Fakir Diyeti Listesi Nedir Nasıl Oluşturulur?

Fakir Diyeti Lİstesi İle İlgili Detaylar Nelerdir?

Fakir diyeti listesi, düşük bir bütçe ile daha sağlıklı ve dengeli beslenmeye olanak sağlar. Yani pek çok kişi için yüksek bütçeye mâl olan sağlıklı diyet, bu diyet programıyla daha erişilebilir olmaktadır.

Merak edilen fakir diyeti listesi içerisinde, besin değeri yüksek olan düşük maliyetli gıdalar yer alır. Bu gıdalar ise kilo vererek sağlığını korumak isteyen kişiler için ideal bir seçenektir. Fakir diyeti listesi için sağlıklı besinler tercih edilmelidir. Sonuç olarak düşük maliyetli sebze ve meyvelerin ağırlıkta olduğu bir programın hazırlanması, daha yararlı olacaktır.

Fakir Diyeti Listesi Nasıl Oluşturulur?

Fakir Diyeti Listesi
Fakir Diyeti Listesi

Günümüzde çoğu insan sağlıklı bir şekilde beslenme için pahalı olan gıdaların alınması gerektiğini düşünmektedir. Fakat kiloya göre diyet listesi oluştururken her zaman pahalı gıdalara ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu noktada fakir diyeti listesi ile hem ekonomik hem de sağlıklı bir beslenme programı edinebilirsiniz.

Bu diyet programını oluştururken ilk olarak temel besin gruplarını dikkate almalısınız. Yani karbonhidrat, protein, vitamin, yağ ve mineral içeren gıdaları tüketmeniz, sağlıklı beslenme için yeterli olacaktır. İşte, fakir diyeti listesi içerisinde yer alan ve dikkate almanız gereken detaylar;

  • İlk olarak fakir diyeti listesi temelini meydana getiren besleyici ve ucuz gıdalar seçmeniz gerekir. Kuru baklagiller, pirinç ve makarna gibi karbonhidrat içeren gıdalar ile ton balığı ve yumurta gibi protein içeren gıdalar; ekonomik ve sağlıklı bir tercih olabilir.
  • Çeşitli vitamin ve mineral içeriğine sahip meyve ve sebzelerin tüketilmesi, diyetlerin vazgeçilmezidir. Bu sebze ve meyvelerin mevsimlerinde tüketilmesi, fiyat açısından daha uygun bir avantaj sağlar.
  • Evde pişirilen yemekler, paketlenmiş ve işlenmiş gıdalar yerine tercih edilmelidir. Böylelikle sağlıklı ve ekonomik bir diyet programı elde edilebilir. Yani yemekleri sizin hazırlamanız, daha az masraf yapmanıza ve malzemelerinizi kontrol etmenize yarayacaktır.

Fakir diyeti listesi aslında oldukça kolaydır. Ayrıca bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun gıdaların seçilmesi avantajları da beraberinde getirir. Bu noktada sağlıklı bir şekilde beslenirken hem de bütçenizi de koruyabilirsiniz. Peki, bu listeleri nasıl oluşturabilirsiniz?

1 – Potasyumdan Fakir Diyet Listesi Nedir?

Bu diyet listesini oluşturabilmek için potasyumun zengin olduğu besinler, listeden çıkarılmaktadır. Özellikle meyveler, potasyum açısından zengin gıdalardır. Potasyumdan kısıtlı beslenme için oluşturulabilecek diyet listesi içerisinde şu gıdaların yer almaması gerekir;

  • Yağlı veya yağsız süt tozu
  • Salam, sucuk, sosis, böbrek, pastırma, beyin, jambon, işkembe, karaciğer, dalak
  • Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya
  • Soya fasulyesi ve unu, kestane
  • Kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler
  • Nar, kivi, avokado, yenidünya, kavun, muz ve hurma
  • Mantar, enginar, kereviz, pancar, sarımsak, karalahana, pazı, börülce, ıspanak, domates, salatalık, semizotu gibi.

2 – Proteinden Fakir Diyet Listesi Nasıldır?

Fakir Diyeti Listesi

Bir hastalık sebebiyle veya tercihen uygulanan düşük proteinli fakir diyeti listesi, düşünülenin aksine oldukça yararlı bir beslenme programıdır. Çünkü vücutta proteinin birikmesinin önüne geçilmesi; kusma, mide bulantısı ve ileriki zamanlarda meydana gelebilen beyin hasarı riskinin engellenmesine olanak sağlamaktadır.

Ayrıca vücut olması gerekenden fazla protein depoladığında, uzun vadeli böbrek rahatsızlıklarına yol açabilir. Hatta hızlı yaşlanma, depresyon ve kemik erimesi gibi farklı rahatsızlıklara da sebep olabilir. Peki, fakir diyeti listesi nasıl oluşturulur?

