herkesin yaşam şekli yatış ve kalkış saatleri yaptıkları işe göre değişir. Normal şartlarda kahvaltı için ideal saat 07:00 – 08:00 arasındadır. 10:00’da ara öğün yenilmelidir. Öğle yemeği 12:30 – 13:30 arasında yenilmelidir. Saat 15:00’te bir porsiyon taze meyve ara öğün olarak yenilebilir. Akşam yemeği ise saat 18:00’den önce mutlaka yenilmelidir. Bu saatten sonra yemek yenilmesi kilo yapar. Ancak saat 21:00’de bir bardak süt ya da yoğurt gibi aperatif bir besin yenilmesi iyi uyuyabilmeniz için faydalı olacaktır.

Yoruma kapalı.