  • Süt ve süt ürünleri, kabuklu yemişler, soya ve bu malzemeden üretilen gıdalar, balık, deniz ürünleri, baklagiller, kırmızı et, tavuk ve hindi gibi hayvansal gıdalar tüketilmemelidir.
  • Karnabahar, brokoli, biber, domates, salatalık, yeşillikler, elma, muz, armut, çilek, şeftali, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi hayvansal içeriğe sahip olmayan bitkisel yağlar; ekmek, makarna ve pirinç gibi düşük proteine sahip gıdalar tüketilmemelidir.

3 – İyottan Fakir Diyet Listesi Detayları Nelerdir?

İyottan fakir diyeti listesi içerisinde günlük olarak alınan en fazla iyot miktarı 50 mikrogram olmaktadır. Bu miktar normal bir diyette günlük olarak 150-550 mikrogramdır. Bu diyeti oluşturmak isteyen kişilerin hangi yiyeceklerde iyot olduğunu ve hangilerinde olmadığını iyi bir şekilde bilmesi gerekir. Dolayısıyla iyot kısıtlı beslenmenin detayları açıklanacak olursa;

  • Ekmek ve tahıllar ( bu grup içerisinde tuzlu yiyecekler, işlenmiş gıdalar, yumurtalı makarnalar, hazır ekmek ve unlu mamüller, patates cipsi ve krakerler tüketilmemelidir.)
  • Et ve et ürünleri ( işlenmiş etler, hazır et ve tavuk ürünleri, sucuk, salam, pastırma, kurutulmuş et, karaciğer ve diğer organ etleri, deniz ürünleri ve balıkları, yumurta sarısı ve bu üründen yapılan gıdalar tüketilmemelidir.)
  • Süt ve süt ürünleri ( krem peynir, bütün süt ve süt ürünleri, puding, dondurma, krem ve yoğurt tüketilmemelidir.)
  • Meyveler (Hazır elma suyu, çilek, konserve meyveler, yaban mersini ve kurutulmuş meyveler tüketilmemelidir.)
  • Sebzeler ( Brokoli, ıspanak, turşu ürünleri, ticari patates çeşitleri, kereviz, dondurulmuş sebzeler, kuru ve taze fasulye, konserve sebzeler tüketilmemelidir.)

4 – Kolesterolden Fakir Diyet Listesi Nasıl Yapılır?

Fakir Diyeti Listesi

Vücudunda yüksek kolesterol bulunan kişilerin uyguladığı kolesterolden fakir diyeti listesi; doktor önerisiyle uzman diyetisyenler tarafından hazırlanmaktadır. İşte, bu diyeti uygularken dikkate almanız gereken detaylar;

  • Zeytinyağı kullanılmalıdır. Tereyağı veya margarin tercih edilmemelidir.
  • Bütün fast food yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Tam yağlı yerine az yağlı süt ve süt ürünleri kullanılmalıdır.
  • Günlük olarak ortalama 2 litre su içilmelidir.
  • Et ve bu üründen yapılan gıdalar kızartılarak tüketilmemelidir. Haşlama, fırında pişirme ve buğulama yöntemleri tercih edilmelidir.
  • Hayvansal yağlardan uzak durulmalıdır.
  • Hazır salata sosları kullanılmamalıdır. Limon suyu ve az miktardaki zeytinyağıyla sos hazırlanmalıdır.
  • Şarküteri ve işlenmiş et ürünleri kullanılmamalıdır.

Dünyanın En Kolay Diyeti Olan Fakir Diyeti Listesi ile Nasıl Sağlıklı Beslenilir?

Fakir Diyeti Listesi

Fakir diyeti listesi ile arzu edilen bir sağlıklı yaşamın elde edilebilmesi mümkündür. Peki, bu diyet ile nasıl sağlıklı beslenilmektedir? Diyetin başlangıcında temel besinleri seçebilmek önemlidir.

Bu noktada protein deposu olan kuru baklagiller, yumurta, ton balığı ve tavuk göğsü gibi gıdalar uygun fiyatlı olarak tercih edilebilir. Ayrıca bu gıdalar vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri sağlamakta ve tokluk hissi vermektedir.

Bunların yanında fakir diyetini oluştururken sebze ve meyvelerin önemini de unutmamak gerekmektedir. Oldukça ekonomik bir fiyata sahip olan pırasa, lahana, pazı ve patates gibi sebzeler tercih edilebilir.

Hatta bu gıdalar vücut için gerekli olan vitamini ve lifi de içerisinde barındırmaktadır. Tüm bunların yanında fakir diyeti listesi içerisine mevsimine göre yetişen meyvelerinde alınması gerekir.

1 – Zor Kilo Verenler İçin Diyet Listesi: Fakir Diyeti Listesi Örnekleri

Fakir Diyeti Listesi

Fakir diyeti nedir? Düşük bütçeye sahip insanların sağlıklı bir şekilde kilo verebilmesi için başvurdukları fakir diyeti listesi içerisinde; hem kolay bulunabilen hem de uygun fiyatlı ürünler yer almaktadır. Bu noktada basit diyet listesi de diyebilen beslenme programı, zor kilo verenler için oldukça etkili olmaktadır. İşte, merak edenler için fakir diyeti listesi örnekleri!

  • Kahvaltı öğünü: Bir dilim lor peyniri, domates ve yeşillikler, iki dilim tam buğday ekmeği
  • Öğle öğünü: haşlanmış tavuk göğsü dilimleri ile hazırlanmış tavuk göğsü salatası, limon suyu ve domates, yeşillikler
  • Akşam öğünü: mercimek çorbası; havuç, patates, mercimek, soğan ve baharatlar ile hazırlanmış olan besleyici bir çorbadır.

2 – Evde Diyet Listesi İçin Fakir Diyeti Listesi Tarifleri

Fakir Diyeti Listesi

Evde yapabileceğiniz hem besleyici hem de uygun fiyatlı fakir diyeti listesi tarifleri bulunmaktadır. Bu tariflerin asıl amacı, temel besin gruplarından olan gıdalardan vücudun yeteri miktarda almasıdır.

Fakir diyeti listesi ile kilo vermek mümkün olmaktadır. Fakat uzun vadede kilo verebilmek için, diyeti uygulayan kişilerin düzenli egzersiz yapması ve dengeli beslenmesi önerilmektedir. Peki, evde fakir diyeti listesi için hazırlayabileceğiniz örnek yemek tarifleri nelerdir?

Tarif Hazırlanış süresi Gerekli malzemeler
Fırında tavuk 40 dk. Tavuk göğsü, sebzeler ve baharatlar
Bulgur pilavı 20 dk. Soğan, bulgur, baharatlar, domates ve biber
Sebzeli omlet 15 dk. Domates, biber, soğan, yumurta, yeşillikler

 

Sık Sorulan Sorular

Günümüzde insanların kilo vermek için uyguladıkları çeşitli diyet listeleri bulunmaktadır. Bu diyetlerden bir tanesi olan fakir diyeti listesi, hem ekonomik hem de sağlıklı bir beslenme programı sunmaktadır. Dolayısıyla zayıflama diyeti ile ilgili pek çok kişi tarafından merak edilen sorular bulunmaktadır. İşte, o sorular ve cevapları!

1 – Şekersiz 21 Günde Ne Yenmez?

Uygulanan 21 gün şekersiz beslenme programında, yalnızca rafine şekeri kesmek yeterli değildir. Yani etkili bir şekersiz beslenme için; karbonhidrat, meyve, bal, süt ve süt ürünlerinin de tüketilmemesi gerekir.

2 – Kilo Vermek İsteyen Biri Ne Yememeli?

Fakir diyeti listesi, kilo vermek isteyen kişilerin uygulayacağı bir beslenme programı olmaktadır. Hem bu programda hem de başka diyet programında kilo vermek isteyenlerin asla yememesi gereken gıdalar bulunur. Açıklanacak olursa;

  • Üzüm
  • Mısır
  • Soslar
  • Yanlış pişirilen balık
  • Tatlı yoğurtlar
  • Pirinç pilavı

3 – En İyi Kilo Verdiren Diyet Hangisi?

1 haftalık kolay diyet listesi olarak, vücutta en hızlı kilo vermeye olanak sağlayan ketojenik diyet örnek olarak gösterilebilir. Bu diyette karbonhidrat oranı düşük ve yağ içeriği yüksektir. En iyi hızlı kilo verme için tercih edilebilen bir beslenme programıdır. Aynı zamanda fakir diyeti listesi de, kilo vermeye destek olmaktadır.

4 – Kilo Vermek İsteyen Birisi Ne Yemeli?

60 kiloya göre diyet listesi veya farklı bir vücut ağırlığı için oluşturulan listelerde, sağlıklı besinlerin bulunması önemlidir. Bu noktada hem sağlıklı hem de ekonomik gıdalardan oluşan fakir diyeti listesi, diyet yapmak isteyen kişilere önerilmektedir. Peki, kilo vermek isteyenler ne yemelidir?

  • Sebze ve meyve salatası
  • Günde 2-2,5 litre su
  • Tuzsuz ve yağsız gıdalar
  • Çorba
  • Hayvansal yağlar yerine bitkisel yağlar
  • Şekersiz içecek ve yiyecek
  • Beyaz ve yeşil çay

YouTube video

Yoruma kapalı.